Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ Χρυσόστομος επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Άνω Αλισσού - Αλέξανδρος Κολλιόπουλος

 
Αγαπητέ ιστολόγε.
Σήμερα παρευρέθηκα σε μία ασυνήθιστη εκδήλωση επί τη επικείμενη λήξη των σχολικών μαθημάτων λόγω της καλοκαιρινής περιόδου. Ο Δεσπότης μας κ.κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Δημοτικό Σχολείο Άνω Αλισσού. Τον υποδέχθηκαν με θέρμη ο ιερέας του χωριού π. Αλέξανδρος Λαθούρος, η Διευθύντρια του σχολείου, οι δάσκαλοι, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Δύμης και φυσικά οι μικροί μαθητές, οι επίγειοι άγγελοι όπως τους απεκάλεσε ο Σεβασμιώτατος.
Στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών οι μαθητές προσέφεραν μία ανθοδέσμη, την οποία –όπως είπε – θα παραδώσει μετά την εκδήλωση στον π. Αλέξανδρο ώστε να την τοποθετήσει στην εικόνα της Παναγίας Τριάδος.
Για τα δώρα που προσέφερε ο Σεβασμιώτατος για τη βιβλιοθήκη του σχολείου, στους δασκάλους και στους μαθητές, τις προσφωνήσεις, αλλά και το τι μετέφερε ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης, στον Εκκλησιολόγο του Σαββάτου με πλούσιο φωτογραφικό υλικό. 
Αλέξανδρος Κολλιόπουλος

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάτι τέτοια κάνει ο δεσπότης και τον χαίρομαι.

Ανώνυμος είπε...

Έχω την εντύπωση πως αυτού του είδους οι συναντήσεις και η επικοινωνία αξίζουν περισσότερο από εκκλησιασμούς. Θα ήταν ευχής έργο να περνούσε από όσα περισσότερα σχολεία μπορούσε ο Μητροπολίτης.

Ανώνυμος είπε...

Μου άρεσε αυτή η επίσκεψη του Πατρών. Από το να κάθετε στο γραφείο και να δέχεται τον κάθε επαίτη καλύτερα να πηγαίνει στα σχολεία και να έχει επαφή με τα παιδιά μας. Είναι επικοινωνιακός άνθρωπος και μπορεί να τους δώσει πολλά σε τέτοιες συναντήσεις. Θα ήταν ευλογία να μπορούσε να περάσει από όλα τα λύκεια της μητρόπολης.

Ανώνυμος είπε...

Τέτοια ρεπορτάζ γεμίζουν χαρά όσους αγαπούν την Εκκλησία. Ο δεσπότης της Πάτρας αγαπά την νεότητα. Παρακολουθώ από εδώ τις συχνές αναφορές για την νεολαία.