Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

H Μητρόπολις Διδυμοτείχου τέλεσε μνημόσυνο για τον Ιεροκήρυκα π. Παύλο Καββαδία

Τη μνήμη ενός σεμνού και ζηλωτή κληρικού της τίμησε σήμερα η Μητρόπολις Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου καθώς αυτές τις μέρες συμπληρώνονται 5 χρόνια από την οσιακή κοίμηση του.

Πρόκειται για τον μακαριστό π. Παύλο Καββαδία που διατέλεσε επί σειρά δεκαετιών Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Νέας Ορεστιάδος τελέστηκε τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Πισιδίας κ. Σωτηρίου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας κ. Παύλου και του οικείου Ιεράρχου κ. Δαμασκηνού.

Aκολούθησε Ημερίδα – Αφιέρωμα στον π. Παύλο στην οποία αφού προηγήθηκαν οι χαιρετισμοί από τους παριστάμενους Μητροπολίτες και τον Δήμαρχο Ορεστιάδος κ. Δημ. Μουζά, μίλησαν για την προσωπικότητα και το πολύπλευρο έργο του μεταστάντος, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Χαρίτων Ριζιώτης, ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, ο Πρόεδρος της Χριστιανικής Ενώσεως Ν. Ορεστιάδος «ΘΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗ» κ. Ευ. Κουρτίδης και η θεολόγος κ. Μαρία Παπαδοπούλου.

Ο π. Παύλος Καββαδίας (1924 – 2006) υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας στην ακριτική Μητρόπολη μας από το 1963 μέχρι την προς Κύριον εκδημίαν του (2006) με αυτοθυσία, ηρωισμό και ανιδιοτέλεια. Περιόδευσε την επαρχία, λειτουργώντας, κηρύττοντας, εξομολογώντας, ευαγγελιζόμενος τον Λόγον του Θεού, δίνοντας παρηγοριά στους Ακρίτες.

Το Μνημόσυνο αλλά και η Ημερίδα διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της τοπικής μας Εκκλησίας η οποία διά του Επισκόπου της τίμησε τη μνήμη του μακαριστού π. Παύλου, σε συνεργασία με την Χριστιανική Ένωση Νέας Ορεστιάδος «Θεία Οικοδομή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: