Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

"Ο Ακάθιστος Ύμνος εις την Κωνσταντινούπολιν", άρθρο της εφημερίδας "Εκκλησιολόγος"


Εις τον "Εκκλησιολόγο" που κυκλοφορεί

Ευ­ρι­σκό­με­θα στην ευ­χά­ρι­στη θέ­ση να σας πα­ρου­σιά­σου­με - μέ­σω του ση­με­ρι­νού (9/4/2011) φύλ­λου του "Ε" - έ­να ά­γνω­στο βυ­ζα­ντι­νό κεί­με­νο ό­που κα­τα­γρά­φε­ται έ­να συ­γκι­νη­τι­κό γε­γο­νός, το ο­ποί­ο έ­χει σχέ­ση με τον Α­ΚΑ­ΘΙ­ΣΤΟ Υ­ΜΝΟ.

Εί­μα­στε βέ­βαιοι ό­τι οι α­γα­πη­τοί α­να­γνώ­στες μας θα ω­φε­λη­θούν βα­θύ­τα­τα, για­τί θα δουν ό­τι "ού­τε η Μη­τέ­ρα του Κυ­ρί­ου ού­τε ο Υ­ιός αυ­τής συ­νερ­γά­ζο­νται με­τά των υ­πε­ρη­φά­νων, αλ­λά δί­δουν την Χά­ριν εις τους τα­πει­νούς και συ­ντε­τριμ­μέ­νους τη καρ­δί­α".
Ε­κτός αυ­τού θα α­γα­πή­σου­με ό­λοι μας πο­λύ πε­ρισ­σό­τε­ρο τον Α­ΚΑ­ΘΙ­ΣΤΟ Υ­ΜΝΟ και θα τον ψέλ­νου­με με θερ­μό­τε­ρα αι­σθή­μα­τα τι­μής και σε­βα­σμού, για­τί ο Ύ­μνος αυ­τός εί­ναι ό,τι ω­ραιό­τε­ρο έ­χει γρα­φεί για τη βα­σί­λισ­σα των Αγ­γέ­λων, την Πα­ντά­νασ­σα του κό­σμου.
Ευ­χα­ρι­στού­με θερ­μά, τέ­λος, τον α­νώ­νυ­μο Ιε­ρο­μό­να­χο της Ιε­ράς Μη­τρο­πό­λε­ώς μας, που μας α­πέ­στει­λε α­πό το μο­να­στή­ρι του το βυ­ζα­ντι­νό ιε­ρό κεί­με­νο προς δη­μο­σί­ευ­ση.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή η προδημοσίευση διαφήμιση για το άρθρο αυτό. Εγώ που σε διαβάζω από το Τορόντο πως μπορώ να προμηθευτώ την εφημερίδα αυτή που είναι Πατρινού ενδιαφέροντος και δεν φτάνει εδώ;

Ανώνυμος είπε...

Για τον φίλο από το Τορόντο. Στείλτε μας στο ekklisiologos@gmail.com το email σας και κάθε εβδομάδα θα σάς την αποστέλλουμε.
"Ο ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΟΣ"