Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Η πίστη που σε έσωσε - Ζωή Πλιάκου

Ο Χριστός δεν περιγράφει την πίστη ή τον πιστό άνθρωπο, την αναγνωρίζει όμως με απλές παρατηρήσεις ή αιτήσεις ή αγγίγματα ή ομολογίες της έλλειψης της ή αμφιβολίες και λέγει: «η πίστη σου σε έσωσε». Το θαύμα είναι το φυσικό επακόλουθο, η μυστηριακή αποκάλυψη της μιας κι αδιαίρετης Ζωής.
Το «φυσικό» κακό, ο πόνος, η αρρώστια, η ανημπόρια, η σακατωσύνη , η αμαρτία, στομώνουν την ψυχή του ανθρώπου, τον θλίβουν, τον απομονώνουν, τον στερούν από τους άλλους ανθρώπους. Οι λογικές και άλλες εξηγήσεις για την κατάστασή του σημειώνουν τραγικά δια της ανεπάρκειας των τα όρια της ανθρώπινης γνώσης και λογικής.
Και καθώς η μόνωση δεν αντέχεται, το μυαλό ξεπερνά τα όριά του, δείχνοντας μια δυνατότητα επικοινωνίας σε άλλη περιοχή. Αποκαθίσταται τότε μια σχέση μυστική, ζωντανή, άμεση, αληθινή, σχέση αγάπης «μπιστικής»
Κι επειδή κανείς δεν αγαπά με την καρδιά, ο άνθρωπος ζει και γνωρίζει με αυτήν πράγματα για τα οποία η γνώση και η λογική δείχνονται ανεπαρκείς. Οι αγαπώμενοι γνωρίζονται, και αναγνωρίζονται ακόμη και μέσα σε πλήθος πυκνό. Η πίστη σ’ αυτή τη συνάντηση και η αναγνώριση περίσωσε στον άνθρωπο την Θεία Εικόνα.
Το φυσικό κακό δεν εμποδίζει πια.

Ζωή Πλιάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια: