Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Επίσκεψη αγάπης στο ίδρυμα της "Αγίας Σκέπης" πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος

Επίσκεψη αγάπης πραγματοποίησε το μεσημέρι των Χριστουγέννων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος για να ευχηθεί και να ευλογήσει τον καθένα προσωπικά από τους τροφίμους και το προσωπικό της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Η Αγία Σκέπη».

Ο Σεβασμιώτατος με άνεση χρόνου συζήτησε μαζί τους, και τους εξέφρασε την πατρική του αγάπη και το ενδιαφέρον του. Τους πρόσφερε γλυκίσματα και τους έδωσε προς ευλογία εικόνα των Χριστουγέννων.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν εκ μέρους της Χριστιανικής Εστίας Πατρών οι κ.κ. Γεώργιος Καραγεωργόπουλος, Πρόεδρος - Ηλίας Σκόνδρας, Γραμματέας - Αναστάσιος Κωστόπουλος, Ταμίας και Διευθυντής του Ιδρύματος - Παναγιώτης Γεωργαντόπουλος μέλος του Δ. Σ. - Χρήστος Αδαμόπουλος μέλος του Δ. Σ. -  Δημήτριος Κωστάζος πρώην ταμίας της Χ.Ε.Π.- και η κ. Ευαγγελία Μαυρομμάτη Υποδιευθύντρια. Παρών ήταν και ο διευθυντής της εφημερίδας «Εκκλησιολόγος» κ. Αλέξανδρος Κολλιόπουλος.

















13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου Αναστάσιε, να σε έχει ο Θεός με κραταιά υγεία, να σου δίδει δύναμη και φώτιση και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο της «Αγίας Σκέπης» αλλά και της Χριστιανικής Εστίας να μας διδάσκει με την βιωτή του. Κάθε καλό εύχομαι στην αξιαγάπητη μητέρα σου Αναστάσιε, ως γνωστόν η οικονομική κρίση έφερε τα πάνω – κάτω. Κυριαρχεί πλέον "η εθνική κατάθλιψις" λόγω των χαμένων υλικών αγαθών, αναγκάζοντας αρκετούς από τους συνανθρώπους μας, να γυρίσει εφέτος σ΄ έναν διαφορετικό εορτασμό της Γεννήσεως του Χριστού, απ΄ αυτόν του υπερκαταναλωτισμού των τελευταίων ετών. Και δεν είναι άλλος από την πνευματική ζωή.
Και αυτή τη διαπίστωση τη βίωσα την περασμένη Κυριακή το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα. Δεκάδες τόνοι με ρούχα, τρόφιμα και παιχνίδια συγκεντρώθηκαν από συνανθρώπους μας με προορισμό τους απόρους.
Η Γέννηση του Θεανθρώπου είναι απόλυτα συνυφασμένη με την εντολή Του, "αγαπάτε αλλήλους".
Σήμερα, με την παρουσία του Επισκόπου μας κ.κ. Χρυσοστόμου στη Μονάδα Φροντίδος Ηλικιωμένων «Αγία Σκέπη» της Χριστιανικής Εστίας Πατρών, δόθηκε η ευκαιρία σε όλους τους παρευρισκομένους να διαπιστώσουν, ότι στον εν λόγω χώρο η εντολή του Κυρίου μας γίνεται πράξις εδώ και χρόνια. Όχι επιδερμικά, αλλά ουσιαστικά.
Αγαπητέ μου Αναστάσιε, να σε έχει ο Θεός με κραταιά υγεία, να σου δίδει δύναμη και φώτιση και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο της «Αγίας Σκέπης» αλλά και της Χριστιανικής Εστίας να μας διδάσκει με την βιωτή του. Κάθε καλό εύχομαι στην αδελφή σου και στην αξιαγάπητη μητέρα σου.
Αλέξανδρος Κ. Κολλιόπουλος

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Δραστήριος και αεικίνητος είναι ο Μητροπολίτης Πατρών. Είναι το πρότυπο του καλού ποιμένα που την ζωή του την προσφέρει στο ποίμνιο του. Παρακολουθώ την δράση του. Διαβάζω τα γραπτά του. Είναι ένα αστέρι που φωτίζει την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας. Να του χαρίζει ο γεννηθείς Κύριος αντοχές και χρόνους πολλούς γιατί τον έχει ανάγκη η Εκκλησία της Ελλάδας.

Ανώνυμος είπε...

Έχει δίκιο ο κ. Κολλιόπουλος που γράφει ότι πλέον οι έλληνες γιορτάζουν με τον τρόπο τους ο καθένας με «πνευματική ζωή».
Η Εκκλησία και ο Επίσκοπος πάντα ζουν και δραστηριοποιούνται στην πνευματική σφαίρα της ζωής και στους καλούς και στους δύσκολους καιρούς.
Επισκέψεις αυτού του είδους από τον Μητροπολίτη τονώνουν τους «ελάχιστους αδελφούς» και τους προσδίδουν δύναμη για να συνεχίζουν την ζωή.
Είναι σπουδαίο το έργο της «Αγίας Σκέπης» στην κοινωνία των Πατρών. Αξίζουν οι προσφέροντες την διακονία τους την ηθική και πνευματική δύναμη της διοικούσας Εκκλησίας.
Αυτό το γνωρίζει καλά ο Άγιος Πατρών και γι’ αυτό φροντίζει να περάσει από όλα τα ιδρύματα της περιφέρειας του.
Μητροπολίτου Χρυσοστόμου τα έτη πολλά και δημιουργικά.

Ανώνυμος είπε...

Οι φωτογραφίες μιλάνε μόνες τους. Το χαμόγελο των «τιμημένων γηρατειών» στην θέα του Δεσπότη λέει πολλά.
Συγχαίρω όλους όσους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο πρότυπο αυτό γηροκομείο. Δεν αναφέρω ονόματα γιατί το έργο αυτό είναι συλλογικό.

Ανώνυμος είπε...

Τις μέρες αυτές οι μοναχικοί συνάνθρωποι έχουν ανάγκη αγάπης και παρουσίας. Αυτό προσφέρει και ο Πατρών με την επίσκεψη αυτή στα γεροντάκια που ζουν στο ίδρυμα αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μητρ.Χρυσόστομος επισκέφθηκε ορθά
την Αγία Σκέπη.
Ο Ιερώνυμος τις φυλακές Κορυδαλλού.
Ευλόγησε Άκη και Λαυρεντιάδη.
Ήμαρτον.
Και οι άλλοι κρατούμενοι δεν έχουν Θεό?? Στους VIP βρήκε να πάει??ντροπή ντροπή ντροπή...
Σ´αυτούς που έκλεψαν τη χώρα??
(Ο Λαυρεντιάδης έχει φωτογραφηθεί στο παρελθόν με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών, αφού ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας στήριζε το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας και κατά συνέπεια γνωριζόταν με τον κ. Ιερώνυμο.)
Ντροπη Αρχιεπίσκοπε!
Είστε και κλεπταποδόχος!


Σκανδαλίζομαι να μην το πω;
Μέρες που είναι συγχύζομαι.

Παπάδες(όχι όλοι) και πολιτικοί,
τρώνε στο ίδιο το παχνί..

Ανώνυμος είπε...

Τάσο καλά έκανες και δημοσίευσες την επίσκεψη του δεσπότη. Ανήμερα τα Χριστούγεννα λίγοι από τους χριστιανούς κάνουν επισκέψεις αγάπης. Οι περισσότεροι εξαντλούν το χρόνο σε κοσμικές εορταστικές επισκέψεις με αυτούς είμαι και εγώ. . Ούτε που πάει ο νους μας στα ιδρύματα.

Ανώνυμος είπε...

Οι περισσότεροι λέμε στους άλλους για μέρα αγάπης τα Χριστούγεννα αλλά και αυτή την ημέρα την εννοούμε ως μέρα εκδήλωσης αγάπης των άλλων σε μας.
Η εκκλησία μας λέει και κάνει πολλά εμείς όμως τον εαυτούλη μας.
Ο δεσπότης πηγαίνει και καλά κάνει.
Πόσοι όμως άλλοι πήγαν;
Ας μας γράψει κάτι περί αυτού ο ιστολόγος.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Κολλιόπουλος κάνει το καλύτερο εκκλησιαστικό ρεπορτάζ.

Ανώνυμος είπε...

Δραστήριος ο Μητροπολίτης σας. Το δικό μας τον έχουμε ξεχάσει.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο πλέον η Εκκλησία θυμάται τα ιδρύματα. Οι πολιτικοί κατάφεραν να φαλιρίσουν το κράτος και να κινδυνεύουν να κλείσουν τα φιλανθρωπικά ιδρύματα. Ο καθένας μας από το υστέρημα να δώσουμε για να παραμείνουν όλα τα φιλανθρωπικά ιδρύματα που προσφέρουν ανεκτίμητες υπηρεσίες στον άνθρωπο. Η παρουσία του Μητροπολίτη εμψυχώνει και δυναμώνει.

Ανώνυμος είπε...

Ο Χριστός είναι η ΑΓΑΠΗ αυτή την Αγάπη μεταφέρουν οι εις τύπον και τόπον Χριστού Επίσκοποι. Ένας τέτοιος Άξιος διάδοχος των Αποστόλων είναι και ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος. Με τα λόγια του και την βιωτή του διδάσκει και εμπνέει.

Ανώνυμος είπε...

Χρυσόστομος Μητροπολίτης Πατρών: Ο απλός και καλοσυνάτος.