Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Από την ομιλία του Μητροπολίτου Πατρών κ, Χρυσοστόμου «Η πολυώνυμος Δέσποινα».

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην κατάμεστη ιστορική αίθουσα της Διακιδείου Σχολής Λαού η ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου με θέμα: «Η πολυώνυμος Δέσποινα».
Η εκδήλωση ξεκίνησε με ύμνους και τραγούδια αφιερωμένα στη Παναγιά που ερμήνευσε μικτή χορωδία με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πατρών κ. Φώτη Μπαρούτα.
Κατόπιν, ο πρόεδρος της Διακιδείου Σχολής κ. Ιωάννης Αθανασόπουλος χαιρέτησε την εκδήλωση και κάλεσε στο βήμα τον Σεπτό μας Ποιμενάρχη.
Στο τέλος παρουσιάσθηκε το πολύτομο έργο της κας Παναγιώτας Κωνσταντοπούλου – Δωρή που είναι αφιερωμένο στα Ελληνικά μοναστήρια και στα προσωνύμια της Παναγιάς μας. Είναι μια δουλειά – έρευνα τριάντα και πλέον ετών αποτελούμενη από εννέα έγχρωμους τόμους. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται από την συγγραφέα στα Μοναστήρια της Αχαϊας με σπάνιες αναφορές.
Ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Πατρών και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Γηροκομητίσσης π. Συμεών Χατζής, δεκάδες άλλοι Ιερείς, ο βουλευτής κ. Νικ. Νικολόπουλος, ο αντιπρόεδρος της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος κ. Αριστείδης Μπουχάγιερ, ο πολιτευτής Δημ. Τριανταφυλλόπουλος, ο Νομικός Σύμβουλος της Ι.Μ. Πατρών κ. Πέτρος Ρηγάτος κ.α. επίσημοι ήσαν ανάμεσα στους παρευρισκομένους.  
Αλέξανδρος Κολλιόπολος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον.