Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Κουρά Μοναχού Παϊσίου (Ιωάννου Γρίβα)


Αγαπητέ μου π. Παΐσιε.
Τούτες τις μέρες χαίρομαι με την χαρά σου, μοιράζομαι την συγκίνησή σου, κοινωνώ στην σκέψη σου.
Σε σκέπτομαι να είσαι παραδομένος στο έργο της προσευχητικής δοξολογίας του Αγίου Θεού, για την ευεργεσία της μοναχικής σου Κουράς. Να διατυπώνεις με όση δύναμη έχεις και μ’ όποιο τρόπο μπορείς, το «ευχαριστώ σου» στον Υπερούσιο Λόγο που δέχθηκε την προσφορά της καρδιάς σου και τύπωσε μέσα σου το Χάρισμα της μοναχικής ζωής, το οποίο δια των χειρών του σεπτού ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου έλαβες εις την Μονή της μετανοίας σου στην Παναγία την Γηροκομήτισσα.
Αν ζούσε ο σεβαστός μας π. Παύλος Χριστοδουλής (προϊστάμενος του ενοριακού μας Ναού) θα σου έλεγε ότι ο μοναχισμός συμπορεύεται με την οδύνη, με το σταυρό, με το αίμα. Θα σε προέτρεπε ν’ αναζητάς πάντα το γνήσιο ήθος, περνώντας μέσα από το λουτρό των δακρύων, στο στάδιο της ασκήσεως και της κάθαρσης και την πύρινη ατμόσφαιρα της προσωπικής σου Πεντηκοστής -που δεν θα αργήσεις να λάβεις υπό του επισκόπου μας- να μεταμορφωθείς σε πολύτιμο δοχείο του Παναγίου Πνεύματος.
Αγαπητέ μου π. Παΐσιε, σου εύχομαι στην μοναχική σου πορεία να προχωρείς «από δόξης εις δόξαν» (Β Κορ. Γ΄ 18), από θαύμα εις θαύμα, από φωτισμό σε περισσότερο φωτισμό, από διακονία σε καθαρότερη και πιστότερη διακονία.
Σου εύχομαι να κάνεις την μοναχική σου ζωή ένα θαύμα. Που θα προβληματίσεις και θα ξυπνήσεις τον ναρκωμένο κόσμο. Που θα δώσεις χαρά στους Αγγέλους του Θεού, και σε μας που σ’ αγαπάμε.

Αναστάσιος Κωστόπουλος

Φωτογραφίες : Αλέξανδρος Κολλιόπουλος

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Παΐσιος είναι ευλογημένη ψυχή. Ο Θεός να του δίνει δύναμη στον δύσκολο δρόμο που διάλεξε.

Unknown είπε...

πραγματικά σπάνιο πνευματικό παιδι.
αναμένουμε και την χειροτονία του.

Ανώνυμος είπε...

Χρυσό παιδί, πάντα με το χαμόγελο, και διατεθειμένος να εξυπηρετήσει κάθε ενορίτη. Η απουσία του από την Αγία Παρασκευή και το ψαλτήρι του Αγίου Αθανασίου μας είναι αισθητή. Ο Παπά-Παύλος τον αγαπούσε διότι ήταν πρόθυμος σε διακονία. Ο Θεός να του χαρίζει πλουσιοπάροχα την ευλογία Του.

Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι η συνέχεια της μοναχικής αλυσίδας μέσα στους αιώνες. Ο μητροπολίτης Πατρών τους τελευταίους μήνες πραγματοποιεί συνέχεια κουρές μοναχών. Επιτέλους να ξαναγεμίσουν τα μοναστήρια μας με μοναχούς. Η Πάτρα πρωτοπορεί. Η πνευματική εργασία έχει καρπούς.

Ανώνυμος είπε...

Άξιος

Ανώνυμος είπε...

Πάντα να τον αξιώνει ο Θεός έως εσχάτων τον π. Παΐσιο.