Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Εσπερινός στο παρεκκλήσιο του Ιεραποστολικού Συλλόγου «Ο Πρωτόκλητος» προς τιμήν του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

 Στο κατανυκτικό παρεκκλήσιο -που θυμίζει αγιορείτικο ναό- του Ιεραποστολικού Συλλόγου «Ο Πρωτόκλητος», τελέσθηκε το απόγευμα το Σαββάτου (30-3-2013) η ακολουθία του εσπερινού, από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών Αρχιμανδρίτη π. Χριστόφορο Μυτιλήνη, προς τιμήν του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά. Κάθε χρόνο πανηγυρίζει τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά ο «Πρωτόκλητος» την Β΄ Κυριακή των Νηστειών, διότι η δευτέρα Αγία Τράπεζα του παρεκκλησίου είναι προς τιμήν του.


Μετά τον εσπερινό, στην αίθουσα διαλέξεων έγινε συγκέντρωση. Ο Πρόεδρος του Πρωτοκλήτου κ. Νικόλαος Σίμος, προσφώνησε τον π. Χριστοφόρο και του έδωσε τον λόγο, για να μεταφέρει τις εμπειρίες του από τα ιεραποστολικά ταξίδια που έχει κάνει στο ιεραποστολικό κλιμάκιο της Κανάνγκα. Έπειτα έγινε προβολή φωτογραφιών, τις οποίες σχολίαζαν ο κ. Σίμος με τον π. Χριστοφόρο, και η συγκέντρωση των φίλων της ιεραποστολής έκλεισε μετά από γόνιμη συζήτηση επί ερωτήσεων των ακροατών.















5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Ναός αυτός θα έλεγα ότι είναι ο κατανυκτικότερος της Πάτρα. Στις ακολουθίες έχει μόνο κεριά και καντήλια. Η δεύτερη φωτογραφία σου Αναστάσιε είναι το κάτι άλλο και τα λέει όλα.

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχος ναός. Δεν έχω πάει. Όμως από τις φωτό χωρίς φλας φαίνεται η κατανυχτικότητα του. Διαβάζω το περιοδικό «Φως Εθνών» και μαθαίνω το σπουδαίο έργο που κάνει ο σύλλογος αυτός. Στις δύσκολες μέρες τις φτώχειας δεν πρέπει να παραμεληθεί η οικονομική μας βοήθεια στις ιεραποστολές. Έτσι δοξάζεται το όνομα του Θεού.

Ανώνυμος είπε...

Η δεύτερη φωτογραφία μίλησε στην ψυχούλα μου. Γέμισα ειρήνη. Πρέπει να είναι καταπληκτικός ο ναός αυτός. Τα πολλά φώτα τα ηλεκτρικά μας αποσπούν από τη κατάνυξη. Αυτά τα καντήλια και η ευλογία του ιερέα από το άγιο βήμα με επηρέασε.
Ο Θεός να μας ευλογεί όλους.

Ανώνυμος είπε...

Η συμβολή του Πρωτοκλήτου στην Ιεραποστολή είναι μέγιστη. Σε όλα τα ιεραποστολικά κλιμάκια βοηθά και ενισχύει. Όποιος διαβάζει το περιοδικό του βλέπει τα θαύματα που μπορεί να κάνει ένας σύλλογος με την οικονομική συνδρομή των φίλων του. Ο π. Χριστόφορος Μυτιλήνης τα τελευταία χρόνια βοηθά τον Μητροπολίτη Πενταπόλεως Ιγνάτιο στο σπουδαίο έργο που ξεκίνησε ο π. Χαρίτων στην Κανάνγκα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Πρωτόκλητος είναι από τους πρωταγωνιστές που συμπαραστέκονται στους ιεραποστόλους.