Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013

O ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΠΗΓΙΑΚΗ ΜΟΝΗ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

 Πλήθος προσκυνητών από την Νέα Υόρκη, αλλά και από άλλες αμερικανικές πόλεις (Φιλαδέλφεια, Βαλτιμόρη, Χάρτφορτ, κλπ) προσήλθαν στην Αστόρια όπου εορτάθηκε μέ κάθε λαμπρότητα η πανέσβαστη μνήμη της θαυματουργού και ιαματικής Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου.
  Οι εορταστικές εκδηλώσεις άρχισαν την Πέμπτη 25 Ιουλίου, με εσπερινό, παράκληση προς την Αγία και την ακολουθία του Αγιασμού, υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Ιεροθέου, Καθηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής. Και εφέτος με επιτυχία διεξήχθησαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις με την παρουσίαση παραδοσιακών Ελληνικών χορών από τον Σύλλογο Ελλήνων Αμερικής.

  Το Σάββατο 27 Ιουλίου το εσπέρας έλαβε χώρα Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιερσέης κ. Ευαγγέλου, εκ προσώπου της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, με συμμετοχή πολλών ιερέων από την Νέα Υόρκη και την Νέα Ιερσέη, με την ευλόγηση των μήλων και της αρτοκλασίας. Ακολούθησε αγρυπνία, κατά την οποία εψάλησαν οι Χαιρετισμοί και τα Εγκώμια της Οσίας.
  Την Κυριακή τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιερσέης κ. Ευαγγέλου, ο οποίος ανέγνωσε και το σεπτό Πατριαρχικό μήνυμα. Ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Μονής ευχαρίστησε καθηκόντως τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος λάμπρυνε με την παρουσία του τον ετήσιο εορτασμό της Πατριαρχικής Μονής, η οποία υπάγεται διοικητικά καί πνευματικά στο Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας, καθώς και τον συμπροσευχόμενο Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μελόης κ. Φιλόθεο.       
  Εν συνεχείᾳ, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση του ιερού λειψάνου και της θαυματουργού εικόνας της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στους κεντρικούς δρόμους της Αστόριας, με την συμμετοχή χιλιάδων πιστών, οι οποίοι ακολούθησαν την Λιτανεία και εν συνεχείᾳ περίμεναν στο κέντρο της λεωφόρου που βρίσκεται η Μονή για να περάσει από πάνω τους η θαυματουργός εικόνα, προσευχόμενοι να λάβουν την χάριν και ευλογίαν της ιαματικής αγίας.
  Ο εορτασμός έκλεισε με μεθέορτιο εσπερινό και την Παράκληση της Αγίας και τις ευχές και ευχαριστίες του Καθηγουμένου, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Ιεροθέου πρός όλους τους ιερείς, τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία και συμμετοχή τους την πανήγυρη αλλά και τους εθελοντές της Μονής που συνέβαλαν στην επιτυχία της εορτής και του φεστιβάλ.
Πηγή: Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, Νέας Υόρκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: