Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Θυρανοίξια του νέου Ιερού Ναού του Οσίου Ιωακείμ Νοτενών από τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο


Σήμερα το πρωί, μετά την Θεία Λειτουργία, τελέσθηκαν τα Θυρανοίξια του νέου Ιερού Ναού του Οσίου Ιωακείμ, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής των Νοτενών, στην Έξω Αγυιά, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.
Μετά την Ακολουθία των Θυρανοιξίων και τον Αγιασμό, ακολούθησε Ιερά Παράκλησις προς τον Άγιο.
Παρευρέθησαν εκατοντάδες πιστοί ανάμεσά τους ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Ιωάννης Δημαράς, οι βουλευτές Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Νικόλαος Νικολόπουλος, η αντιδήμαρχος Βίβιαν Σαμούρη, ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Αριστείδης Μπουχάγιερ, ο Νομικός Σύμβουλος της Ι.Μ. Πατρών κ. Πέτρος Ρηγάτος, ο πρώην βουλευτής κ. Νικόλαος Παπαδημάτος, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα για την ανάδειξη της τοπική μας Αγιολογίας,  ευχαριστώντας σε αυτό το σημείο την Επιτροπή Ανεγέρσεως του Ιερού Ναού που δέχθηκε την παράκλησή του ώστε να αφιερωθεί στον Όσιο Ιωακείμ, στις διαδικασίες που ήδη ξεκίνησαν για τη νομιμοποίηση της νέας ενορίας, επισήμανε επίσης ότι τα μεγάλα έργα γίνονται σε δύσκολες περιόδους και ολοκλήρωσε, αποδίδοντας τα εύσημα στον π. Ιωάννη Νικόπουλο, πρόεδρο της Επιτροπής Ανεγέρσεως, καθώς και σε όλους όσοι εργάσθηκαν για το Θεάρεστο αυτό έργο. Μάλιστα, ανήγγειλε ότι σε μια καταλληλότερη χρονική στιγμή η τοπική Εκκλησία θα ανταμείψει τις προσπάθειες του π. Ιωάννου και ότι από σήμερα είναι ο πρώτος Ιερέας του Ναού.
Αλέξανδρος Κολλιόπουλος

Εφημερίδα "Ο Εκκλησιολόγος"

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια σε όλους.
Επιτέλους άρχισαν να προβάλλονται και οι τοπικοί μας Άγιοι.

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Πολύ ωραία ενέργεια.

Συγχαρητήρια Σεβασμιότατε.

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον Όντως.

Ανώνυμος είπε...

Το κράτος προσπαθεί με ποικίλους τρόπους να σταματήσει την δυναμική της εκκλησίας. Σταματά τους διορισμούς κληρικών. Το ΔΝΤ μας στύβει οικονομικά. Όμως οι πιστοί δεν σταματούν να κτίζουν Ναούς προς δόξα του Θεού. Της Πάτρας ο Δεσπότης είναι λεβέντης και εμπνέει το ποίμνιο για δημιουργία.