Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

π. Παναγιώτης Λουμπαρδέας


Ένας άξιος ιερωμένος, µε πίστη στον Χριστό και την πατρίδα, µε πλούσιο εκκλησιαστικό και κοινωνικό έργο. Κληρικός ιστάμενος εις τύπον και τόπον Χριστού, ο π. Παναγιώτης Λουμπαρδέας, που υπηρέτησε το ιερό θυσιαστήριο και γαλούχησε πνευματικά γενεές Σταροχωριτών, ο παπάς, ο οποίος είναι πρότυπο και για τους νέους κληρικούς.
Συνταξιούχος πλέον ιερέας ο π. Παναγιώτης του Ιερού Ναού Αγίου Δηµητpίoυ Σταροχωρίου και οι συγχωριανοί του τον τίμησαν την περασμένη Κυριακή, όπου η Αγία µας Εκκλησία εόρταζε την επέτειο των πολυάριθμων νικών της Ορθοδόξου πίστεως.
Μετά την Θεία λειτουργία στον κατάμεστο Ιερό Ναό οι κάτοικοι του χωριού εκπροσωπούμενοι από τον Δήμαρχο Φαρρών κ. Δημήτριο Σωτηρόπουλο, τον κ. Γεώργιο Σκέντζο, πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου του Δήμου Φαρρών, τον Κ. Ιωάννη Μανέττα, πρώην πρόε-δρο της Κοινότητος, τους εκπολιτιστικούς συλλόγους του χωριού, και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, θέλοντας να δεiξουν την ευγvωµοσύνη τους στον π. Παναγιώτη Λουμπαρδέα, που για σαράντα πέντε χρόνια (1965-2010), από τα πενήντα συνολικά έτη της ιερωσύνης του, υπηρέτησε ως εφημέριος το χωριό τους, του προσέφεραν ένα επιτραχήλιο.
Τον ευχαρίστησαν δε για την πνευματική του προσφορά στην ενορία και µε το δώρο τους απέδειξαν ότι οι ψυχές τους θα συνεχίζουν να κρέμονται από το επιτραχήλιό του για όσα χρόνια ακόμη του χαρίσει ο Θεός.

Εφημερίδα «Εκκλησιολόγος»

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΥΜΠΑΡΔΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΑΝΑΞΙΟΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΛΩΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΘΥΣΙΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΤΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΚΑΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ Π.ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ.ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΣΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.
Π.Κ.
ΕΓΛΥΚΑΔΑ

Ανώνυμος είπε...

Thn eyxh toy na exoyme

"ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ" είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙ!! ΑΘΟΡΥΒΟΣ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ,ΕΡΓΑΤΗΣ ΑΟΚΝΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ, ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΟΣ ΓΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΤΟΡΓΗ. ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΜΙΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
50 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΘΥΣΙΑΣΤΗΡΙΟ!!! ΑΞΙΟΣ!
ΕΥΧΕΣΘΕ ΠΑΤΕΡ. Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ, ΑΞΙΟΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ π.ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΘΕΟΣ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Παναγιώτης Λουμπαρδέας είναι από τα κοσμήματα των κληρικών μας. Υπόδειγμα του καλού ποιμένα που τον σέβεται και τον εκτιμά όλη η περιοχή την οποία με ζήλο διακόνησε όλα αυτά τα έτη. Στο Σταροχώρι και στην Δαφνούλα πίνουν νερό στο όνομά του. τέτοιους παπάδες έχει ανάγκη η ύπαιθρος αλλά και οι πόλεις. Του αξίζει κάθε διάκριση.

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχος παπάς με πνευματικό βάθος και ανεπιτήδευτη γνησιότητα. Ακούραστος στο να τρέχει από χωριό σε χωρίο και από συνοικία σε συνοικία για την τέλεση της θ. Λειτουργίας και των μυστηρίων χωρίς να βαρυγκωμά. Πρώτος στο να σπεύδει για να επιλύσει προβλήματα χωρικών και να συμφιλιώσει τους πιστούς. Η ευγνωμοσύνη στο πρόσωπό του θα είναι συνεχείς.
Ε. Κ.

Ανώνυμος είπε...

Ταπεινός αγωνιστής της παρατάξεως Κυρίου. Η ζωή του η ιερατική οσμή ευωδιάς προς Κύριον.
Μαίρη