Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

"Μου θυμίσατε τη δική μου οικογένεια" - Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

«Ο κύριος Θεόδωρος, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου μπορεί να έρθει;» είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του, κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε προς τιμήν του ο δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης, αναζητώντας με το βλέμμα του, μέσα στην αίθουσα τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου.
«Η πολύτεκνη οικογένεια του κυρίου Θεόδωρου με συγκίνησε. Με τα παιδιά του να βοηθούν στο εστιατόριο. Μου θύμισε τη δική μου οικογένεια. Είμαστε τέσσερα αδέλφια. Ο μακαρίτης ο πατέρας μου είχε στο χωριό ένα καφενείο και σε μια γωνία του καφενείου είχε και κουρείο, για να μπορέσει να μας μεγαλώσει υπό τας δυσκόλους συνθήκας της ζωής του χωριού. Εκεί όπου δεν είχαμε ηλεκτρικό ρεύμα, δεν είχαμε νερό στα σπίτια μας, πηγαίναμε από τη βρύση και κουβαλούσαμε… και όλα αυτά. Εγώ διάβαζα τα μαθήματά μου με την λάμπα του πετρελαίου. Θέλω να πω ότι όλα τα αδέλφια βοηθούσαμε στο κατάστημα του πατέρα… Όπως τα δικά σας τα παιδιά. Και πηγαίναμε και στα κτήματα, και στις κατσίκες, και στα πρόβατα. Και κουβαλούσαμε ξύλα από το δάσος για το χειμώνα. Και θέλω να πιστεύω ότι πήραμε μία καλή ανατροφή από τους γονείς μας, χωρίς αυτό να θεωρηθεί περιαυτολογία» είπε εμφανώς συγκινημένος ο Οικουμενικός Πατριάρχης και προσέφερε έναν αργυρό δίσκο στον κ.Σιούλα.
"Σας συγχαίρω διότι δίνετε ένα τέτοιο παράδειγμα στα παιδιά σας. Και ένα τέτοιο παράδειγμα σε όλον τον ελληνικό λαό." 
Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Πηγή: Amen.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επέπρωτο η κυβέρνηση των ανδρεικέλων να ισοπεδώσει οικονομικά και ηθικά τους πολυτέκνους με την επαίσχυντη διακοπή της χορήγησης του πολυτεκνικού επιδόματος εφόσον το συνολικό εισόδημα υπερβαίνει τα 55000 ευρώ.Ο αριθμός των παιδιών δεν παίζει κανένα ρόλο για τους κυβερνώντες.Εξισώνεται έτσι ο τρίτεκνος με τον υπερ-πολύτεκνο.Επί τη βάσει εκθέσεως-προτάσεως του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών ασφαλίσεων που δόθηκε στη δημοσιότητα το 2001 προοπτικά το ασφαλιστικό σύστημα εμφανίζει μια συνεχή επιδείνωση και ο κυριότερος παράγων που επηρεάζει την προοπτική του ασφαλιστικου συστήματος είναι η γήρανση του πληθυσμου και η συνεχώς φθίνουσα αναλογία πληθυσμού σε παραγωγικές ηλικίες προς πληθυσμό πάνω απο΄65 χρόνια.Αποτέλεσμα αυτού θα είναι η δραματική μείωση της αναλογίας εργαζομένων προς συνταξιούχους απο΄2,1 που είναι σήμερα κατά 1,2 μετά το 2040.Σε μια τέτοια εξέλιξη για τη χρηματοδότηση του συστήματος θα απαιτηθεί αύξηση των εισφορών κατά 75% περίπου,ισόποσα και της κρατικής χρηματοδότησης,ή θα πρέπει το συνολικό κόστος των συντάξεων να μειωθεί κατά το αντίστοιχο ποσοστό δηλαδή κατά 75%!!!Είδατε αγαπητοί φίλοι ποιοι οικονομικοί νόες μας κυβερνούν;΄Και με στενά οικονομικά κριτήρια να σκεφτόντουσαν θα ενίσχυαν τους πολτυτέκνους και δε θα τους πετσόκοβαν.Κάτι ανάλογο ισχύει και με τη στρατιωτική θητεία όπου θα καταλήξουμε να έχουμε μισθοφορικό στρατό!
ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ας μην ξεχνούν κάποιοι από πού ξεκίνησαν και να ζουν με απλότητα.