Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Ιεροσυλία στην Ιερά Μονή Μαρίτσης

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, ιερόσυλοι εισήλθαν τα ξημερώματα της Τρίτης 13ης Μαρτίου στην Ιερά Μονή Μαρίτσης Πατρών, ψάχνοντας για θησαυρό.
Διέρρηξαν την κεντρική πύλη του Καθολικού και έκαναν ζημιές στο δάπεδο σκάπτοντας για λίρες.
Το χειρότερο όμως είναι, ότι έσκαψαν στο Άγιο Βήμα, για να ανακαλύψουν  θησαυρό, καταστρέφοντας κυριολεκτικά την Αγία Τράπεζα, χωρίς βέβαια να βρούν τίποτε.
Ευθύς ως ειδοποιήθη ο Μητροπολίτης από τις Μοναχές για τη βεβήλωση της Μονής, έσπευσε στο Μοναστήρι και συνεργάστηκε με τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές, σε τοπικό επίπεδο (Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαΐας) και σε κεντρικό με τον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας κ. Δημήτριο Δριβήλα για τα περαιτέρω.
Η έρευνα για τον εντοπισμό των ιεροσύλων ευρίσκεται σε εξέλιξη.  

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ούτε την ιερότητα του χώρου δεν σεβάστηκαν αυτοί οι βάρβαροι. Αυτό πλέον είναι κατρακύλα και ξεπεσμός. Δεν θα αργήσει η οργή του Θεού.

Ανώνυμος είπε...

Τι περίμεναν να βρουν; Το μόνο που κέρδισαν ήταν η αμαρτία της καταστροφής του αγιασμένου με προσευχές και αγώνα πνευματικού χώρου.
Είθε να βρουν γαλήνη και ηρεμία οι μοναχές. Θα πέρασαν μεγάλο σοκ.

Ανώνυμος είπε...

OI ΜΟΝΕΣ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΧΟΙ.ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΑΜΑ ΔΕΝ ΒΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ,ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΝΟΥΣ ΑΚΟΜΑ.Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΠΟΛΛΑ ΚΑΝΕΙ.

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Κακά σημάδια.
Το Γένος μας κινδυνεύει.