Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

16.000.000 ευρώ για το καρναβάλι 2010 στην Πάτρα !!! Για τις εθνικές παρέλασεις δεν περισσεύουν !








.
To καρναβάλι 2010 φέρνει στην Πάτρα 16.000.000 πεταμένα ευρώ σε ένα…τριήμερο!!!

Για ...καμμιά εθνική παρέλαση δεν περισσεύει τίποτε ;

Tideon : Ας σταματήσει επιτέλους η υποκρισία , όπου με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης καταργούνται θεσμοί του Έθνους και ενθαρρύνονται κάθε είδους ασυδοσίες, ανηθικότητες και απαξιωτικά παραδείγματα με σαχλές καρναβαλικές παρελάσεις, ενώ η Ελλάδα καίγεται από την οικονομική και ηθική κρίση. Με τα άνω δημοσιευμένα οικονομικά μεγέθη γίνονται φανερές οι αληθινές «προτεραιότητες»...
Όσον αφορά το οικολογικό ζήτημα, που ελέχθη ως επιχείρημα κατά των μηχανοκινήτων παρελάσεων, απ΄ ότι φαίνεται οι δύο μεγάλες εθνικές παρελάσεις ρυπαίνουν το περιβάλλον, ενώ οι δεκάδες Καρναβαλικές δεν το ρυπαίνουν !
Όσο για την υψηλή παραβατικότητα, δεν φαίνεται αυτή να ενοχλεί τον ...ΣτΠ να επέμβει αυτεπαγγέλτως, όπως κάνει για θρησκευτικά ζητήματα. Λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στην καταχώρηση:
Στατιστικα Στοιχεια Τραυματισμων Και Μεθης Του Πατρινου Καρναβαλιου
Μας πλήγωσε επίσης και ο επανεκλεγείς Αξ/μος κος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που δεν έφερε την παραμικρή αντίρρηση (ή έστω τροποποίηση) στήν πρόταση του κ. Υπουργού Εθν. Άμυνας για την κατάργηση των μηχανοκινήτων παρελάσεων.

Αναλυτική παρουσίαση μέσα από άρθρα του νοσηρού αυτού εθίμου μπορείτε να διαβάσετε εδώ : http://www.tideon.org/index.php?option=com_sectionex&view=category&id=21&Itemid=62#catid43

To καρναβάλι φέρνει στην Πάτρα 16εκ. ευρώ σε ένα…τριήμερο!!!
Μια άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα για τον μεγαλύτερο πολιτιστικό θεσμό της πόλης
πηγή : http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/6181
ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Οσον αφορά τις οικονομικές επιδράσεις που έχει ο θεσμός και τις δαπάνες, αφορούν αυτές του Δήμου και της ΔΕΠΑΠ για τη διοργάνωση, αυτές των ξένων επισκεπτών το τελευταίο τριήμερο, τις δαπάνες των δημοτών και τις δαπάνες των αρχηγών πληρωμάτων. Η αύξηση καθεμίας εκ των δαπανών είναι αλληλένδετη με την αύξηση της συνολικής οικονομικής επίδρασης του θεσμού στην τοπική κοινωνία.
Οι συνολικές άμεσες δαπάνες του Καρναβαλιού του 2009 εκτιμήθηκαν σε 20.467.208 ευρώ, με τα 16.906,113 ευρώ να προέρχονται από επισκέπτες, τα 2.483,038 ευρώ από συμμετέχοντες σε παρελάσεις και το 1.078, 057 ευρώ από το Δήμο.
...........Το συνολικό οικονομικό αντίκτυπο του Πατρινού Καρναβαλιού του 2009, εκτιμήθηκε στο ποσό των 48.262,977 ευρώ γεγονός που τεκμηριώνει το σημαντικό ρόλο της εκδήλωσης στην τοπική οικονομία και ανάπτυξη. Η επίδραση του θεσμού σε κάθε νοικοκυριό της ευρύτερης περιοχής προσδιορίστηκε στα 750, 75%

Από: http://www.tideon.org/

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Ο αριθμός 16.000.000 ευρώ μου φέρνει ως υπερβολικός. Δεν μπορώ να πιστεύσω πως διατέθηκαν τέτοια ποσά για κάποιες φιέστες που παρακολουθούν μερικοί πατρινοί.

Ανώνυμος είπε...

Οι υπερβολές δεν έπαψαν να υπάρχουν ακόμα και στα blog!!!

Ανώνυμος είπε...

Αίτημα Κ. Παπούλια να μην εξαιρεθεί των περικοπών

ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ

Όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, σε επικοινωνία με το υπουργείο Οικονομικών, ζητήθηκε να μην εξαιρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τις δημοσιονομικές περικοπές.

Ανώνυμος είπε...

Σύλλογος γονέων μεγάλου αγγλικού σχολείου έγραφε προς τους αρμόδιους φορείς· «Σταματήστε τα σεξουαλικά μαθήματα στα σχολεία, θα κάνετε τα παιδιά μας ανώμαλα η σεξουαλικούς εγκληματίες».
Όπως αναφέρει το «ethnos» πρόσφατη έρευνα στη Βρετανία έφερε στο φως στοιχεία σοκ για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.
Τα κορίτσια που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης είναι εξαπλάσια από τα αγόρια, ενώ το ένα στα δέκα είναι ηλικίας κάτω των δέκα ετών
Περισσότερα από 21.000 αδικήματα που αφορούν σεξουαλική κακοποίηση παιδιών καταγράφηκαν την προηγούμενη χρονιά στη Βρετανία, κατά μέσον όρο 60 την ημέρα, σύμφωνα με ανακοίνωση φιλανθρωπικής οργάνωσης για την πρόληψη της βίας κατά των παιδιών, στο Λονδίνο.
Η National Society for the Prevention of Cruelty to Children (NSPCC) τόνισε ότι η πραγματική εικόνα όσον αφορά τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών είναι ακόμα χειρότερη. Με βάση στατιστικά στοιχεία που διαθέτουν 43 αστυνομικά τμήματα σε Αγγλία και Ουαλία, στο χρονικό διάστημα 2008-2009 κατεγράφησαν 21.618 αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών (κάτω των 18 ετών), συμπεριλαμβανομένων βιασμών και αιμομιξίας.
Τα κορίτσια που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης είναι εξαπλάσια από τα αγόρια, ενώ το ένα στα δέκα είναι ηλικίας κάτω των δέκα ετών.
"Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι πολλά παιδιά κακοποιούνται σεξουαλικά κάθε μέρα", δήλωσε ο διευθυντής στρατηγικής και ανάπτυξης της NSPCC Φίλιπ Νόγες.
"Είναι σοκαριστικό, κυρίως γιατί πρόκειται για αδικήματα που καταγγέλλονται στην αστυνομία. Πιστεύουμε ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο. Ορισμένα από τα παιδιά αυτά είναι τόσο μικρά που δεν μπορούν να μιλήσουν σε κανέναν γι΄αυτό που τούς συμβαίνει", τόνισε.
Το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι πέρυσι κατεγράφησαν 51.488 περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, ωστόσο σύμφωνα με την NSPCC τα στοιχεία αυτά δεν αποκαλύπτουν πόσα από τα θύματα είναι παιδιά.

Γιώργος είπε...

Πρώτα το καρναβάλι και μετα οι παρελάσεις.Χαίρε Ελληνα Καρναβαλε.

πηνελοπη είπε...

Φιλε-η που εγραψες για την σεξουαλικη κακοποιηση παιδιων---Οι Βρετανοι εχουν ξεφυγει τελειως και σε ανδρισμο και σε ανωμαλια....δυστυχως.Τα εχουν χορτασει ολα μα ολα...και για αυτο δεν εχουν αφησει ανθρωπο ησυχο...Τσακιστηκε η ψυχη τους απο την πολλη ελευθερια-της κρεπαλης.Ενω η αληθινη ελευθερια ---μονο στην εκκλησια ζειται....διοτι με τα μυστηρια ο ανθρωπος βασταει χαλινο στα ξεφρενα παθη του και οδευει μετα απο πολλους αγωνες προς την αγιοτητα.Και αυτο δεν ειναι ευκολο αλλα οχι και ακατορθωτο...Διοτι δεν προσπαθει κανεις να κοψει τα παθη του ,κατα την ατελη μου παντα γνωμη,ετσι επειδη θελει να τα κοψει---αλλα προσπαθει να κοψει τα παθη του επειδη αγαπαει τον κυριο και για χαρη του κανει αυτη την θυσια.Δεν θα ηθελα εναν παραδεισο χωρις θεο....εναν παραδεισο που τον κατεκτησα κοβοντας τα παθη μου...αλλα εναν κ υ ρ ι ο που ειναι ο π α ρ α δ ε ι σ ο ς!!!Αλλα ποιος πηγε να πιασει ολες αυτες τις ψυχες να τις συνετισει,να τις πει μια κουβεντα;Η Αγγλικανικη εκκλησια τους;Το ζητημα ειναι που πιστευεις πως πιστευεις και γιατι πιστευεις //////

Ανώνυμος είπε...

20,5 ευρώ δαπανούνται για το Καρναβάλι στην Πάτρα;
Ακόμα κι αν τα 16,9 εκ. προέρχονται απ' τους επισκέπτες, τα 2,5 εκ. απ' τους συμμετέχοντες στις παρελάσεις και το 1,1 εκ. απ' το Δήμο, είναι τεράστιο το ποσό αυτό!
Και τις Εθνικές παρελάσεις στο κάτω-κάτω της γραφής, ο λαός τις πληρώνει!
Αυτές όμως, είναι ασύμφορες...

Και για να καταλάβουμε σε τι χώρα ζούμε, δείτε εδώ πόσο εύκολο μπορεί να διαγραφεί ένα χρέος 5,3 δις ευρώ + 192,3 εκ ευρώ:
http://fimotro.blogspot.com/2010/02/531906846544.html

Με μια επιστολή σβήνονται τα χρέη! Τόσο απλά γίνονται στην Ελλάδα...

Ανώνυμος είπε...

Πόσο υποκριτές μπορεί να είναι αυτοί στην κυβέρνηση.Καταργήσανε τις πτήσεις του Αγίου Φωτός από την Αθήνα στις παραμεθόριες περιοχές τις Ελλάδας κερδίζοντας γύρω στα 3 εκ. Ευρώ!!!!!!!!Όταν ο μέσος μισθός ενός υπουργού είναι περίπου 10.000 Ευρώ!!!!!!!!Τι ξεφτιλισμός!!!!!!!!!!!
Και βέβαια δεν έμειναν μόνο εδώ.Πάει και οι παρελάσεις........!!!!!
Τα γιαούρτια πότε θα τα φάνε;;;;;;;;;

Δημήτριος Γ. Στανίτσας

Ανώνυμος είπε...

Δημήτρη, αν θυμάμαι καλά ασχολείσαι με το ραδιόφωνο. Πες τα λοιπόν και απο εκεί μπάς και σε ακούσουν ακόμα πιο πολλοί...Μήπως και κάποια στιγμή ξυπνήσουμε όλοι μας απο το λήθαργο....

Ανώνυμος είπε...

Καρναβάλια – Σατουρνάλια και Ρωμαϊκές φιέστες στην Πάτρα μας για την «εκπαίδευση» των παιδιών μας.

Τσάμπα κομπάρσοι, όλα στούς δρόμους !

Labels: Καρναβάλια – Σατουρνάλια…

Ο...βιολιστής στήν στέγη !
(φωτό: ένας διάβολος )

Εδώ, παίζει τήν κιθάρα του καί μάς περιπαίζει όλους, αρχόμενος από τά Δημαρχιακά πόστα καί κατεβαίνοντας πρός τον λαό...


Δέν θα τον δούμε καί δεν θα τον συναντήσουμε φανερά μπροστά μας.

Υπάρχει όμως, δρά καί κινείται εκ τού ασφαλούς, γιατί λίγοι είναι εκείνοι "πού πιστεύουν ότι υπάρχει..."

Αυτό είναι καί το μεγάλο κόλπο του, πού τώρα σε καιρό Καρναβάλου κάνει θραύση...

Εξ΄ αιτίας "αυτού" καί ημών, έχουμε γίνει πρωταθλητές τής ανεργίας καί τής πολιτικής ασυνενοησίας.

Απόδειξη: οί διαρκείς διαφωνίες πολιτικών καί δημοτικών προσώπων επάνω σε κάθε έργο πνοής για την Πάτρα μας, τά μηδενικά έργα αναγέννησης καί ανάπλασης τής περιοχής μας πού έγιναν, οί άσχετοι καί μή δημιουργικοί τύποι πού ανεβαίνουν - διορίζονται στα επίσημα πόστα, καί η διάθεση μή παραδοχής ενός γενικού καλού επειδή το έφτιαξε ο αντίπαλός μας, σάν ένα δαιμονικό πνεύμα να μάς κυνηγά καί να μάς κατατρώγει...

http://patrablog.blogspot.com/