Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Οι Ενορίτες της Αγίας Μαρίνης Πατρών πραγματοποίησαν διήμερο προσκύνημα στην Μακεδονία

Η Ενορία της Αγίας Μαρίνης Πατρών με την φροντίδα του π. Παναγιώτη Θωμά πραγματοποίησε διήμερο προσκύνημα στην Μακεδονία. Σκοπός ήταν να παραστούν στο τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της Μοναχής Επιστήμης (Παρασκευής Βάκρινου) στην Ιερά Μονή Παναγίας Θεοσκέπαστης Σοχού (Μετόχι Ι.Μ. Δοχειαρίου Αγίου Όρους)  την Κυριακή 28 Νοεμβρίου. Την θεία λειτουργία τέλεσε ο ηγούμενος της Μονής Δοχειαρίου Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος, με την συμμετοχή του π. Παναγιώτη
Το Σαββάτο το απόγευμα επισκεφτήκαν την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Πανοράματος. Την ακολουθία του Εσπερινού τέλεσαν ο π. Νικόλαος Λουδοβίκος και ο π. Παναγιώτης. Στην Ιερά Μονή Παναγίας Μικροκάστρου συναντήθηκαν οι εκ Πατρών προσκυνητές με τους σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες , Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο και Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.  


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΑΣΤΑΣΙΕ,ΠΡΩΤΟΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΝΧΑΡΩ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟ ΙΕΡΕΑ ΣΑΝ ΤΟΝ Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΠΑΤΡΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΤΗΣ.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ.ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ κ.Παπαδόπουλος Νικόλαος.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Παναγιώτης έχει αγάπη και δεν ξεχνά αυτούς στους οποίους χρωστά ευγνωμοσύνη. Από την μακαριστή Βάκρινου ωφελήθηκαν πνευματικά -και όχι μόνο- πολλοί κληρικοί και μοναχοί. Οι περισσότεροι την ξέχασαν όταν αρρώστησε και δεν μπορούσε πια να τους προσφέρει. Ο π. Παναγιώτης ήταν ο μόνος που πήγε στο μνημόσυνό της. Αυτό δείχνει ότι έχει ψυχικό κόσμο με πνευματικότητα.
Τον γνώρισα από το πέρασμά του από την ενορία μας και εκτίμησα την υπομονή την οποία υπέδειξε. Ο Θεός να του χαρίζει δύναμη για να προσφέρει στο ποίμνιό του.
Της μακαριστής Βάκρινου η μνήμη να είναι αιώνια.
Γεώργιος

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον άξιο κληρικό ης Πάτρας π.Παναγιώτη Θωμά.
Αξιος.
Με ζήλο.
Με όρεξη.
Πάντα άξιος.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Αναστάσιε, γνωρίσαμε τον π. Παναγιώτη μέσα απ'το Blog σας. Πρόκειται περί δραστηρίου ιερέως, γεγονός το οποίον αποδεικνύεται απ'τις συχνές εκδηλώσεις της ενορίας του. Ευχόμαστε δύναμη εξ ύψους στο πολυσχιδές έργο που επιτελεί. Συγχαρητήρια και για τις υπόλοιπες ενδιαφέρουσες αναρτήσεις του Blog σας.
Χ.Γ.

Ανώνυμος είπε...

Το ευχάριστο αυτής της ενοριακής εκδρομής είναι ότι συνοδεύουν παιδιά και ότι δεν είναι όλοι προχωρημένης ηλικίας. Είναι καλό σε ενοριακές προσπάθειες να μετέχουν όλες οι ηλικίες.

Αριμαθαίος είπε...

Μπορεί ο π. Παναγιώτης να πει «Ιδού εγώ και τα παιδία, α μοι έδωκεν ο Θεός» Παρακολουθώ από τον χώρο αυτό την δράση στην ενορία σας και χαίρω διότι είσθε από τους κληρικούς που κάνουν τον αγώνα τους τον ποιμαντικό στην ενορία. Στην ενορία ο Χριστιανός από τα παιδικά του χρόνια μπορεί να λάβει πείρα της Εκκλησίας ως της ευρύτερης πνευματικής οικογένειάς του, την οποία συγκροτεί ο Χριστός, ως της εν τόπω και χρόνω φανερώσεως της κοινωνίας των Αγίων. Αισθάνεται τον ιερέα ως πνευματικό του πατέρα και τους Χριστιανούς ως πνευματικούς του αδελφούς. Πρέπει στην σύγχρονη εποχή μας να κατανοήσουν οι πιστοί ότι η ενορία είναι η ευρύτερη οικογένεια και γι’ αυτό πρέπει κατ’ όνομα να γνωρίζει ο ένας τον άλλο. Αγαπητέ π. Παναγιώτη συνέχισε να ενώνεις του πιστούς με την ενορία και δι’ αυτής με τον Χριστό.

Ανώνυμος είπε...

Ωραίες ευκαιρίες για μικρές αποδράσεις από την ρουτίνα της καθημερινότητα και για ψυχική ανάταση.