Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Η τιμή της γυναίκας υπό της Εκκλησίας - Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Διονύσιος

Όχι μόνο στην εορτή των Εισοδίων, αλλά και σε κάθε θεομητορική εορτή την γυναίκα εορτάζουμε και τον έπαινο της γυναίκας ψάλλει η Εκκλησία. Κανένας άλλος θεσμός, καμιά πολιτεία και καμιά κοινωνία δεν τίμησε και δεν σεβάστηκε τόσο πολύ τη γυναίκα όσο η Εκκλησία. Η γυναίκα για την Εκκλησία είναι η μητέρα μας, η αδελφή μας, η σύζυγος και ο σύντροφος της ζωής μας και η μητέρα των παιδιών μας.
Η γυναίκα, που παρασύρθηκε στην παρακοή και παρέσυρε μαζί της στην πτώση όλο το ανθρώπινο γένος, η γυναίκα πάλι είναι το όργανο στην οικονομία του Θεού, για να σηκωθεί και να σωθεί ο κόσμος. Η γυναίκα, η αγνή παρθένος Μαρία είναι η μητέρα του Θεού που ενανθρώπησε, η Μαρία είναι η Θεοτόκος.
Άλλο όνομα, όνομα μοναδικό, και σαν τίτλος τιμής και σαν θεϊκή πραγματικότητα, σαν το Θεοτόκος, δεν υπάρχει. Το έδωκε η Εκκλησία στην παρθένο Μαρία στην τρίτη οικουμενική Σύνοδο, όχι μόνο για να την τιμήσει, αλλά και για να εκφράσει το θείο γεγονός, ότι ο Λόγος του Θεού έγινε άνθρωπος και γεννήθηκε από τη Μαρία.     
Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης  Διονύσιος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακουέτωσαν ταύτα οι διαπρύσιοι κήρυκες του φεμινισμού.Μονάχα μέσα στην Εκκλησία βιώνεται ο υγιής φεμινισμός!
ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει ισότητα των δύο φύλων, διότι είναι διαφορετικά από τη φύση τους και τα ανόμοια δεν εξισώνονται. Υπάρχει όμως ισοτιμία, γιατί ο Θεός τίμησε το ίδιο τον άνδρα και τη γυναίκα για να σωθούν αμφότεροι.