Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Ράσκας Αρτέμιος - π. Αναστάσιος

Αγαπητέ Αναστάσιε,
Σήμερα των Εισοδίων στη Σερβία εορτάζεται η Σύναξη των Αρχαγγέλων (είναι με το παλαιό η Εκκλησία της Σερβίας).
Στον εσπερινό της εορτής των Αρχαγγέλων, πριν από 50 χρόνια εκάρη μοναχός από τον ίδιο τον Όσιο Ιουστίνο (Πόποβιτς)  ο Μητροπολίτης Ράσκας και Πρισρένης  Αρτέμιος.

Τι τραγικό και σημαδιακό :
Ακριβώς 50 χρόνια μετά, την ίδια μέρα, «αδελφοί» του, «συμμαθητές» του παρά τω π. Ιουστίνω  να ανακοινώνουν την … καθαίρεσή του καταπατώντας κάθε έννοια κανόνων και ηθικής.

«Αρτεμίου του Σεβασμιωτάτου και θεοπροβλήτου Μητροπολίτου της Αγιωτάτης Μητροπόλεως Ράσκας και Πρισρένης πολλά τα έτη» !

Να έχουμε την ευχή του !
π. Αναστάσιος

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

π. Αναστάσιε σε ευχαριστούμε.
Να έχεις και να έχουμε την προσευχή του.

Ανώνυμος είπε...

Ας μην έχει παράπονο ο επίσκοπος Αρτέμιος η Σύνοδος στην επέτειό του, του έκανε ένα ακόμα δωράκι αυτό της δοκιμασίας.

Ανώνυμος είπε...

π. Αναστάσιε είναι σωστό να αποκαλείται τον Αρτέμιο Επίσκοπο, αφού έχει καθαιρεθεί από τη Σύνοδο;

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς εσύ Τάσο είσαι μακριά από συνομοσίες. Κάποιοι στη Σερβία δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Μην θίξετε το παπικό κράτος παιδιά...

Ανώνυμος είπε...

Μα πού ακούστηκε; Χωρίς απολογία να καταδικαστεί; Που΄ζούμε; Κάτω ο φασισμός όπου και αν προέρχεται...
Ερώτηση: Στα Πρωτοκλήτεια έρχεται χορωδία από Σερβία;

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Αγιος άνθρωπος με την όλη σημασία της λέξεως.

Μακάρι η Εκκλησία να είχε πολλούς Αγίους ανθρώπους του αναστήματος του Σεβασμιότατου κ. Αρτέμιου .

Ανώνυμος είπε...

Αίσχος! κάθε διαφορετική φωνή πρέπει να φιμωνεται;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί «αίσχος». Η πλειοψηφία πάντα νικά. Η Σύνοδος της Σερβικής Εκκλησίας έτσι αποφάσισε. Αυτή τον ανέδειξε επίσκοπο αυτή και τον συνταξιοδότησε. Πως αυτός επιθυμούσε να κάνουν υπακοή οι παπάδες σε αυτόν. Τώρα να κάνει και αυτός στην Σύνοδο.

Ανώνυμος είπε...

Τον διωγμό που υφίσταται σήμερα ο σεβασμιότατος Ράσκας κ. ΑΡΤΕΜΙΟΣ, υπέστη με ανάλογα και χειρότερα περιστατικά η τοπική Εκκλησία της Λαρίσης εις το πρόσωπο του αξίου Μητροπολίτου Σεβασμ. ΘΕΟΛΟΓΟ Λαρίσης. Ακόμη σήμερον διώκονται οι αγωνιζόμενοι χριστιανοί της Λαρίσης από τον αιμοσταγή δυνάστη δεσπότη μοιχεπιβάτη Ιγνάτιο Λάππα.
Η σύνοδος και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος όμως κωφεύει..... Το Οικουμενικό πατριαρχείο και η Ελλαδική Εκκλησία τηρούν στάση παρατηρητού.
Οι Σέρβοι οικουμενιστές αντιγράφουν τους δικούς μας δεσποτάδες και αρχιεπισκόπους διότι είναι οι πρώτοι διδάξαντες στις μεθόδους εξοντώσεως ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ και των 12 αξίων επισκόπων αλλά και άλλων αξίων αγωνιστών κληρικών.
Τα γεγονότα αυτά εις την γειτονική Σερβική Εκκλησία θα πρέπει να μας ανησυχούν τα μέγιστα διότι είναι κατευθυνόμενα και με τις προσχεδιασμένες ανακατατάξεις των Οικουμενιστών γρήγορα θα μας έρθουν και εδώ με ολέθριες επιπτώσεις.
Όλοι οι συνειδητοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί οφείλουμε να συμπαρασταθούμε σθεναρά εις τον σεβασμ. ΑΡΤΕΜΙΟ και το ποιμνιό του. Επίσης να εκφράσουμε δυναμικά την διαμαρτυρία μας με κάθε ενδεικνυόμενο τρόπο προς τους υπαιτίους για άμεση παύση του αντικανονικού διωγμού του. Όπως :
Α) στους κατά τόπους επισκόπους μας για να ενεργήσουν ( που συνήθως καθεύδουν και αδιαφορούν οι περισσότεροι).
Β) στην σύνοδο και τον λαλίστατο και υπολογιστή αρχιεπισκοπό μας τον εκφραζόμενο δυστυχώς δια του Χρυσοστόμου Ζακύνθου, Χρυσοστόμου Μεσσηνίας και του Θεοκλήτου Ιωαννίνων.
Γ) τον Οικουμενικό Πατριάρχη για να επέμβει ως έχων αρμοδιότητα.
Δ) τον Πατριάρχη Σερβίας και την Σύνοδο της Σερβίας
. Ε) την Σερβική Κυβέρνηση και τις πρεσβείες, Σερβική στην Ελλάδα και Ελληνική στην Σερβία.
Θα ξυπνήσουμε οι Χριστιανοί;;; Θα αγωνισθούμε με σθένος ;;; ΓΚΕΠ

Ανώνυμος είπε...

πολυ συνφωνώ 7:34..ΠΗΝ

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ΓΚΕΠ την εκκλησία την διοικεί το συνοδικό σύστημα ή οι ορέξεις μεμονωμένων χριστιανών. Δεν με ανησυχούν οι αποφάσεις της Σερβικής συνόδου αλλά οι αντιδράσεις των ελαχίστων σκληροπυρηνικών χριστιανών που θέλουν με το σώνει και καλά να περάσει το δικό τους.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΙ ΑΓΙΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΚΛΗΡΟΠΥΡΗΝΙΚΟΙ;ΠΟΙΟΣ;Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΗΣ;ΠΟΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΔΙΝΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΨΟΥΝ,ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ Κ.ΛΠ ΑΓΑΠΗΤΕ.ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΛΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ..ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ;ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΜΕΙΣ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΨΕΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΕΙΝΕΤΑΙ.