Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Εορτή Νεολαίας Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών 2010 - Αλέξανδρος Κολλιόπουλος


Στο κυριολεκτικά κατάμεστο από συμπολίτες μας, Αμφιθέατρο των ΑΤΕΙ Πατρών, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, στο πλαίσιο των «Πρωτοκλητείων 2010». Ήταν τόσος ο ενθουσιασμός και η αγάπη των παιδιών στο πρόσωπο του Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου, που στο τέλος η αίθουσα δονείτο από το σύνθημα «Χρυσόστομε μπροστά και εμείς από κοντά».
Ο νέος Δήμαρχος Πατρέων κ. Ιωάννης Δημαράς παρέστη στην εκδήλωση και από ότι μάθαμε έμεινε εντυπωσιασμένος από την οργάνωση και την ποιότητά της. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη δημόσια παρουσία του από τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 14ης Νοεμβρίου.
Παρέστησαν, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γηροκομείου, Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Πατρών π. Συμεών Χατζής, ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Αγίων Πάντων της Τριταίας π. Αρτέμιος, πλειάδα κληρικών, ο βουλευτής κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, ο πρώην Υπουργός κ. Γρηγόριος Σολωμός, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος και Αριστείδης Μπουχάγιερ, η Δημοτική Σύμβουλος κα Βίβιαν Σαμούρη, ο Νομικός Σύμβουλος της Ι.Μ. Πατρών Πέτρος Ρηγάτος, ο πρώην πρόεδρος των ΑΤΕΙ κ. Θεοφάνης Γεωργόπουλος κ.α.
Το μήνυμα αγαπητοί μου είναι το έντονο συναίσθημα ευθύνης του Επισκόπου μας ως οικονόμου στην περιουσία του Κυρίου μας. Αναζητεί τρόπους και δημιουργεί προϋποθέσεις, ώστε να καλλιεργηθούν πνευματικά οι ψυχές των νέων μας. Το αποτέλεσμα της Κυριακής ήταν σπουδαίο, αφού. Η Αναπλαστική Σχολή, η Χριστιανική Εστία, η Χριστιανική Στέγη, Η ΔΙΨΩ, οι νεανικές ενοριακές Ομάδες των Κατηχητικών Σχολείων Αγ. Δημητρίου, Αγ. Ειρήνης, Αγ. Σοφίας κ.α. παρουσίασαν μέρος από τις δραστηριότητες των νέων.
Άκρως σημαντική, η ομιλία του π. Στυλιανού Μασσαρά για την μάστιγα του αιώνος, τα ναρκωτικά.
  • Η ίδρυση του Γραφείου Νεότητος της Ι.Μ. Πατρών επί Αρχιερατείας κ.κ. Χρυσοστόμου - όπου υπεύθυνος έχει τοποθετηθεί ο Αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος – παράγει έργο στους νέους μιας και οι ποιμαντικές συνθήκες στην κατήχηση έχουν αλλάξει σήμερα και θα αλλάζουν ραγδαίως μέρα τη μέρα. Χρειάζεται εργασία με ευθύνη, επιμέλεια και προπαντός γνώση. 
  • Τον επόμενο χρόνο Σεβασμιώτατε, ο χώρος που θα επιλέξετε για ανάλογη εκδήλωση της νεότητος, πρέπει να είναι ένα κλειστό γήπεδο της περιοχής, αφού οι άλλοι χώροι δεν ανταποκρίνονται στον τεράστιο ανθρώπινο όγκο που δέχονται.  
Αλέξανδρος Κολλιόπουλος

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τέτοιες εκδηλώσεις είναι βάλσαμο στην γενική απελπισία της εποχής μας. Ευτυχώς που κάποιοι μητροπολίτες ρίχνουν το βάρος της ποιμαντικής στην νεότητα. Θέλει δύναμη και όραμα για να κάνεις μια τέτοια συγκέντρωση. Συγχαίρω από καρδιάς όλους όσους κοπίασαν. Ας γίνει η εκδήλωση αυτή παράδειγμα και για άλλες μητροπόλεις οι οποίες δεν δείχνουν ενδιαφέρον για τα κατηχητικά. Άγιε Πατρών δώστε τον δυναμισμό σας στην νεολαίο για το καλό της εκκλησίας μας.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στους κατηχητές και τις κατηχήτριες που προσφέρουν στην νεότητα. Αυτή η εκδήλωση είναι μια απάντηση σε όσους λένε τι προσφέρει σήμερα η Εκκλησία. Μερικές φορές μας πιάνει μια απελπισία ότι γεν παράγετε έργο πνευματικό. Άλλες ότι τα κατηχητικά φθίνουν δεν υφίστανται και δεν προσφέρουν. Σε τέτοιες εκδηλώσεις βλέπει ο καθένας μας την δύναμη του Λόγου που έχει η Εκκλησία. Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομε συνεχίστε μαζί με τους εκλεκτούς συνεργάτες σου τους κατηχητές κληρικούς και λαϊκούς και τις κατηχήτριες την σπορά του Λόγου του Θεού στην νεολαία. Αυτή είναι η ελπίδα της αγίας μας Εκκλησίας

Ανώνυμος είπε...

Στο νου μου έφερα τον ιερέα της ενορίας μου. Δεν είχε πανεπιστημιακές περγαμηνές αλλά ποθούσε να μας μεταφέρει αυτά που ο ίδιος γνώριζε. Κάθε Σαββάτο μεσημέρι κτυπούσε πέντε καμπανιές επί τρεις φορές και μας φώναζε στο κα-τη-χη-τι-κό. Μας έλεγε διηγήσεις από την Αγία Γραφή και από το συναξάρι της Εκκλησίας και μας έβγαζε το δίδαγμα το οποίο πάντα συνδύαζε με κάποιο ρητό. Τα περισσότερα τα αποστήθιζα και τώρα φέρνω πολλές φορές στην μνήμη ρητά που με δυναμώνουν. Σε αυτή την αγνή ψυχούλα τον καλό μας τότε εφημέριο χρωστάω πολλά. Ας είναι η μνήμη του αιώνια. Μακάρι και σήμερα οι ιερείς να έκαναν οι ίδιοι κατηχητικό με αγάπη προς το παιδί.
Το ρεπορτάζ αυτό μου έφερε στην μνήμη τις δικές μας εορτούλες μεταξύ μας με ποιηματάκια και σκετσάκια.
Συγχαίρω τον Μητροπολίτη Πατρών γιατί τον ενδιαφέρουν και τα κατηχητηκά. Κατοικώ σε μια κωμόπολη που τώρα ο ιερέας δεν κάνει κατηχητικό. Έρχεται κάθε Κυριακή κτυπά την καμπάνα για θεία Λειτουργία αλλά κανένα ενδιαφέρον για την κατήχηση των παιδιών μας. ο κάθε ιερέας όσα γράμματα και κατέχει πρέπει να αγαπά την κατήχηση και να προσπαθεί να διδάσκει τα παιδιά μας με του Θεού τα σπουδάγματα.

Ανώνυμος είπε...

Αυτή την ευλογία του Θεού την νεότητα που είναι κοντά στην Εκκλησία, πρέπει να την αξιοποιήσουμε καλύτερα. Συγχαίρω για την εκδήλωση, επαινώ όσους συνεισέφεραν.

Αριμαθαίος είπε...

Πολλοί άνθρωποι σήμερα υποστηρίζουν ότι ο Χριστός και η εκκλησία είναι για τους ηλικιωμένους. Αυτό είναι λάθος. Οι νέοι σήμερα, απογοητευμένοι από τον τρόπο ζωής της κοινωνίας επιθυμούν να γνωρίσουν κάτι καινούργιο που δεν θα ξεβάψει εύκολα. Πολλά προσφέρει σήμερα ο κόσμος της αμαρτίας. Όμως είναι σαν το νερό της θάλασσας που όσο και αν πιεις δεν ξεδιψάς. Έτσι πολλοί νέοι σήμερα αναζητούν τον Χριστό δια της κατηχήσεως της Εκκλησίας και σ' αυτόν βρίσκουν την πηγή της ζωής. Εκδηλώσεις όπως αυτή δίνουν την δυνατότητα για πνευματικά μηνύματα αλλά ακόμη και για να γνωριστούν οι νέοι και να έχουν κοινωνία μεταξύ τους.
Μπράβο στους Κατηχητές και στα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων της Εκκλησίας των Πατρών που παρουσίασαν με πολλή αγάπη και μεράκι την εκδήλωση αυτή, και καταλλήλως προετοιμάστηκαν με θυσία από τον προσωπικό τους χρόνο για την όντως σημαντική αυτή πολιτιστική εκκλησιαστική εκδήλωση στα πλαίσια των «Πρωτοκλητείων 2010». Έπαινος αξίζει και στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, για το συνεχές και ανύσταχτο ενδιαφέρον Του για την πνευματική και γενικότερη πρόοδο της νεολαίας.
Αριμαθαίος

Ανώνυμος είπε...

Η εκδήλωση ξεπέρασε τις όποιες προσδοκίες μου είχε πλήθος και πάθος.

Ανώνυμος είπε...

γιατι δεν βαλατε την παρουσιαση της χριστιανικης δρασης;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Σπουδαία εκδήλωση. Πρέπει να την μιμηθούν και άλλοι μητροπολίτες.

Ανώνυμος είπε...

Να που οι ένδοξες μέρες του χθες ξαναζούν σήμερα. Είναι μεγάλη ευλογία αυτή η άνθιση των κατηχητικών με πληθώρα παιδιών. Αξίζει κάθε οικονομική ενίσχυση το νεανικό κατηχητικό έργο. Οι νέοι μας πρέπει να παραμείνουν στην αγκαλιά της μητέρας εκκλησιάς. Δόξα τω Θεώ που και σήμερα υπάρχουν Ιεράρχες που ενδιαφέρονται με έργα και όχι με λόγια για την νεότητα. Ο επίσκοπος της Πάτρας κ. Χρυσόστομος είναι γνήσιος Πατέρας μου εκδαπανά την ζωή του στην διακονία των πιστών. Άξιος.

Ανώνυμος είπε...

Η Πάτρα πρωτοπορεί έχει επίσκοπο παλληκάρι που μαθήτευσε κοντά στον δυναμικό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Τέτοιους δυναμικούς ποιμένες σαν τον Χρυσόστομο έχει ανάγκη η εκκλησία. Εύχομαι του χρόνου η εκδήλωση να γίνει σε γήπεδο για να μαζευτούν περισσότερη και να τονωθεί περισσότερο και η νεότητα.
Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Τον έχασε η Θεσσαλονίκη τον Χρυσόστομο και τον κέρδισε η Πάτρα. Μητροπολίτη που να τον απασχολούν οι νέοι όλων των βαθμίδων θέλαμε και μείς αλλά μας βγήκε πολιτικός αναλυτής. Είστε τυχεροί Πατρινοί.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΑΝΘΙΜΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ.

Ανώνυμος είπε...

Ωραίες στολές!!!!!!!!!!!!