Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Εγκατάσταση νέου ιερέα στον Πανεπιστημιακό Ιερό Ναό Πατρών

Κατά τον εσπερινό της εορτής των Τριών Ιεραρχών (29-01-2013) που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα  Πανεπιστημιακό Ιερό Ναό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κκ Χρυσόστομός προέβη στις εξής ενέργειες :

Α)  Χειροθέτησε  Αρχιμανδρίτη τον απελθόντα Ιερέα του Πανεπιστημιακού Ναού π. Ανδρέα Σπυρόπουλο σαν ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης για την ανεκτίμητη 15ετή προσφορά του  στον Ναό.

Β)  Εγκατέστησε νέον Ιερέα στον Πανεπιστημιακό Ναό τον Αρχιμανδρίτη π. Πέτρο Μποζίνη.

Η Επιτροπή του Πανεπιστημιακού Ιερού Ναού εκφράζει τις θερμότατες ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για τις δύο αυτές εξαίρετες πρωτοβουλίες του.

Ο απερχόμενος Ιερέας (π. Ανδρέας Σπυρόπουλος, ετών 85), ολίγων γραμμάτων αλλά με ζέση ψυχής, λειτουργούσε ανελλιπώς τον Ναό, αχρηματίστως, διδάσκοντας τους Πανεπιστημιακούς με το ήθος του και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του.

Το ενδιαφέρον του για τους φοιτητές που τον πλησίαζαν ήταν μεγάλο και πολλοί αναπαύονταν τόσο από τα λόγια του όσο και από τα έργα του. Προσέφερε τις υπηρεσίες του στο Ναό υπερβάλλοντας τις σωματικές του δυνάμεις μόνο από αγάπη για το εκκλησίασμα τιμώντας έτσι το Ιερατικό του σχήμα. Τέτοιοι άνθρωποι σπανίζουν σήμερα στην κοινωνία μας. Η επιτροπή του Ναού εκφράζει τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη της και το σεβασμό της στο πρόσωπό του. 

Ο νέος Ιερέας (Αρχ. Πέτρος Μποζίνης, ετών 42), είναι πτυχιούχος του Τμήματος  Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτορας Θεολογίας του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου. Επίσης διετέλεσε Ιερέας για 10 χρόνια στη Γερμανία. Διακρίνεται για το μειλίχιο του χαρακτήρα του και  το ζήλο και το ενδιαφέρον του προς του φοιτητές. Ελπίζουμε η παρουσία του στο Ναό και στην Πανεπιστημιακή κοινότητα να είναι καρποφόρα και να συνεχίσει και επαυξήσει το έργο του προκατόχου του. Η Επιτροπή του Ναού εύχεται στο νέον Ιερέα δύναμη και αποφασιστικότητα για την εκτέλεση της αποστολής του.   

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟ Π.ΠΕΤΡΟ
ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ.
π.Γ.Μ.ΑΜΒΟΥΡΓΟ

Ανώνυμος είπε...

Το Freiburg δεν σας ξεχνά και σας περιμένει ξανά. Τόσα χρόνια κοντά μας. ελπίζω χωρίς να γίνω κακός ότι η παραμονή σας στην Πάτρα θα είναι μικρή. Εδώ θα είναι η καρδιά σας.

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΠΑΠΑΣ ΕΚΕΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ;
ΕΓΗΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ; ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΝΑ ΓΙΚΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙ ΑΥΤΟΝ;

Ανώνυμος είπε...

Λύσσα εσύ ανων. να τον ξαναπάρεις στο Freiburg!
;-)
Χα! Το πιστεύω και γω πάντως αυτό που λες, αλλά δεν ξέρουμε και τα σχέδια του Κυρίου ποια είναι...

Ανώνυμος είπε...

Στον νέο κληρικό Αρχιμανδρίτη π. Πέτρο εύχομαι καλή παραμονή στον χώρο του Πανεπιστημίου. Όπως διάβασα γνωρίζει το Πανεπιστήμιο αφού είναι πτυχιούχος αυτού. Έχει δε και την εμπειρία του εξωτερικού ως διδάκτωρ Στρασβούργου.
Ως προς τον π. Ανδρέα. Ο μεν μητροπολίτης Πάτρας τον τίμησε με τον να τον κάνει Αρχιμανδρίτη. Ο κ. Πρύτανης έκανε μια μικρή αναφορά κατά την παρουσίαση του Μητροπολίτη στην αίθουσα τελετών. Νομίζω ότι το Πανεπιστήμιο έπρεπε να του απονείμει έστω και μια πλακέτα από αυτές που δίνει ο κ. Πρύτανης σε κάθε ευκαιρία. Καλά έκανε και τίμησε την χορωδία για τα υπέροχα άσματα που μας πρόσφερε στην εκδήλωση. Ο π. Αντρέας πρόσφερε τις εθελοντικές του υπηρεσίες 15 χρόνια όπως διάβασα.
Ο φίλος των 4.11 μάλλον κάνει αναφορά στον π. Παναγιώτη. Είπε και γι’ αυτόν λίγα λόγια ο Μητροπολίτης στον Ναό. Ο κ. Πρύτανης σαν να μην γνωρίζει την εβδομαδιαία προσφορά του π. Παναγιώτη σιώπησε. Στην εκδήλωση αντί να είναι μπροστά καθόταν στο τέλος. Ρώτησα και έμαθα ότι ο π. Παναγιώτης θα συνεχίσει να κάνει την φοιτητική συνάντηση της Πέμπτης. Αυτό είναι καλό γιατί γνωρίζει τους φοιτητές και έχει το χάρισμα της επικοινωνίας μαζί τους. όσες φορές μίλησε στον ναό Κυριακή απόλαυσα το βαθύ κήρυγμά του από το οποίο όλες τις φορές έμεινα ευχαριστημένος.
Ας έχει καλά ο Θεός τον π. Ανδρέα, τον π. Πέτρο και τον Πατέρα Παναγιώτη ώστε ως τριάδα να δραστηριοποιούνται ο καθένας με το τάλαντό του υπέρ του πανεπιστημιακού χώρου.
Μ. Κ.
Αναπληρωτής Καθηγητής

Ανώνυμος είπε...

Τον π. Πέτρο τον γνωρίζουν οι Πατρινοί από τότε που ήταν στον ραδιοσταθμό της μητρόπολης και μετά στο Άξιον Εστί.

Ανώνυμος είπε...

Την θέση του π. Ανδρέα την πήρε ο π. Πέτρος. Ο π. Παναγιώτης παραμένει την Πέμπτη μέχρι νεοτέρας. Είναι γνωστό ότι στην εκκλησιαστική ζωή κάθε αλλαγή έχει ως συνοδεία τα απαραίτητα κουτσομπολιά ή προς το ποιο θεολογικό τις ευσεβείς φλυαρίες.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Πέτρος Μποζίνης είναι νέος και μορφωμένος κληρικός. Με γέμισε χαρά αυτή η τοποθέτηση.

Ανώνυμος είπε...

Μια νέα δυναμική περίοδος ξεκινά για την λειτουργική ζωή του Ναού με τον π. Πέτρο Μποζίνη. Η επιλογή για την θέση αυτή είναι επιτυχία.
Πολλά πρόσφερε και ο π. Παναγιώτης Ρόδης αν και δεν έχει ως μόνιμη θέση τον πανεπιστημιακό ναό αλλά την ενορία του. Η παρουσία του σφράγισε την πνευματικότητα των φοιτητών με τους οποίους συνδέθηκε.