Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

O Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος στην Ιερά Μονή του Γενεσίου της Θεοτόκου, στο Αμπελάκι Αρκαδίας


Προσκαλεσμένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμίου ήτο το Σαββατοκύριακο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ο οποίος μίλησε σε εκδήλωση στο κατάμεστο από κόσμο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Μεγαλοπόλεως το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου το βράδυ, όπου παρευρέθηκε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος.Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Δήμαρχος Μεγαλοπόλεως και πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την πολυμελή μικτή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως η οποία ερμήνευσε θαυμάσια παραδοσιακά τραγούδια υπό τον χοράρχη κ. Καρπούζου.
Εν συνεχεία τα χορευτικά της  Ι.Μ. Γόρτυνος παρουσίασαν ένα ανεπανάληπτο πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς. Υπήρχαν πολυμελή τμήματα ενήλικων, εφήβων και  μικρών παιδιών.
Εν συνεχεία απηύθυνε χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος κ.κ. Ιερεμίας και τίμησε με το μετάλλιο του Αγίου Γρηγορίου Ε΄ τον Μαντινείας κ. Αλέξανδρο και τον Πατρών κ. Χρυσόστομο.
Κατόπιν κάλεσε στο βήμα τον Πατρών κ. Χρυσόστομο ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα  να διαφυλάξουμε την μεγάλη κληρονομιά των προγόνων μας, την παρακαταθήκη, τις παραδόσεις μας, και να δίνουμε την χριστιανική μαρτυρία στα παιδιά μας. 
Την επομένη ημέρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος λειτούργησε στην Ιερά Μονή του Γενεσίου της Θεοτόκου, στο Αμπελάκι Αρκαδίας. Ένα μοναστήρι του οποίου το Καθολικό είναι χτισμένο μέσα σε βράχους.
Ο Σεβασμιώτατος αφιέρωσε στην θαυματουργή Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Αμπελακιωτίσσης το εγκώλπιό του. 
Εκτενές ρεπορτάζ στον «Εκκλησιολόγο» του ερχομένου Σαββάτου.




Δεν υπάρχουν σχόλια: