Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος στην Κατασκήνωση "Άγκυρα" της ΓΕΧΑ Πατρών

 Στα πλαίσια των ποιμαντικών επισκέψεών του στις κατασκηνώσεις της Μητροπολιτικής του περιφερείας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος επισκέφτηκε την Κατασκήνωση «Άγκυρα» της ΓΕΧΑ Πατρών όπου οι κατασκηνωτές τον υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό και χαρά. Τον Σεβασμιώτατο συνόδευε ο Ιεροκήρυκας του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου και ο διάκονος π. Προκόπιος Κόρδας.


Στην είσοδο της Κατασκηνώσεως τον υποδέχθηκαν ο πνευματικός υπεύθυνος Αρχιμανδρίτης π. Σωτήριος Τσάφος και ο Θεολόγος κ. Δημήτριος Κεχαγιάς. Παρόντες ο Πρόεδρος της ΓΕΧΑ Πατρών κ. Μαρίνος Παπαγεωργάκης, ο Πρόεδρος της Χριστιανικής Εστίας Πατρών κ. Γεώργιος Καραγεωργόπουλος, ο ταμίας της Ενώσεως κ. Αναστάσιος Κωστόπουλος καθώς και ο Διευθυντής και εκδότης της εφημερίδας «Ο Εκκλησιολόγος» κ. Αλέξανδρος Κολλιόπουλος.
































6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΆΣΟ, ΠΟΛΛΈΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΕΚΦΩΝΗΘΗΚΕ;

Αναστάσιος είπε...

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στα παιδιά στην τραπεζαρία. Τους είπε πολλά και ενδιαφέροντα με τον χειμαρρώδη λόγο του, για την ομολογία την οποία πρέπει να δίδουν τόσο για την πίστη τους στον Χριστό, όσο και για την αγάπη τους στην πατρίδα μας Ελλάδα. Την ομιλία του κατέληξε με λόγια πνευματικού καταρτισμού . Οι κατασκηνωτές τον άκουγαν με προσοχή και στο τέλος εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους με παρατεταμένο χειροκρότημα.
Ο κ. Κολλιόπουλος κατέγραψε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου και αξίζει να γίνει απομαγνητοφώνηση γιατί θα μας ωφελήσει όλους.
Μετά τον Σεβασμιώτατος μίλησε με θερμούς λόγους για τις χριστιανικές κατασκηνώσεις και ο π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, ο οποίος ως υπεύθυνος παλαιότερα της ΧΦΕ γνωρίζει την προσφορά στην νεότητα της κατασκηνωτικής ζωής.

Ανώνυμος είπε...

Καλά κάνει και πηγαίνει ο σεβασμιότατος στις παιδικές κατασκηνώσεις. Η επένδυση της εκκλησίας τώρα πρέπει να είναι μόνο στην νεότητα. Εμείς οι μεγαλύτεροι ότι πήραμε το πήραμε. Η ελπίδα για κάτι το καλύτερο είναι τα χριστιανικά νειάτα.

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητηρια στους υπευθυνους

Ανώνυμος είπε...

Επιστρέφοντας ο γιός μας από την κατασκήνωση μας ανέφερε τις υπέροχες μέρες που πέρασε στην «Άγκυρα». Μεγάλη εντύπωση του προκάλεσε η ομιλία και η επικοιμωνία την οποία ο σεπτός ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος είχε με τα παιδιά.
Ο δυναμικός τρόπος της ομιλίας του έκανε εντύπωση. Το ότι τα κάλεσε να αγωνισθούν για αυτά που πιστεύουν τα εντυπώθηκε στην ψυχή του. Πήρε δυνάμεις από την φράση του επισκόπου ότι : «οι χριστιανοί δεν είναι καρπαζοεισπράκτορες» και ότι θα πρέπει να αποκρούουν με σοβαρότητα και υπεύθυνα στα όσα ακούνε. Ήλθε αποφασισμένος κατά το νέο σχολικό έτος να δώσει μάχη εναντίον του ανέμου της αθεΐας που επικρατή στο σχολείο. Μου έκανε εντύπωση ο δυναμισμός τον οποίο εγκολπώθηκε και η αλλαγή στο σκεπτικό του.
Δοξάζω τον Θεό που υπάρχει η Κατασκήνωση που συντελεί στην καλή αλλοίωση των παιδιών μας. Ευχαριστίες στον π. Σωτήριο για την ιερά εξομολόγηση και την πνευματική τόνωση καθώς και στον κ. Κεχαγιά και τα στελέχη για όσα με κόπο πρόσφεραν στο παιδί μας. Τέλος ευχαριστίες στις κύριες της κουζίνας και στο διοικητικό συμβούλιο της ΓΕΧΑ για όλα όσα φροντίζουν.
Ευγνώμονες γονείς.

Ανώνυμος είπε...

Η αξία της κατασκήνωσης αν δεν φαίνεται τώρα, θα φανεί αργότερα. Σε εμένα φάνηκε 20 χρόνια μετά.
Πολλά μπράβο σε όλους για το τεράστιο έργο.
Παλαιός και ευγνώμων κατασκηνωτής.