Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Η αθόρυβη ποιμαντική διακονία του Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου

Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, είναι αεικίνητος Ιεράρχης με πλούσιο ποιμαντικό έργο. Όλη την ημέρα την εκδαπανά για το λογικό ποίμνιο, που ο Αρχιποίμενας Χριστός του ενεπιστεύθει. Ο ίδιος σεμνός και χαμηλών τόνων, δεν διασαλπίζει, και δεν δημοσιεύει. τους «κόπους» του στην διακονία του λαού του Θεού.

Είχα ακούσει, ότι συχνές είναι οι επισκέψεις του για να συμπαρασταθεί σε ασθενείς στα Νοσοκομεία της πόλεως μας. Χθες το απόγευμα, το πατρικό ενδιαφέρον και την άπλετη αγάπη του Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου την διαπίστωσε η αδελφή μου, η οποία αυτές της μέρες είναι νοσηλευόμενη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Παναγία η Βοήθεια».

Απρόσμενα είδε την παρουσία του Σεβασμιωτάτου ως άγγελο παρηγοριάς. Ένιωσε την ειλικρινή και πηγαία αγάπη του. Δέχθηκε την Αρχιερατική του ευλογία.

Με ενθουσιασμό, μου περιέγραψε την σπουδαία γι’ αυτήν επίσκεψη, και την ειλικρινή συμπαράσταση του Σεβασμιωτάτου, την οποία την έζησε ως μέγα γεγονός, σε αυτές τις μέρες της ασθενείας της.

Επιθυμώ να εκφράσω τις ευγνώμονες ευχαριστίες μου προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο για την ποιμαντική του αυτή επίσκεψη στην αδελφή μου και για τις ευχές και ευλογίες του.

Τα έτη του να είναι πάμπολλα για να σκορπά παρηγοριά με την παρουσία του σε όλους μας.

Αναστάσιος Κ. Κωστόπουλος

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εις με την αδελφή σου ιστολόγε εύχομαι ταχεία ανάρρωση και η ασθένειά της να είναι περαστική.
Εις τον Μητροπολίτη Πατρών να έχει αντοχές και δύναμη για να είναι καύχημα των πιστών.

Ανώνυμος είπε...

Αυτές είναι ειδήσεις τονωτικές και ενθαρρυντικές. Τώρα που οι πολιτικοί μας πούλησαν παρηγοριά μας η Εκκλησία.

Ανώνυμος είπε...

Είναι πράγματι πολύ σημαντικό η εκδήλωση αγάπης. Καί πρός τιμήν !

Ανώνυμος είπε...

είναι απάντηση σε αυτούς που ρωτάνε για το κοινωνικό έργο της εκκλησίας. οι κληρικοί προσφέρουν και οι δεσποτάδες δεν είναι μόνο για δοξολογίες αλλά προσφέρουν όπως εδώ ο Πατρών.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Χρυσόστομος είναι ένας αδάμας χαρακτήρος και αγάπης.

Ανώνυμος είπε...

Κάθε καλό πρέπει να επαινείτε και να δημοσκοπείτε. Καλά έκανες και μας ενημέρωσες.

Ανώνυμος είπε...

Τάσο περαστικά στην αδελφή σου !
....................

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Είναι Ιεράρχης που κοπιάζει και αγωνίζεται όσο μπορεί. Οργώνει την μητροπολιτική του περιφέρεια όσο ελάχιστοι δεσποτάδες.
Νομίζω ότι επάξια μπορεί να αντικαταστήσει τον μακαριστό Χριστόδουλο στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο. Είναι άξιο τέκνο του.

Ανώνυμος είπε...

Τρέχει παντού και όσο μπορεί. Καλά κάνει γιατί οι άνθρωποι θέλουν την στοργή και την αγάπη από τον ποιμένα. Ας το δουν αυτό και οι κληρικοί ώστε να τον μιμηθούν.

Ανώνυμος είπε...

Χαράς στο κουράγιο και την αντοχή του ανθρώπου. Χθες το πρωί διάβασα στην Ρομφαία λειτούργησε στας Σέρρας με τον εορτάζοντα μητροπολίτη. Εσύ εδώ γράφεις ότι το απόγευμα πήγε επισκέψεις στο νοσοκομείο και επισκέφτηκε διάφορους ασθενείς και την αδελφή σου. Υποθέτω ότι όταν έφτασε στο Ρίο πήγε αμέσως στο Νοσοκομείο και όχι να ξεκουραστεί. Χαράς στο κουράγιο του. Ειλικρινά υποκλίνομαι.
Γ. Μ.

Ανώνυμος είπε...

Είναι νέος άνθρωπος με όρεξη για προσφορά. Όλα αυτά τα χρόνια στην πόλη μας εργάζεται θετικά και προσφέρει σε πολλούς τομείς δημιουργικά.

Ανώνυμος είπε...

Να μην αφήσει το κοινωνικό έργο που το κάνει σοβαρά ο Μητροπολίτης να συνεχίσει τις παρεμβάσεις του γιατί αυτό θέλει ο λαός. Σε συγχαίρω τάσο που μας ενημέρωσες.

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΕΛΦΕ ΑΝΑΣΤΑΣΙΕ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΣΟΥ.Π.ΑΝΔΡΕΑΣ

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Μπράβο στο Σεβασμιότατο!

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΗΝ !! (στον αληθεύοντας εν αγάπη)

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το γεγονός που περιγράφεις δείχνει την λεπτότητα και την αρχοντιά του μητροπολίτη. Από την στιγμή που ήλθε στην Πάτρα είναι δίπλα μας. Είναι ο δικός μας άνθρωπος που αφουγκράζεται τον πόνο μας και συμμετέχει στις αγωνίες μας.

Ανώνυμος είπε...

Ακολουθεί την εντολή του Κυρίου περί ασθενών. Η παρουσία του ράσου για κάποιο που είναι στο νοσοκομείο είναι βάλσαμο. Έχω νιώσει την παρουσία του π. Χαρίτωνα κατά την διάρκεια προσωπικής περιπέτειας που με δυνάμωνε με τα λόγια του και την προσευχή του. πόσο μάλλον η παρουσία του Μητροπολίτου δίπλα σε αυτό που είναι σε κάποιο κρεβάτι του νοσοκομείου μέσα στην αγωνία της πορείας της ασθένειας. Πάντα έτσι ο Μητροπολίτης να κάνει. Να βρίσκει χρόνο και να πηγαίνει σε ασθενείς.

Ανώνυμος είπε...

Νέος ηλικιακά ο κ. Χρυσόστομος βλέπει αλλιώς τα πράγματα και συμπαραστέκεται στον πόνο. Ευτυχώς που υπάρχουν και τα συσσίτια της Εκκλησίας και δεν τρέχουν στους κάδους οι εξαθλιωμένοι της ανεργίας.

Ανώνυμος είπε...

Όπου και να περπατήσεις στην Πάτρα βλέπεις την κοινωνική παρουσία της τοπικής Εκκλησίας. Αυτές της μέρες στην πλατεία Γεωργίου είναι η επιτροπή αιμοδοσίας της μητροπόλεως που κάνει αγώνα για να μαζέψει αίμα για τους συνανθρώπους μας. Δεν περιμένουν να πάνε να δώσουν ψάχνουν και προσπαθούν να πείσουν. Μπράβο τους.

Ανώνυμος είπε...

Αξιος!
Αξιος!
Αξιος!

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Χρυσόστομος είναι πρωτοπόρος σε έργα αγάπης.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο καλά ακούω και βλέπω να κάνει. Είναι δραστήριος. Άνθρωπος που πονά και καταλαβαίνει τον πόνο του λαού.