Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Σε καταδικάζω στην άγνοια!

 
Όταν εξαντληθούν όλες οι πέτρες του λιθοβολισμού ενός αθώου και εκείνος εξακολουθεί να ζη, τότε του ρίχνουμε την τελευταία πέτρα: Τον αγνοούμε τελείως. Δεν ασχολούμαστε καθόλου μαζί του. Είναι κάτι σαν ταφόπλακα. Κάτι τέτοιο συμβαίνει με την περίπτωση του Σεβασμ. Μητροπολίτου Αττικής και Μεγαρίδος π. Νικοδήμου (Γκατζιρούλη). Και πάλι θ' ασχοληθούμε μαζί του, μια που εμείς δεν μπορούμε να τον αγνοήσουμε. Δεν μας το επιτρέπουν οι Ιεροί Κανόνες, που καταφώρως καταπάτιουνται 35 χρόνια, ειδικά για το άγιο πρόσωπό του. Δεν μας το επιτρέπουν το δίκαιο και ή αγάπη. Δεν μας το επιτρέπουν το εκκλησιαστικό ήθος και η ευαγγελική πολιτεία, που κρυστάλλινα φαίνονται στην όλη ζωή του.
• Ό Μητροπολίτης Νικόδημος δεν είναι καθηρημένος. Είναι αδικημένος. Και ως κανονικός επίσκοπος ενεργεί πάντοτε εκκλησιαστικά.
Απέστειλε, λοιπόν, κανονικό έγγραφο προς την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος (22 Σεπτ. 2010). Το απέστειλε διά του Προέδρου αυτής Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου.
Ο τελευταίος όμως το αγνόησε και τον αγνόησε. Όλως αντικανονικώς και παρανόμως. Ασχέτως αν συμφωνούσε ή όχι με το περιεχόμενο έγγραφου συνεπισκόπου του, όφειλε να το παραδώση στον παραλήπτη, στην Ι. Σύνοδο. Κατακρατεί ταχυδρόμος επιστολή, επειδή δεν του αρέσει το περιεχόμενό της;
• Το έγγραφο του Νικοδήμου το γνώριζαν αρκετοί σύνεδροι της Ιεραρχίας. Κανένας δεν έκανε λόγο περί αυτού. Το αγνόησαν και τον αγνόησαν. "Ας μη ξεχνάμε όμως όλοι τη φοβερή εκείνη αγνόησι: «ουκ οίδα υμάς».
• Στις 10 Μαΐου 2010 η Ιεραρχία έλαβε κάποια απόφασι σχετικά με το ανύπαρκτο επιτίμιο της ακοινωνησίας του Νικοδήμου. Η απόφασις δημοσιοποιήθηκε στα ηλεκτρονικά και τα άλλα μέσα. Ορίστηκε και επιτροπή επισκόπων να την μεταφέρει στον ενδιαφερόμενο (τον Νικόδημο). Μέχρι σήμερα ουδέν κοινοποιήθηκε στον Νικόδημο. Τον αγνόησαν και τον αγνοούν.
• Ασχολήθηκαν με την περίπτωσί του. Δεν έπρεπε, τουλάχιστον αυτή τη φορά (στις 10 Μαΐου) να τον καλέσουν, να τον ακούσουν; Συνέχισαν την παράδοσι των αρχιερέων της τελευταίας 35ετίας. «Σε αγνοούμε και θα σε αγνοούμε»!
• Υπάρχουν επίσκοποι στην 'Ιεραρχία, που δεν θέλουν να σηκώνουν και αυτοί το βάρος της φρικτής αδικίας εναντίον ενός αθώου και αμέμπτου συνεπισκόπου τους. "Ας υψώσουν φωνή. Μπορεί να τους ακούση ο Μακαριώτατος.
• Όσο για σας, σεβάσμιε επίσκοπε Νικόδημε, αρκεί που δεν σας αγνοεί ο Κύριος. Ο της δικαιοσύνης στέφανος είναι για κάθε αποστολική και πατερική πορεία, και τη δική σας.  
Περιοδικό «Ιωάννης ο Βαπτιστής»

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά υπάρχει εκκλησιαστική δικαιοσύνη;
Τελικά οι ιεράρχες σέβονται τις αποφάσεις τους;
Τελικά όλα είναι σε διάλυση Κράτος και Εκκλησία.

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Ορθοί οι προβληματισμοί του π. Δανιήλ.

Είναι προς τιμήν του ότι στέκεται στο πλάι του αδικημένου Κανονικού Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημου.

Είναι μεγάλη ντροπή για την Εκκλησία της Ελλάδος η συνεχιζόμενη για 36 χρόνια αδικία και η σκαιά περιφρόνηση με την οποία τον αντιμετωπίζει ο Αρχιεπίσκοπος και η ομάδα του.

Ανώνυμος είπε...

Δεν επιθυμώ να γράψω αυτά που είχε πει για τους επισκόπους ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Σήμερα αυτά ισχύουν περισσότερο για τους έχοντας το μαχαίρι και το πεπόνι της εκκλησιαστικής εξουσίας. Ο Νικόδημος ας αναμένει όπως ο φτωχός Λάζαρος….
Δεν γνωρίζω αλλά όταν και αυτός ήταν στην εξουσία άραγε τι θα έκανε…

lykourgos nanis είπε...

Δε γνωρίζω αγαπητέ αδελφέ τι θα έκανε ο Νικόδημος,άλλωστε η ερώτηση είναι υποθετική και οιαδήποτε απάντηση τυγχάνει παρακινδυνευμένη.Πάντως δε θα καταδίκαζε συνεπίσκοπό του χωρίς αυτός πρώτα να απολογηθεί.

Ανώνυμος είπε...

Ας παει να ρωτήσει ο κ.Γκατζιρούλης αυτός ο Άγιος άνθρωπος τον λόγο που εκδιώχθηκε απ τους Νεοφανείς Αγίους της Λέσβου!

Ανώνυμος είπε...

Ας παει να ρωτήσει ο κ.Γκατζιρούλης αυτός ο Άγιος άνθρωπος τον λόγο που εκδιώχθηκε απ τους Νεοφανείς Αγίους της Λέσβου!

lykourgos nanis είπε...

Εγώ μέχρι τώρα γνώριζα ότι ο μητροπολίτης Νικόδημος εκδιώχθηκε επί τη βάσει των συντακτικών πράξεων 3 και 7 άνευ δίκης και απολογίας ενώ του έκλεισαν και την πόρτα του Συμβουλίου της Επικρατείας για 15 χρόνια.Πού κολλάνε οι νεοφανείς άγιοι της Λέσβου;

Ανώνυμος είπε...

Ο Άγιος αυτός άνθρωπος δεν αναγνωρισε ποτε τους Αγίους (Ραφαήλ Νικόαλο και Ειρήνη) και τους πολέμησε όσο κανείς άλλος όχι μόνο τους Αγίους αλλά και τους ανθρώπους που κατα παραχώρηση απ τον Θεό τους εναφανίσθησαν οι Άγιοι τους θεωρούσε τρελούς! Ναι όπως τ ακούτε!Και όσα έλεγαν ήταν αποκυήματα της φαντασίας τους!Έτσι είναι δυστυχώς..............πληρώνεις πάντα με το ίδιο νόμισα!

Ανώνυμος είπε...

Μην του κατεβάζεις τόσο χαμηλά τους Αγίους 11.15

Ανώνυμος είπε...

Κάνεις λάθος.Κάποιοι άλλοι ανεβάζουν πολύ ψηλά τους ανθρώπους!Οι Άγιοι δεν έχουν καμία ανάγκη Αντιθέτως εμείς έχουμε ανάγκη τους!

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ!ΑΘΩΟΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ.
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗ ΒΡΟΥΜΕ;ΑΝ ΤΗ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΨΩ.ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΝΩΝΑΕΙ.ΓΙΑΤΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ;ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ.

Ανώνυμος είπε...

Όχι δεν του έβαλαν να μην κοινωνάει........μεταφορικά είναι.....συγκεκριμένα δεν μπορεί να λειτουργεί αφού εχει διασπαστεί η ενότητα.............όσο για την αλήθεια ψάξε εδώ και θα την βρείς..........Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή. Κανείς δεν πάει
κοντά στον Πατέρα εκτός αν περάσει από μένα” (Ιωάν. 14,6

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ 12:23 ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ,ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΣΠΑΣΤΗΚΕ Η ΕΝΟΤΗΤΑ;
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΕΚΔΙΩΧΤΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ;ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;;;;;;;;;;;;ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ;;;;;;;;;;;;;;;;

lykourgos nanis είπε...

Καλό θα είναι ο αδελφός που μέμφεται το μητροπολίτη Νικόδημο για την περίπτωση των νεοφανών αγίων της Λέσβου να προσκομίσει και τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία.Προσωπικά πιστεύω στην αγιότητα των τριών νεοφανών αγίων παρόλο που κάποιοι προέβησαν σε αγιοκαπηλεία βασισθέντες σε οράματα και μόνο.Ίσως ο ειρημένος μητροπολίτης να στάθηκε σ αυτά.Καλείται ο προλαλήσας αδελφός να μας διαφωτίσει περαιτέρω.Έχω υπόψη μου δύο βιβλία,το ένα του Φώτη Κόντογλου και το άλλο του π.Χαραλάμπη Βασιλόπουλου που περιγράφουν θαύματα των εν θέματι αγίων κατά τρόπο αξιόπιστο.Πιθανώς ο σεβασμιώτατος να έσφαλλε.Δε νομίζω όμως ότι τον πλήρωσαν οι άγιοι με τόσο σκληρό νόμισμα.Ανεξάρτητα απ τα όσα εγράφησαν ο μαρτυρικός μητροπολίτης Νικόδημος τυγχάνει ηθικός,αφιλοχρήματος,ασκητικότατος με τεράστια προσφορά στην Εκκλησία του Χριστού.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΕΜΦΟΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΛΕΩ!ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ κα.ΒΑΣΙΛΙΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΖΕΙ και βρισκεται αυτον τον καιρο σε καποιο μοναστηρι των πατρων!ΚΑΙ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΗΚΕ ΣΕ ΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΤΙΜΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ηθικός,αφιλοχρήματος,ασκητικότατος με τεράστια προσφορά στην Εκκλησία του Χριστού!Η ΗΘΙΚΗ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΜΑΣ.................. ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ.............ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ......ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΙΑΚΩΒΟ ΤΟΝ ΒΑΒΑΝΑΤΣΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΗΚΑΝ!ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟ?

lykourgos nanis είπε...

Μην ανακατεύετε αδελφέ το βούρκο αναφερόμενος στον μακαριστό Ιάκωβο Βαβανάτσο.Είναι θέμα αισθητικής.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειναι καθολου θεμα αισθητικης αδελφε..............ειναι θεμα αληθειας και μονο αληθειας................αλλα η αληθεια η ρημαδα ποναει και ποναει πολυ μαλιστα....................θυμηθητε τι παιχνιαδια του παιξαν ορισμενοι ''ΑΓΙΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ''................ομως και παλι δυστυχως ετσι ειναι............μαχαιρα εδωκες, μαχαιρα θα λαβεις...................

lykourgos nanis είπε...

Ο Ιάκωβος Βαβανάτσος παραιτήθηκε μέσα σε 15 ημέρες εξ αιτίας της λαικής κατακραυγής που ακολούθησε την εκλογή του.Σείστηκε τότε το εκκλησιαστικό και εθνικό σύμπαν.Τα δε συνεργαζόμενα χριστιανικά σωματεία κυκλοφόρησαν φυλλάδιο με θέμα την ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ατυχή εκλογή του που έφερε τον τίτλο:ΖΗΤΟΥΜΕΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΔΡΑ!Τέτοιος και τόσος σκανδαλισμός του λαού,ενθέων και αθέων,ουδέποτε σημειώθηκε στην εκκλησιαστική Ιστορία.Κι όμως μετά την παραίτησή του αντί να πάει σε κάποιο μοναστήρι και να ΑΝΑΛΟΓΙΣΘΕΊ ΤΟ ΜΈΓΕΘΟς ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΆΛΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΚΆΛΕΣΕ του ανατέθηκε η προεδρική διαποίμανση της μητροπόλεως Αττικής και Μεγαρίδος πράγμα ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ και σφόδρα αντικανονικό αφού είχε εκλεγεί αρχιεπίσκοπος παύοντας έτσι να είναι πλέον μητροπολίτης Αττικής και Μεγαρίδος!Είναι χαρακτηριστικό ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ θεώρησε μετά ταύτα τον εαυτό του ως κανονικό μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος όπως αποδεικνύεται από σχετικά έγγραφα αλλά ως πρώην Αθηνών.Επομένως ενώ άξιζε καθαίρεση τελικά κηρύχθηκε έκπτβτος χωρίς να αποσχηματισθεί πράγμα που κάθε άλλο παρά εμπάθεια αποδεικνύει!

Ανώνυμος είπε...

Το θεμα αγαπητε Λυκουργε ειναι ποιος υποκινησε ολα αυτα τα σκανδαλα.........Αγαπητε Λυκουργε για θυμησου ποιος τον διαδεχθηκε και τινι τροπο?Λυπαμαι πολυ που η ηθικη για ορισμενους εχει να κανει με το ''ΒΡΑΚΙ''και οχι με την ''ΨΥΧΗ΄΄ λυπαμαι..............ειλικρινα.......λυπαμαι..................