Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Ας προσεγγίζουμε με φόβο Θεού τόσο τη δική μας προσφορά όσο και την προσφορά των άλλων. -Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης (Ζηζιούλας)

Ας προσεγγίζουμε με φόβο Θεού τόσο τη δική μας προσφορά όσο και την προσφορά των άλλων. Αν αυτό πού καταθέτομε είναι αληθινό, όση λάσπη και αν πέσει επάνω του, ο Θεός θα το αναδείξει, αν δε είναι ψεύτικο και κίβδηλο, θα αφανιστεί. Με γνώμονα το δίδαγμα αυτό απέφυγα στη ζωή μου όσο μπορούσα τη θεολογική αντιδικία. Προτίμησα τον ούτως ή άλλως συνεσταλμένο χρόνο της ζωής μου να τον αναλώσω θετικά, καταθέτοντας όχι αναιρώντας, και μάλιστα όταν αυτό που θα έπρεπε να αναιρέσω είχε να κάνει είτε με την εμπαθή κριτική είτε με την προσωπική προβολή και υστεροφημία.  
Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης (Ζηζιούλας)

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εν πραοτητι παιδευοντα τους αντιδιατιθεμενους,μηποτε δω αυτοις ο ΘΕΟΣ μετανοιαν εις επιγνωσιν αληθειας ΤΙΜ Β 25]
Και παλι

Ελεγχε αυτους αποτομως,ινα υγιαινωσιν εν τη πιστει.ΤΙΤ 1-13]

Η χαναναια φωναζει δυνατα και την ακουει Ο ΧΡΙΣΤΟΣ..Η αιμορροουσα σιωπα και επαινειται..Ο τελωνης,δεν ανοιγει το στομα του και εισακουεται η προσευχη του.Ο Φαρισαιος κραυγαζει και κατακρινεται..π

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Κεφάλαιο για την Ορθοδοξία ο Περγάμου Ιωάννης. Συνετός και σοφός. Πατά γερά στο χθες και προχωρά στο σήμερα με σταθερούς θεολογικούς βηματισμούς.

Ανώνυμος είπε...

Μεγαλο κεφαλαιο και στον οικομενισμο επισης.

Ανώνυμος είπε...

Τον είχα Καθηγητή. Είναι ανεπανάληπτη θεολογική μορφή. Ξεχώριζε από όλους τους άλλους.