Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Με τον κ. Παναγιώτη Μαρτίνη

Είχα την τιμή σήμερα να με επισκεφθεί
ο Άρχων Ιερομνήμων
της Αγίας και Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας
κ. Παναγιώτης Σπ. Μαρτίνης
Δρ. Θεολογίας,   τ. Σχολικός Σύμβουλος.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πού σε επισκέφθηκε; Με τι ασχολείσαι τώρα;

Ανώνυμος είπε...

καλος φιλος.

Αναστάσιος είπε...

Αγαπητέ φίλε 10:48 μ.μ., μετά την απρόσμενη απόλυσή μου από την σεβαστή Αδελφότητα Θεολόγων η «ΖΩΗ», οδηγήθηκα και εγώ, μαζί με άλλους χιλιάδες απολυμένους στο «Ταμείο Ανεργίας».

Τα τελευταία 6 χρόνια δεν έπαιρνα την κανονική μου άδεια και εργαζόμουν και την ημέρα του «ρεπό», χωρίς ποτέ να με αποζημιώσει η Αδελφότης για την υπερεργασία που πρόσφερα. Να είναι καλά οι ευλογημένοι άνθρωποι και ο άγιος Θεός να τους προσφέρει πλούσια τα ελέη του, και ας με αδίκησαν. Πότε δε θα παύσω μα μνημονεύω υπέρ «Νικήτα Ιερομονάχου και της Συνοδείας αυτού».

Ρωτάς με τι ασχολούμαι τώρα; Για να διασκεδάσω την πίκρα μου, και να μην μελαγχολήσω, σκεπτόμενος την αδικία προς το πρόσωπό μου από τους σεβαστούς αδελφούς της ΖΩΗΣ, γεμίζω τον χρόνο μου με έργα προσφοράς, εθελοντισμού, και ιεραποστολής.

Με την ευλογία του Θεού μετέχω ενεργά σε 4 (τέσσερα) Διοικητικά Συμβούλια χριστιανικών Συλλόγων. Παράλληλα προσφέρω αφιλοκερδώς από 1ης Φεβρουαρίου 2011 τις υπηρεσίες μου σε Φιλανθρωπικό Ίδρυμα.

Αυτές τις μέρες έκανα και ένα ταξιδάκι ως την Ελβετία στο Σαμπεζύ. Έχω προγραμματίσει και άλλες ιεραποστολικές αποδημίες. Η φτώχια θέλει καλοπέραση.

Αυτά προς το παρόν…. Ελπίζω να σε ικανοποίησα.

Την αγάπη μου.

Ανώνυμος είπε...

Τάσο είσαι και ο πρώτος. Η αγάπη σου είναι πλέρια χωρίς όρια. Έτσι να είσαι πάντα γνήσιος και όχι ευσεβιστής.

Ανώνυμος είπε...

Anastasios

bien venue en Grece!

en Suisse ...den paei H ftwxeia!

+eulogison!

Doksa Tw Thew na les! :-)

Ανώνυμος είπε...

1.15


τι εννοείτε ευσεβιστής;;;;

Ανώνυμος είπε...

Η απόλυσή σου ήταν εκ Θεού. Μαθαίνω τις νέες σου δραστηριότητες από κοινούς φίλους. Τώρα ανοίγει ο δρόμος της προσφοράς σου προς τον συνάνθρωπο και την Εκκλησία. Στα νέα σου καθήκοντα να είσαι πυρφόρος Χριστού.
π. Νεόφυτος

Αριμαθαίος είπε...

Άρχοντες οφικιάλιοι είναι αρκετοί. Οι γνήσιοι, είναι αυτοί που αγαπούν το Θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τον υπηρετούν. Εσείς οι δύο είσθε Άρχοντες γιατί πάντα είσθε παρόντες, όχι με λόγια αλλά με πράξεις υπέρ του μαρτυρικού Φαναρίου.

Αγαπητέ Παναγιώτη κάποιες παρεμβάσεις σου επιστολικές στον Ορθόδοξο Τύπο αξίζουν προσοχής. Είναι εύστοχες.

Αριμαθαίος είπε...

Δεν είναι δική μου η προτροπή «να είσαι πάντα γνήσιος και όχι ευσεβιστής». Λαμβάνω όμως αφορμή για να καταθέσω κάποια γνωστά στον ερωτώντα.
Ο Ευσεβιστής κατακρίνει τους άλλους, και διατηρεί μια (συνήθως) επιφανειακή ευσέβεια, ενώ στην πραγματικότητα ίσως να βρίσκεται σε μια δραματική πάλη με τη συνείδησή του, καθώς αντιλαμβάνεται ότι δεν τηρεί τις Χριστιανικές του υποχρεώσεις σωστά. Στην διαδρομή της Εκκλησίας υπάρχουν πολλές περιπτώσεις και παραδείγματα.
Ο Ευσεβισμός είναι αίρεση. Όχι όμως φανερή πάντοτε. Μπορεί κάποιος να ομολογεί ότι είναι Ορθόδοξος, αλλά να είναι ευσεβιστής. Γιατί είναι μια ύπουλη αίρεση, που συχνά συγχέεται με την ευσέβεια! Και γι’ αυτό θέλει πολύ προσοχή.
Έχουν γραφεί πολλά και καλά κατά καιρούς για τον ευσεβισμό.