Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Στερνό αντίο στον "αγαπημένο δάσκαλο" Νεοκλή Σαρρή

Το στερνό αντίο στον "αγαπημένο δάσκαλο", Νεοκλή Σαρρή, τον "εξαίρετο άνθρωπο" και τον καταξιωμένο καθηγητή, ο οποίος έχασε την μάχη για τη ζωή, σε ηλικία 71 ετών, είπε το απόγευμα, στο Α΄ Νεκροταφείο, πλήθος φίλων του, κυρίως από το χώρο των Γραμμάτων, της Πολιτικής, της Διπλωματίας, αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Τον αδαμάντινο χαρακτήρα του, το ήθος, την ευθύτητα, την ευκρίνεια, τη βαθιά και ανεκτίμητη γνώση του σε ό,τι αφορά στα ελληνοτουρκικά, αλλά και την πηγαία καλοσύνη, τη φιλοτιμία, την παροιμιώδη ανεξικακία, την απαράμιλλη ρητορική του», εξήραν στους επικήδειους λόγους τους ο πατέρας Γ. Μεταλληνός, ο ακαδημαϊκός Κ. Σβολόπουλος, ο γραμματέας της ΕΔΗΚ Στ. Καράμπελας, ο Στ. Παπαθεμελής, ο Μ. Χαρακόπουλος, ο Γ.Δημαράς, εκπρόσωποι συλλόγων Κωνσταντινουπολιτών κ.α.


Οι ομιλητές αναφερόμενοι στη δράση και το έργο του εκλιπόντος, έκαναν λόγο για τη «βαθιά, πρωτογενή βιωματική και ακαδημαϊκή γνώση της Τουρκίας».

Ο Νεοκλής Σαρρής μελέτησε τη συγκρότηση και εξέλιξη της τουρκικής κοινωνίας και από την θέση του ως καθηγητή κοινωνιολογίας στο Παντείο προέτρεπε στην βαθύτερη γνώση του τουρκικού λαού.

Πηγή: Nooz.gr 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αιωνια σου η μνημη δασκαλε.
διδαξες πολλα στους Ελληνες και πιστυεω να συγκρατησαν πολλα.
ο Κυριος να αναπαυσει την ψυχη σου.

Ανώνυμος είπε...

Προσέφερε πολλά στην εδραίωση της εθνικής αυτοσυνειδησίας των Ελλήνων σε μια εποχή κατά την οποία ακόμη και από χείλη Ελλήνων κληρικών εκτοξεύονται διάφορα βεγγαλικά ενδοτισμού και συμβιβασμού έναντι πολυποίκιλλων εχθρών της πατρίδας μας!
ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του καλού διδασκάλου και επιστήμονα Νεοκλή Σαρρή. Θα μας λείψει. Δυστυχώς ο κόσμος μας γίνεται όλο και φτωχότερος.
Το άσχημο είναι ότι φεύγουν τέτοιοι άνθρωποι και μένουν οι ανεγκέφαλοι και πονηροί. Άραγε ο Θεός υπνώττει?