Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Στον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο ο κ. Αντώνιος Σαμαράς - Αλέξανδρος Κολλιόπουλος

«Ελληνικό πνεύμα και Ορθοδοξία, είναι η στέρεη κολώνα
πάνω στην οποία θα πρέπει να χτιστεί η νέα Ελλάδα»

Κατά την επίσκεψη του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά στην Πάτρα το Σάββατο 9 Μαϊου, επισκέφθηκε και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο στο Επισκοπείο, αργά το μεσημέρι.
Ο Σεβασμιώτατος έθεσε υπ΄ όψιν του κ. Σαμαρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική μας κοινωνία και γενικότερα η Ελληνική, όπως η ανεργία, το μεταναστευτικό, η εγκληματικότητα, η απαξίωση της Εκκλησίας από την Πολιτεία, η εμφανής πλέον έλλειψη ιερέων – κυρίως – στην ύπαιθρο, λόγω της μη μισθοδοσίας των νέων κληρικών από το Κράτος κ.α.
Μάλιστα, οι δύο άνδρες είχαν ολιγόλεπτη κατ΄ ιδίαν συζήτηση στο γραφείο του Σεβασμιωτάτου.


 Ο σεπτός  Ποιμενάρχης,  ως ανάμνηση της επισκέψεως, παρέδωσε στον κ. Σαμαρά έναν τόμο, εκδόσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών,  για τα εκατό χρόνια από την θεμελίωση του νέου Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέου Πατρών.
Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος, οι βουλευτές της Ν.Δ. συνόδευαν τον κ. Σαμαρά στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου όπου ασπάσθηκε την Τιμία Κάρα του Αγίου και τον Σταυρό του Μαρτυρίου του.  

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
«O μεγάλος Αχαιός πολιτικός, Παναγιώτης Κανελλόπουλος γράφει ότι “χωρίς το πνεύμα της Ελλάδος δεν θα μπορούσε να διαμορφωθεί ο κόσμος όπως τον ξέρουμε. Αλλά και χωρίς τον Χριστιανισμό το Ελληνικό πνεύμα θα είχε χαθεί κάτω από τα ερείπια του Ρωμαϊκού κόσμου”. Αυτά τα δύο στοιχεία στη σύνθεσή τους, το ελληνικό πνεύμα και ο χριστιανισμός, αποτελούν την πιο στέρεη κολώνα πάνω στην οποία στηρίζεται η χώρα μας και κανένας δεν μπορεί να οικοδομήσει ένα νέο μέλλον γκρεμίζοντας αυτή τη κολώνα».

Αυτό το σχόλιο έκανε ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, κατά την διάρκεια της συνάντησης, παρουσία των δημοσιογράφων που είχαν στο Επισκοπείο, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς με τον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο και συμμετείχε και ο Αχαιός πολιτικός όπου εκτός των άλλων θεμάτων, συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν την Ελληνική Εκκλησία.
Μεταξύ άλλων ο κ. Νικολόπουλος τοποθετούμενος για τα θέματα που εγείρουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως μισθοδοσία του κλήρου, σχέσεις κράτους και εκκλησία, θρησκευτικός όρκος των Βουλευτών, των Υπουργών και του Πρωθυπουργού, εμφαντικά δήλωσε:

«Η απόφαση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να εντάξει και τον ιερό κλήρο  στον κανόνα «10 συνταξιοδοτούνται 1 προσλαμβάνεται» στο δημόσιο, έμειναν χωριά χωρίς παππά  και Έλληνες πιστοί συμπατριώτες αλειτούργητοι. Η παράταση αυτού του κανόνα μαζί με την ανομολόγητη επιθυμία τους να εξαιρέσουν τους Ιερείς από την μισθοδοσία του Κράτους, καθώς επίσης και η διαχρονική και δογματική  απόφαση τους να διαχωρίσουν το Κράτος και την Εκκλησία δημιουργεί ένα μεγάλο ζήτημα που πρέπει να γνωρίζει ο Ορθόδοξος Ελληνικός λαός.

Είναι ανιστόρητοι, υβριστές της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού αλλά και… λογιστές της κακιάς συμφοράς όσοι πολιτικοί της Αριστεράς επιθυμούν τον πλήρη διαχωρισμό του κράτους και της εκκλησίας» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, εξηγώντας πως αν συνέβαινε αυτός ο διαχωρισμός, «αφενός θα ήταν ένα ακόμη βήμα προς την απώλεια της ιστορικής μνήμης και τον εγκλεισμό του έθνους στην ματαιότητα ενός χρόνου χωρίς μνήμη και χωρίς ιστορία, ενώ αφετέρου δεν θα ήταν προς όφελος του κράτους, ούτε καν σε οικονομικό επίπεδο».

«Δεν είναι νέο στην Ελλάδα, κάποιοι λίγοι, αυτοαναγορευμένοι προοδευτικά, άκριτα να υιοθετούν και να μαϊμουδίζουν παρείσακτες θεωρίες, όπως ο πλήρης διαχωρισμός του κράτους και της εκκλησίας, χωρίς την παραμικρή επίγνωση των ιστορικών, εθνικών, κοινωνιών αλλά και οικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα. Πολλοί εξ αυτών υπάρχουν και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υιοθετεί τέτοιες απόψεις, βάζοντας με κάθε ευκαιρία την δική του ιδεολογία απέναντι στην Ορθοδοξία, αλλά και σε κάθε τι παραδοσιακό και διαχρονικά καταξιωμένο. Αν ο κ. Τσίπρας και οι σύντροφοι του στο ΣΥΡΙΖΑ,  οι ίδιοι θέλουν να μην είναι χριστιανοί, να μην ορκίζονται και να αρνούνται την ελληνοχριστιανική παράδοση, είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους. Άλλωστε, η θρησκεία μας είναι τόσο ελεύθερη που επιτρέπει σε όλους, να έχουν τις απόψεις τους και μάλιστα, πάντα τους δέχεται και τους προσκαλεί κοντά της. Ας επιτρέψουν όμως και ας σεβαστούν εξίσου και αυτοί, την πίστη της πλειοψηφίας του λαού μας, διαφορετικά εκφράζουν την πιο βαθιά συντήρηση και τον πιο άγονο ολοκληρωτισμό» κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος.   
Αλέξανδρος Κολλιόπουλος





13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ti egine anastasie me thn noydoyla eisai?

Ανώνυμος είπε...

Αίσχος σε εκκλησιατσικό μπλογκ να έχεις τον Σαμαρα, ντροπή σου.
Αλλά η εκκλησία η δεξια του Κυριου συμπλέει με τον Σαμαρα του Μνημονίου.
Αίσχος!

Ανώνυμος είπε...

Δεν βλέπω να παίρνει θέση. Δημοσιογραφική ενημέρωση κάνει για τις συναντήσεις του Πατρών. Η Εκκλησία έχει τις πόρτες της ανοικτές σε όλους. Περισσότερο έμεινα στα ουσιώδη που έθιξε ο Μητροπολίτης.
ΝΣ

Ανώνυμος είπε...

Χθες σε μια συζήτηση στην Αθήνα την οποία είχα με τον διαχειριστή του ιστολογίου μου ανέφερε κάτι από μια ομιλία του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου ο οποίος είπε ότι σε επίσκεψή του στο Άγιο Όρος ένας μοναχός αστειευόμενος του είπε ως απάντηση στο
«Κύριε σώσον τους ευσεβείς»
το υπέροχο
«Κύριε σωσον ημάς από τους ευσεβείς».

Φίλτατε Τάσο στο αφιερώνω διότι τώρα και πάντα θα το έχεις ανάγκη αφού και με «ευσεβείς» έχεις αναστροφές εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Βρε γίνε λίγο προοδευτικός. Μην είσαι σκέτη συντήρηση. Φίλος μου έστειλε δήλωση του Αλέξη για τους γάμους των ομόφυλων «..δεν είναι ο συνδυασμός των φύλων που εξασφαλίζει μια ασφαλή ζωή στο παιδί αλλά η ποιότητα των ανθρώπων-γονιών». Είδες οι προοδευτικοί πως τα λένε. Άντε ξεπέρασε τα ταμπού του ευαγγελικού ή και του ηθικού νόμου. Δεν σου λέω να φτάσεις στα άκρα αλλά να βρεις μια να συμβιώνεις και να κάμεις και παιδιά. Παλιά τα έλεγαν εξώγαμα ή νόθα τώρα είναι προϊόν συμβίωσης. Άντε λοιπόν άλλαξε σύριζα την ζωή σου και από συντηρητικός γίνε προοδευτικός μπορείς!

Αναστάσιος είπε...

Ως πολίτης την άποψή μου την εκφράζω στην κάλπη.
Είχα και θα έχω πολιτική άποψη την οποία κρατώ για τον εαυτό μου και δεν έχω σκοπό να την δημοσιοποιήσω στον χώρο αυτό.
Το κείμενο αυτό είναι προϊόν δημοσιογραφικής πληροφόρησης του υπογράφοντα.

Ανώνυμος είπε...

Από τήν μία το 2ο μνημόνιο πού εκβιαστικώς από τον Βενιζέλο ο Σαμαράς το υπόγραψε, μιά καί ο λεγάμενος ήθελε να τον εκθέσει ώς υπεύθυνο για το τι θα συμβεί με μισθούς καί συντάξεις, καί από την άλλη ο Άθεος Σύριζα πού άν ανεβεί δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο όπως άλλωστε το έχει πεί...

Λοιπόν, εσείς ευσεβείς καί αμόλυντοι Χριστιανοί τί λέτε τώρα να κάνουμε, καί ποιόν να ψηφίσουμε;

Άν με ρωτήστε τί θα κάνω εγώ, σάς τό λέω απερίφραστα.

Ήμουν καί είμαι αγανακτισμένος καί ψήφισα "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ".

Αλλά βλέποντας τώρα τον χειρότερο κίνδυνο από μία επικράτηση του Τσίπρα θά πάω στήν σπηλιά με τούς λιγότερους δαίμονες όπως έλεγε καί ο μαχητικός Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης...

Ώς εκ τούτου νομίζω ότι η ενημέρωση τού ιστολόγου καλώς μπήκε καί μή του ρίχνουνε κάποιοι ευθύνες...

Αττικός

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον ο Σαμαράς κάνει τον σταυρό του. Δεν συζεί με την γυναίκα του.
Ούτε είναι δίγαμος όπως άλλος αρχηγός που το παίζει και παλαιοημερολογίτης τρομάρα του.

Ανώνυμος είπε...

Υπεύθυνος πολιτικός ο Σαμαράς. Σπουδαίες οι δηλώσεις Νικολόπουλου.

Ανώνυμος είπε...

Ο διάβολος τοξεύει στη μάχη και παίζει πολύ σκληρό παιχνίδι αυτή τη φορά.Να χάσει ο άνθρωπος την ελπίδα του και την Πίστη του και να πάει να πει Του Θεού 'Είδες να σούμεινε και κανένας?''.Όποιον να ψηφίσεις, θα δώσεις τον πολίτη στην ανχώνη αυτής της Λερναίας Υδρας του Μνημονίου.Αν δεν βαστιχτούμε από την εκκλησία,δεν νομίζω να επέμβη Ο Θεός.Αυτός είναι Πατρίδα!πην

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή και πάλι! Ανοίγουμε το blog να δούμε καμιά είδηση και βλέπουμε τον μασώνο μέσα στην εκκλησία; Ντροπή σας! Η ψηφοθηρία τους μέχρι και να κουβαλάνε επιτάφιο θα μπορούσε να τους κάνει! Με μια κάμερα πάντα δίπλα να τους φωτογραφίζει.... Ντροπή!

Ανώνυμος είπε...

Για να τον λες μασώνο τον ξέρεις καλά ε!!!! στην ίδια Στοά είσαι;
Όταν ακούω κατηγορίες περί μασωνίες γελώ.... χα! χα! χα!

Ανώνυμος είπε...

Και γω γελώ με ανθρώπους σαν και σενα με ανύπαρκτο μυαλό που χωρίς κριτική ικανότητα θα ψηφίσουν πάλι τους εχθρούς μας....

Καλά μυαλά!