Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Στο Ναό Ζωοδόχου Πηγής Μετόχι της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού θήρας η Χ.Φ.Δ. Πατρών

 Την δεύτερη μέρα της παρουσίας της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Πατρών στην Σαντορίνη τα Μέλη της έκαναν δυναμικά αισθητή την παρουσία τους στο Ναό Ζωοδόχου Πηγής Μετόχι της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού θήρας.

Την θεία Λειτουργία τέλεσε ο π. Γεώργιος Μάντζιος, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γερασίμου Πατρών και Διευθυντής του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «Ελληνική Αναγέννηση» των Πατρών. Τον θείο Λόγο κήρυξε ο Θεολόγος Ιεροκήρυκας κ. Δημήτριος Κεχαγιάς υπεύθυνός της Χ. Φ. Δ. Πατρών. Στο αναλόγιο έψαλαν Φοιτητές της Χ.Φ.Δ Πατρών. Στο τέλος της θείας Λειτουργίας στο πολυπληθείς προσκυνητές οι Φοιτητές πρόσφεραν Χριστιανικά έντυπα.

Το Ναό της Ζωοδόχου Πηγής τον συναντάς ανεβαίνοντας δυτικά από το Καμάρι μέσα σε δύσβατο μονοπάτι σε υψόμετρο 190 μέτρων. Κτίστηκε το 1825-1834. Δίπλα στην μονόκλιτη καμαροσκέπαστη βασιλική εκκλησία υπάρχει στόμιο ευρύχωρου σπηλαίου με τρεχούμενο νερό που είναι το αγίασμα.
















11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα πω μόνο ένα μπράβο στους νεαρούς αυτούς φοιτητές που πήγαν στην Σαντορίνη και έδωσαν τόνο χριστιανικό με την παρουσία τους στους αδελφούς χριστιανούς της Σαντορίνης. Είναι όμορφο να βλέπεις νεολαίους να γεμίζουν με την παρουσία τους και την ψαλμωδία του κάποιο ναό του νησιού. Μπράβο σας παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

Αυτή ήταν η καλύτερη εκδρομή της Δράσης των τελευταίων ετών. Ο κ. Κεχαγιάς την είχε ετοιμάσει σε όλα. Περάσαμε ανέλπιστα καλά.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ανέλπιστα;

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι να φτάσουμε ιδρώσαμε στο κακοτράχαλο βουνό. Όμως η ανταμοιβή μας με την θεία Λειτουργία και την φιλοξενία το κάτι άλλο. Θα είναι ένα από τα πρωινά που θα το έχω στην μνήμη μου. Δόξα σοι ο Θεός.

Ανώνυμος είπε...

Ζηλεύω τους λεβέντες φοιτητές και υπευθύνους για τις ωραίες εκδρομές.
Νομίζω όμως ότι αυτή την περίοδο προσκυνούμε την όψη του Ευαγγελίου που δείχνει την ανάσταση κι όχι το σταυρό.

Αναστάσιος είπε...

Χριστός Ανέστη 1:41 μ.μ.
Σωστή η παρατήρηση. Όμως σε αυτό το γραφικό εκκλησάκι, που είναι πάνω στο βουνό, αυτό το Ευαγγέλιο υπάρχει. Σε αυτό λοιπόν προσκύνησαν οι πιστοί. Πάνω και πέρα από τους τύπους υπάρχει η ουσία.

Ανώνυμος είπε...

Σας ζηλεύω Πατρινοί. Καλός ο προορισμός σας από κάθε άποψη. Και του χρόνου.

Ανώνυμος είπε...

Η καλύτερη εκδρομή των τελευταίων χρόνων! Περάσαμε όλοι πολύ καλά!

Ανώνυμος είπε...

Εμένα δεν με έχετε πουθενά! Ο χοντρούλης στο αναλόγιο αν θυμάστε!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ.ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΑ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.
Δ.Χ.Α

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητηρια στον κ. Κεχαγια