Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Εορταστική εκδήλωση για τα Χριστούγεννα στην Χριστιανική Εστία Πατρών

 Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012 στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεως επί της οδού Κανάρη 58 της Χριστιανικής Εστίας Πατρών πραγματοποιήθηκε εόρτια εκδήλωση για τα Χριστούγεννα. Την εισαγωγή έκανε ο Θεολόγος κ. Δημήτριος Κεχαγιάς. Εν συνεχεία παρουσιάστηκε προβολή για την θεολογία της Βυζαντινής εικόνας της Γεννήσεως. Η χορωδία αρένων της Χ.Φ.Δ. Πατρών παρουσίασε Βυζαντινούς ύμνους και παραδοσιακά κάλαντα υπό την διεύθυνση του κ. Γεώργιου Μανδρούκα. Ο μαθητής Αθανάσιος Κεραμιδάς διάβασε το διήγημα «Τα λυμένα κορδόνια» και η χορωδία αρένων των «Χελιδονιών» υπό την διεύθυνση του Προέδρου της ΓΕΧΑ Πατρών κ. Μαρίνου Παπαγεωργάκη με την μουσική επένδυση του κ. Γεωργίου Σκόνδρα τραγούδησαν χριστουγεννιάτικους ύμνους. Αίσθηση προκάλεσε το θεατρικό «Ο τρελλός στρατιώτης» το οποίο υπέροχα απέδωσαν Φοιτητές της Χ.Φ.Δ Πατρών. Το κλείσιμο το έκανε ο Αρχιμανδρίτης π. Σωτήριος Τσάφος.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ των άλλων ο Αρχιμανδρίτες π. Γαβριήλ Αθανασιάδης και π. Σωτήριος Τσάφος, ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος, οι πρεσβύτεροι π. Αιμιλιανός Τσικνής, π. Γεώργιος Τζόλας, π. Ανδρέας Τζεφριός, π. Γρηγόριος Κόρδας και ο π. Γεώργιος Τζεφριός.

Το παρών έδωσαν ο Πρόεδρος της Χριστιανικής Εστίας Πατρών κ. Γεώργιος Καραγεωργόπουλος, ο Αντιπρόεδρος κ. Φίλιππος Περιστερόπουλος και ο Ταμίας κ. Αναστάσιος Κωστόπουλος. Ο Πρόεδρος της ΓΕΧΑ Πατρών κ. Μαρίνος Παπαγεωργάκης, ο Πρόεδρος του Μ. Βασιλείου Πατρών κ. Αυγουστίνος Χαρτάς και ο Πρόεδρος του Κατηχητικού Ομίλου Ορθοδόξων Πατρών κ. Γεώργιος Μαρκάκης.


































7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μου περνά η σκέψη μήπως Χριστούγεννα είναι αυτές οι γιορτές και κάποιο κεράκι ανήμερα και όχι αυτό το βίωμα που οι Πατέρες μας διδάσκουν. Στην ζωή μου χρόνια δεν διαπιστώνω κάποια αλλαγή της καθημερινότητας εκτός από το εορταστικό περιβάλλον.

Ανώνυμος είπε...

Η γιορτή ήταν υπέροχη.
Μας ξεκούρασε και μας ωφέλησε.
Καλά Χριστούγεννα σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

Σε όλους που κοπίασαν και στον κ. Κεχαγιά που την επιμελήθηκε συγχαρητήρια.

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητήρια στον Γιώργο Μανδρούκα που προχωρά ταχέως στην εκμάθηση της εκκλησιαστικής μουσικής και διηύθυνε τη χορωδία της Χ.Φ.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Κεχαγιάς ο άνθρωπος που μπορεί να διοικεί με απόλυτη τάξη τους ανυπότακτους νεολαίους της Πάτρας. Είναι κοντά μας και μας ενισχύει στις δυσκοίλιες της ζωής μας.
Η γιορτή υπέροχη γιατί την παρουσίασαν οι νέοι όλων των ηλικιών.

Ανώνυμος είπε...

Η γιορτή αυτή ήταν μια καλή προετοιμασία για την μεγάλη των Χριστουγέννων γιορτή. Ο π. Σωτήριος με τα λίγα που στο τέλος είπε μας στήριξε για να γιορτάσουμε την γιορτή με αλλαγή του κακού χαρακτήρα μας και των ελαττωμάτων μας. Εύχομαι σε όλους σας καλά Χριστούγεννα.
Χριστίνα.

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητηρια στον κ. Κεχαγια