Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Μία ξεχωριστή καλλιτεχνική παράσταση στο Κτήμα Μερκούρη - Γεώργιος Κουρκούτας

Μία ιδιαίτερη ευκαιρία προσέφερε το Κτήμα Μερκούρη, το απόγευμα της Τρίτης 16 Ιουλίου 2013, σε δεκάδες επισκέπτες με καλεσμένο τον Ισπανό καλλιτέχνη Σολιμάν Λόπεζ. Παρουσιάστηκε η έκθεση Re-Set  σε συνεργασία με την καλλιτεχνική πλατφόρμα «Create an Accident». Το Κτήμα Μερκούρη και η πλατφόρμα «Create an Accident» παρείχαν την υλικοτεχνική υποδομή, την καλλιτεχνική υποστήριξη και την φιλοξενία για τρεις εβδομάδες στον Ισπανό Καλλιτέχνη.
Μέσα από τα έργα, που τα παρουσίασε ο ίδιος ο καλλιτέχνης, μετά από το καλωσόρισμα από τον κ. Χρήστο Κανελλακόπουλο εκ μέρους του Κτήματος,  πρόβαλε θέματα  όπως η επαναληψιμότητα, ο θάνατος και η μνήμη της ψηφιακής τέχνης, αλλά και η σύγχρονη οπτική στην τεχνολογία και την ψηφιακή εποχή. Ο θεατής του έργου του Λόπεζ δυσκολεύεται να αντιληφθεί το εύρος και την σημασία των καλλιτεχνικών συμβολισμών , αν δεν τα συνδυάσει με την πραγματικότητα που βιώνει κυρίως από την είσοδο των σημερινών ανθρώπων στην εποχή του Ιντερνέτ και των ΜΜΕ, που δίνουν και λαμβάνουν εντολές για την ανθρώπινη ζωή.
Οι δεκάδες επισκέπτες της Καλλιτεχνικής πλατφόρμας ακολούθησαν τον καλλιτέχνη σε μία περιήγηση στα έργα του εντός του χώρου του Κτήματος.  Ανάμεσα στα έργα που προβλήθηκαν ήταν τα εξής : D-Olimpo(ένα ψηφιακό έργο εμπνευσμένο από τον χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας), RGB (σειρά φωτογραφιών που παραπέμπουν σε ανάλογες ιστοσελίδες του Διαδικτύου) και ANTIVURUS (όπου ένα παλιό σπίτι πλούσιο σε υφές αναπαριστά το Ιντερνέτ ), για τα οποία μίλησε με το κοινό ο ίδιος ο Σολιμάν Λόπεζ.
Γεώργιος Κουρκούτας
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: