Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ιταλία: Πακέτο λιτότητας 30 δισ. ευρώ - 'Δωρεάν' θα δουλεύει ο Μόντι!

Στο ιταλικό Κοινοβούλιο θα παρουσιάσει σήμερα τα επώδυνα μέτρα λιτότητας ο πρωθυπουργός της χώρας Μάριο Μόντι. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως δεν ικανοποιεί απαιτήσεις των Μέρκελ και Σαρκοζί.
"Δεν θα πω ποτέ στους Ιταλούς: κάντε κάτι επειδή μας το ζητεί η Ευρώπη", είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου ο Μόντι, μετά την έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο του πακέτου μέτρων λιτότητας και ανάκαμψης, ύψους 30 δισ. ευρώ - 20 δις στη λιτότητα και 10 δις στην ανάκαμψη. Το πακέτο έχει στόχο την ''επανεκίννηση'' της ιταλικής οικονομίας και τη διάσωση του ευρώ.
Τα μέτρα περιλαμβάνουν μείωση των δαπανών για τους πολιτικούς (το διθάλαμο Κοινουβούλιο αριθμεί 946 εκλεγμένα μέλη), αλλά και μέτρα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Ο ίδιος ο Μόντι ανακοίνωσε πως ''αυτοβούλως'' αρνείται τους μισθούς του ως πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών της χώρας.

Επιπλέον, το πακέτο περιλαμβάνει μέτρα ανάπτυξης και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, ενώ στοχεύει και στην καταπολέμηση του ανεξέλεγκτου νεποτισμού.
Ωστόσο, προβλέπει αύξηση του ΦΠΑ κατά 2% από τα μέσα του 2012 και νέο φόρο στην πρώτη κατοικία, καθώς και την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, μια κίνηση στην οποία αντιτίθενται ιδιαίτερα τα συνδικάτα. Προβλέπει πάντως και νέους φόρους για τους πλούσιους ιδιώτες, σε ακίνητα, σκάφη και πολυτελή αυτοκίνητα.

Πηγή: Ισοτιμία

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Ελλάδος τί κάνει;

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΤΙ ΛΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ?

Ανώνυμος είπε...

Δωρεάν θα μας δουλεύει ρε παιδιά.
Τόσα χρήματα έχει πάρει τόσα χρόνια όταν ήταν με τον δικό μας τον Παπαδήμα σε παγκόσμιες τράπεζες και ρουφούσαν το χρήμα των κρατών τι να τον κάνει τον μισθό του;;;;

Αστεία λέτε;;;

"πρέπει" να φανεί λίγο καλός και καλά ότι συμπάσχει μετα του ιταλικού λαού!

Απορώ γιατί σας κάνει εντύπωση.

Κύριε ελέησον!

Ανώνυμος είπε...

Το ίδιο έχουν χορτάσει χρήματα και δικοί μας πολιτικοί. Δεν τους είδα να απαρνηθούν το μισθό τους 5.30