Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Η ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ

ΠΡΩΤΗΣ προτεραιότητος το πρόβλημα της δημόσιας υγείας ιδιαίτερα για τα ασθενέστερα στρώματα της κοινωνίας μας. «τα νοσηλευτικά ιδρύματα που στελεχώνονται με διπλωματούχους νοσηλευτές αυξημένων προσόντων, είναι σαφώς ασφαλέστερα για τον ασθενή και προσφέρουν υψηλής ποιότητας φροντίδα». Αυτά ήταν τα αποτελέσματα μεγάλης έρευνας του Harvard School of Public Health. Στη μελέτη συμμετείχαν 2,2 εκατομμύρια ασθενείς από 799 αμερικανικά νοσοκομεία. Η έρευνα αύτη αποδεικνύει αυτό που μέχρι τώρα γνώριζαν οι νοσηλευτές, οι ασθενείς και τα νοσοκομεία, ότι δηλαδή τα υψηλά στάνταρς νοσηλευτικής εκπαίδευσης εγγυώνται ασφαλέστερη φροντίδα ... Οι νοσηλευτές είναι τα μάτια και τα αυτιά των νοσοκομείων. Αντιλαμβάνονται πολύ έγκαιρα τα σημάδια εκείνα που δείχνουν ότι κινδυνεύει η ζωή του ασθενή και παρεμβαίνουν στην κατάλληλη στιγμή» («Νοσηλευτικό Δελτίο ΕΣΔΝΕ»). Έτσι είναι. Η ψυχη των νοσηλευτικών ιδρυμάτων είναι πρωτίστως το άριστα εκπαιδευμένο και με ηθικές και πνευματικές αρχές νοσηλευτικό προσωπικό. Το έργο της νοσηλευτικής είναι λειτούργημα, ιερή αποστολή. Προϋποθέτει ιδανικά. Απαιτεί θυσιαστική αγάπη Χριστού. Αυτές οι προϋποθέσεις όταν και όπου κυριάρχησαν τα νοσηλευτικά ιδρύματα γνώρισαν ημέρες δόξας και νοσηλεία ανωτέρας ποιότητας.
Περιοδικό «ΖΩΗ»

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΟΧΟ.
νγς

Ανώνυμος είπε...

Ποιος έχει εμπιστοσύνη στα νοσοκομεία και στις νοσοκόμες με αυτά που ακούμε καθημερινά. Τα πάντα έχουν διαλυθεί. Αν δεν έχεις αποκλειστική πάς για τα κυπαρίσσια.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΣΟΚΟΜΟΙ(ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1987 ΕΤΣΙ ΛΕΓΟΝΤΟΥΣΑΝ)Μ,ΕΤΑ , ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΛΕΓΟΝΤΑΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ...
ΞΕΧΩΡΙΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ...
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΣΧΟΛΗ...
ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ...

Ανώνυμος είπε...

Ακου Νοσοκόμοι;;;;;;;
Που ζεις αδελφέ μου;;;;
ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ τις γνωρίζω ως ΑΔΕΛΦΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΣ .
Ποια η διαφορά της νοσοκόμας από την νοσηλεύτρια;

Ανώνυμος είπε...

Το ίδιο είναι οι λέξεις μόνο αλλάζουν.

Ανώνυμος είπε...

Αδελφός-ή Νοσοκόμος-α είναι σύμφωνα με τα δεδομένα της ΕΝΕ και του ΕΣΝΕ ο Βοηθός Νοσηλευτή , αυτός που δεν έχει πτυχίο, αυτός που είναι Δ.Ε(απόφοιτος από ΤΕΕ, ΕΠΑΛ,ΤΕΛ).
Ενώ ο ΝΟΣΓΛΕΥΤΗΣ είναι ο Πτυχιούχος από Τεχνολογτικό Ιδρυμα ή απόφοιτος Πανεπιστημιακής Σχολής.
Τεράστια η διαφορά και στα καθήκοντα και στην εξέλιξη αλλα΄και στην ευθύνη.
Και οι δύο όμως είναι εκεί να προσφέρουν ένα θεάρεστο έργο.Μια διακονία προς τον πάσχοντα αδελφό.

Ανώνυμος είπε...

αυτο ειναι αληθεια κ. κωστοπουλε!!!
νομιζω μονο ενας συναδελφος καταλαβαινει τους νοσηλευτες!!!!
και σας μιλαω εκ πειρας οτι αν δεν υπηρχαν οι νοσηλευτες τοτε θα ειχαμε παραπανω απωλειες...
και αυτο γιατι αν εχετε προσεξει στα νοσοκομεια αυτους που βλεπεις συνεχεια και πανω απο το κεφαλισου δεν ειναι οι γιατροι αλλα οι νοσηλευτες!!!!!
αν ρωτηστε τους γιατρους τοτε θα σας πουν χωρις αυτους δεν μπορουμε....καλο θα ηταν να αναγνωριζουμε το εργο των νοσηλευτων και να μην τους υποτιμουμε.....
με αγαπη μια νοσηλευτρια που κανει λειτουργημα.....!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ...ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΕΘΕΣΕΣ...ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΕΡΙΚΟΙ.
ΚΙΑ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΣΤΟΝ Κ.ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΘΕΣΗ.
ΑΛΛΑ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΧΩΡΟ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ Κ.ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΣ ΟΧΙ ΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΑΥΤΟΥ ΑΛΛΑ ΩΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ.
ΒΕΤΟΥΛΑ...

Αναστάσιος είπε...

Σπούδασα Νοσηλευτική από επιλογή μου.
Δυστυχώς παρόλη την επιθυμία μου δεν ευδόκησε τότε να την διακονήσω.
Πίστευα και πιστεύω ότι είναι λειτούργημα το έργο του Νοσηλευτή.
Θαυμάζω όλες και όλους όσοι με δύσκολες συνθήκες προσφέρουν τα μέγιστα στον πάσχοντα άρρωστο αδελφό.
Δεν νομίζω ότι χρειαζόταν να γράψω κάτι στα σχόλια των επισκεπτών. Σέβομαι την άποψή τους ακόμα και αν διαφωνώ με αυτή.
Με εκφράζει απόλυτα το κείμενο του περιοδικού «Ζωή» το οποίο και ανάρτησα.

Ανώνυμος είπε...

Ας είναι.
Με καλύπτει.
Πάλι καλά που τους λες Νοσηλευτές και όχι Νοσοκόμους καλό μου παιδί!

Ανώνυμος είπε...

Σιγά τα αυγά…. Καλό και αυτό!!!! Περίμενες δήλωση του ιστολόγου και τώρα ησύχασες. Άντε τώρα, και όνειρα γλυκά καλό μου παιδί….

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι αλλα και εγω ειχα πολυ κακη αντιμετωπιση απο νοσηλευτες!!για μενα δεν ειναι τα πτυχια που κανουν τον ανθρωπο αλλα η παιδεια που πηρε απο το σπιτι και τουσ δασκαλους.
δεν ξερω αν εχει να κανει στα δυο νοσοκομεια που βρεθηκα στην θεσσαλονικη αλλα πραγματικα ενιωσα οτι μας αντιμετωπιζαν σαν βαρος και οτι εκαναν το εκαναν με αγγαρεια.Θυμωναν αν τους φωναζες επειδη ηθελες κατι, θυμωναν αν παραπονιοσουν για τον πονο (λες και βρισκεσαι για διακοπες στο νοσοκομειο..),μιλουσαν στον ενικο στους ηλικιωμενους, κανανε καυγαδες με συγγεννεις τις ωρες κοινης ησυχιας αλλα το βαψιμο λες και πανε στα μπουζουκια ποτε δεν το αμελησαν..εκτος βεβαια αν ερχοταν ο κουκλος ειδικευομενος γιατρος οποτε αλλαζαν συμπεριφορα και καθοταν πανω απο τα κρεβατια μας για να δουνε αν θελουμε κατι...επαναλαμβανω δεν κανει ο νοσηλευτης λειτουργημα..ο καλος νοσηλευτης κανει λειτουργημα...
το ιδιο ισχυει βεβαια για ολα τα επαγγελματα

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΊ ΣΟΥ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΌΣ "ΠΟΙΌΣ ΈΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΎΝΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΝΟΣΟΚΌΜΕΣ?" ΈΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΈΡΕΙΣ ΚΑΛΈ ΜΟΥ ΕΜΕΊΣ ΕΊΜΑΣΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΈΣ ΚΑΙ ΌΧΙ ΝΟΣΟΚΌΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΆ ΚΑΝΕΊΣ Κ ΔΕΝ ΈΧΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΎΝΗ ΣΤΟΥΣ ΝΟΣΟΚΌΜΟΥΣ!♥ΝΑ ΈΧΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΎΝΗ ΣΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΈΣ ΓΙΑΤΊ ΓΝΩΡΊΖΟΥΜΕ ΠΟΛΎ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ! ΝΑ ΣΟΥ ΚΆΝΩ ΜΊΑ ΕΡΏΤΗΣΗ? ?? ΌΤΑΝ ΈΝΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΉΣ ΠΆΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΌΡΟ ΝΑ ΠΙΆΣΕΙ ΈΝΑΝ ΠΟΛΥΤΡΑΥΜΑΤΊΑ ΠΟΥ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΊ Ή ΚΆΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΠΝΉΓΙΚΕ Ή ΚΆΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΈΠΑΘΕ ΑΝΑΚΟΠΉ. ... ΈΧΕΙ ΤΟΝ ΙΑΤΡΌ ΜΑΖΊ ΤΟΥ? ???♥ΌΧΙ ΜΌΝΟΙ ΜΑΣ ΠΆΜΕ ΠΆΝΤΑ ΚΑΙ ΒΆΣΗ ΑΥΤΏΝ ΠΟΥ ΔΙΔΑΚΤΉΚΑΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΝΏΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΉΣΑΜΕ ΣΏΖΟΥΜΕ ΖΩΈΣ!!!♥ΧΑΊΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΈΧΩ ΤΗΝ ΤΙΜΉ ΝΑ ΕΊΜΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ! ΘΑ ΠΟΛΕΜΆΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΆ ΜΑΣ ΑΞΊΖΕΙ. ΜΈΧΡΙ ΤΈΛΟΣ! !

Ανώνυμος είπε...

Οχι, αγαπητοι συναδελφοι, κι ενας αποφοιτος μιας ΔΕ νοσηλευτικης σχολης, αυτο που εχει στα χερια του ειναι πτυχιο αναγνωρισμενο απο το κρατος, δεν ειναι κατι μηδαμινο.Και σ αυτες τις σχολες, και ειδικα στις ΜΤΕΝΣ, δεν ειναι και τοσο..παιξε γελασε οι σπουδες, κιας μην εχουν τη δυσκολια των ΤΕσχολων η των Παναπιστημιακων.Πολλοι συναδελφοι ΔΕ κανουν το ιδιο καλα τη δουλεια τους με τους συναδελφους ΤΕ...δεν εχει να κανει με τι σχολη τελειωσες...φτανει να ησουν μελετηρος ως σπουδαστης και ευσυνειδητος μετεπειτα, στην επαγγελματικη σου πορεια.Ας μην απαξιωνομαστε μεταξυ μας, ας ειμαστε ολοι οι συναδελφοι μια γροθια, γιατι δεν ειναι λιγα αυτα που αντιμετωπιζουμε.Σας ευχαριστω!

Ανώνυμος είπε...

Σεβομαι παρα πολυ το λειτουργημα των νοσηλευτων απλα μια παραλειψη .. ως αποφοιτος της ειδικοτητας Διασωστης - πλήρωμα ασθενοφόρου να αναφερω οτι,στα ασθενοφόρα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ νοσηλευτες αλλα διασωστες ! Αποτελουμε τελειως διαφορετικη ειδικοτητα .. ωστοσο μπραβο στους.νοσηλευτες για ολα οσκανουν καθημερινα σε αυτη την Ελλαδα που παραμελει την,υγεια..