Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε την Κατασκήνωση «ΑΓΚΥΡΑ» της Γ.Ε.Χ.Α. Πατρών στην Παναγοπούλα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος
επισκέφθηκε την Κατασκήνωση «ΑΓΚΥΡΑ»
της Γ.Ε.Χ.Α. Πατρών στην Παναγοπούλα.




































5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πότε πρόλαβες;;;;

Ανώνυμος είπε...

Το μέλλον είναι τα παιδιά. Το γνωρίζει πολύ καλά αυτό ο Μητροπολίτης Πατρών και γι’ αυτό προσπαθεί μέσα στο πρόγραμμά του να βάλει και επισκέψεις στις κατασκηνώσεις. Έτσι έχει μια άμεση επαφή με τα «αρνία» του Χριστού και αυτά γνωρίζουν από κοντά τον Επίσκοπό τους.

Ανώνυμος είπε...

Αναστάσιε αφού γύρισες τις κατασκηνώσεις Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου, καταδέχθηκες λόγω και της επισκέψεως του Μητροπολίτη, να πας και στην Παναγοπούλα. Μεγάλη η χάρη σου!

Ανώνυμος είπε...

Οι φωτογραφίες μου έφεραν στην μνήμη υπέροχες κατασκηνωτικές μέρες στην Παναγοπούλα. Όμορφες μέρες ανέμελες χαρούμενες και ανεπανάληπτες. Σας πρόλαβα κ. Κωστόπουλε στην αρχή ως αρχηγό και μετά ως επόπτη. Φέρνω στην μνήμη μου τις στιγμές που μας χαρίζατε γέλιο και ευθυμία σε τραπεζαρία και σημαία καθώς και την αυστηρότητά σας. Ως αρχηγός είσαστε άπιαστος. Τον κ. Σταθούλια Εμμανουήλ που είδα στις φωτό τον είχα ομαδάρχη το ίδιο τον κ. Στανίτσα Νικό και Παναγιωτόπουλο Αλέξανδρο. Ως αρχηγό είχα μια χρονιά τον κ. Παναγιωτόπουλο Γιάννη με υπαρχηγό τον κ. Σταθούλια Βασίλη. Θα ήθελα να ερχόμουν στην κατασκήνωση να σας δω όχι πλέον ως κατασκηνωτής αλλά για να σας ευχαριστήσω όλους για την προσφορά σας. Τις ευχαριστίες μου απευθύνω και στις κυρίες της κουζίνας τα φαγητά και τα γλυκά, αν και για πολλά άτομα πάντα πεντανόστιμα. Α! και κάτι ακόμη μην ξεχάσω τον τροφοδότη κ. Γεωργιόπουλο που καθημερινά ενώ τρώγαμε το πρωινό αυτός ξεφόρτωνε τρόφιμα.
Σας ευχαριστώ.
Ανδρέας Μ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Κωστόπουλε. Πολύ όμορφες οι φωτογραφίες οι οποίες μεταφέρουν λίγο από την ατμόσφαιρα που επεκράτησε στην Άγκυρα με την επίσκεψη του σεπτού ποιμενάρχη μας κ. Χρυσοστόμου.
Σήμερα επικοινώνησε τηλεφωνικά ο γιός μου, και μου μετέφερε τον ενθουσιασμό της υποδοχής, καθώς και της όλης παραμονής του Σεβασμιότατου. Κρίμα που δεν έγινε εκτενές ρεπορτάζ της επισκέψεως. Η επικοινωνία του Επισκόπου με τα παιδιά είναι σημαντικό γεγονός. Όπως είπε ο Μητροπολίτης μας, πήγε για να τα γνωρίσει αλλά και αυτά να τον γνωρίσουν περισσότερο. Πίστευα ότι από τον Λύχνο θα άκουγα και εγώ τα εμπνευσμένα λόγια του Πνευματικού μας Πατέρα προς τα παιδιά, όμως όπως πληροφορήθηκα δεν ήταν εκεί. Κρίμα.
Στην ομιλία του στον Ναό των Αγίων Τεσσαράκοντα ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος είπε στα παιδιά να αγαπούν τον Χριστό και την Ελλάδα παίρνοντας αφορμή από τα λόγια του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Τα προέτρεψε να είναι εργατικά και να έχουν πρόγραμμα στην ζωή τους. Τους είπε να είναι χρήσιμοι τόσο στην εκκλησία όσο και στην πολιτεία. Ότι κάνουν να το κάνουν ευσυνείδητα και με ζήλο και όχι ως πάρεργο. Τους ανέφερε διάφορα παραδείγματα με τα οποία τα έπεισε για τις υποδείξεις που τους έκανε. Τέλος τους είπε για την μοναχική και ιερατική προσέλευση νέων ανθρώπων στο έργο της τοπικής Εκκλησίας και τους είπε πως ο καθένας μπορεί να υπηρετήσει την εκκλησία από διάφορα διακονήματα όπως και αυτό του ιεροψάλτου. Τέλος τους ανέφερε ότι η καρδιά του και το γραφείο στο επισκοπείο θα είναι ανοικτό για αυτά, ώστε ο ίδιος να τα κεράσει και να συνομιλήσουν για τα προβλήματά τους.
Η χαρά της παρουσίας του συμπληρώθηκε με το δείπνο όπου του τραγούδησαν με παλμό και ζωντάνια και έκαναν και έναν όμορφο διάλογο μαζί του.
Ας είναι δοξασμένο το όνομα του Κυρίου που επίσκοπός μας τρέχει για να γνωρίσει και να συζητήσει με τα παιδιά μας. Μακάρι τέτοιες επισκέψεις να κάνει συχνά στα παιδιά ώστε στο πρόσωπό του να βλέπουν το πρότυπο του καλού ποιμένα που αγαπά τα παιδιά του. Νομίζω ότι πολύ θα τα τόνωνε τα παιδιά η επίσκεψή του στα κατηχητικά για συζήτηση καθώς και στα σχολεία για κάποια ομιλία του.
Σεβασμιότατε σας ευχαριστώ ως μητέρα για την επικοινωνία σας αυτή με τα παιδιά μας. Την είχαν ανάγκη. Πήραν δύναμη για πνευματικό Αγώνα.
Ευγενία Κ.