Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Εκδήλωση του 2ου Γυμνασίου Πατρών αφιερωμένη στην ΘΡΑΚΗ με ιστορική και πολιτιστική αναδρομή από τα αρχαία χρόνια μέχρι το 1922.


Μια ξεχωριστή βραδιά μας παρουσίασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Πατρών υπό την επιμέλεια των καθηγητών κ. Μαρίας Μοσχόβη και κ. Ιωάννη Δήμτσα.
Η εορταστική εκδήλωση παρουσιάστηκε στην αίθουσα εορτών του Σχολείου, και ήταν αφιερωμένη στην ΘΡΑΚΗ, με ιστορική και πολιτιστική αναδρομή από τα αρχαία χρόνια μέχρι το 1922.
Τα παιδιά, μας παρουσίασαν αφηγηματικά την ιστορία της Θράκης, με ταυτόχρονη προβολή αρχαιολογικών χώρων, μνημείων, ιστορικών προσωπικοτήτων. Μας παρουσίασαν την παιδεία τα χρόνια εκείνα, δείχνοντάς μας τα περίφημα σχολεία των διαφόρων πόλεων της Θράκης.
Η όλη εκδήλωση είχε θεατρικό δρώμενο, και πολλούς παραδοσιακούς χορούς, που υπέροχα τα παιδιά μας παρουσίασαν.
Όλοι χειροκρότησαν και επαίνεσαν την άριστη παρουσίαση των νέων του 2ου Γυμνασίου.
Φεύγοντας από την εορτή είπα πως, «υπάρχει ελπίδα» για την Πατρίδα μας, γιατί τα παιδιά μας είναι φιλότιμα και φιλομαθή, και το δημόσιο σχολείο συνεχίζει παρ’ όλες τις δυσκολίες να έχει εκπαιδευτικούς που  έχουν μέσα τους «ψυχή»
Την Κυριακή 10-2-2013  θα παρουσιαστή το Β΄ μέρος της εκδήλωσης για την Θράκη από το 1922 ως τις μέρες μας στον χώρο του Σχολείου την ίδια ώρα 7 μ.μ.   




























 κ. Μοσχόβη Μαρία, κ. Δήμτσας Ιωάννης


Φίλοι του ιστολογίου


Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι μαθητές και μαθήτριες:


Γ’  Τάξη
Κοντόπουλος Δ, Γιαννακόπουλος Γ, Κωστέλλος Θ, Καρδάρας Γ, Αλεξόπουλος Π, Σμυρίλιος Γ, Μπίτσης Χ,  Ντερτίνης Χ, Βαλλιανάτος Α, Λιόπετα Δ, Σκούρα Α, Φούγια Α, Μέντζιου Μ, Γανού Χ, Κανελλάκη α, Νικολακοπούλου Δ, Σάγια Φ, Ζωγοπούλου Π, Σωτηροπούλου Ι.
Β’  Τάξη
Γιαννέλου Η, Γεωργίου Α, Οικονομόπουλος Ν, Καραγιάννη Α, Αργυροπούλου Μ, Παχάκη Δ.
Α΄ Τάξη
Παπαζαφειρόπουλος Β, Παπανδρέου Γ, Αβράμης Α, Σκρεμύδας Π, Μπαρούσης Ν, Τσούρας Κ.
Τους χορούς δίδαξαν οι μαθητές: Νικολακοπούλου Δ, Κανελλάκη Α, Κοντόπουλος Δ, της Γ΄  Τάξης και Παπαζαφειρόπουλος Β, της Α΄ Τάξης.
Επιμέλεια σκηνικών: Σκαρπέζου Αικατερίνη
Σκηνικά: Περδικάρης Κ, Παπαθανασίου Α, Κουνάβης Αρ, Παΐλας Δ.
Χειριστές μηχανημάτων: Μέρτης Α, Φωτόπουλος Π.
Επιμέλεια εορτής: κ. Μοσχόβη Μαρία, κ. Δήμτσας Ιωάννης.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια σε όλους για τους κόπους τους.

Ανώνυμος είπε...

Δεν παρακολούθησα την εορταστική εκδήλωση γιατί δεν είναι στην Πάτρα. Διάβασα ότι τους χορούς τους δίδαξαν μαθητές. Αυτό με ενθουσίασε και θέλησα να το τονίσω. Μπράβο.

Ανώνυμος είπε...

Υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν καθηγητές που είναι παιδαγωγοί και προσφέρουν από την ησυχία τους για την ωφέλεια των παιδιών.

Ανώνυμος είπε...

Την Θράκη και αν την ξέχασαν οι εκάστοτε πολιτικοί δεν την ξεχνά η καρδιά του έλληνα.