Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Δαφνούλας

 Το 40νθήμερο μνημόσυνο μια 22αχρονης κοπέλας με οδήγησε στο Ναό  Αγίων Θεοδώρων Δαφνούλας (γενέτειρας του πατέρα μου). Στον αδιαχώρητο από κόσμο Ναό λειτούργησαν ο Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης ο οποίος και εκήρυξε και ο εφημέριος του Ναού π. Γρηγόριος Λουμπαρδέας. Στα αναλόγια έψαλαν ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Λουμπαρδέας και οι  Παναγιώτης Ανδρικόπουλος και  Δημήτριος Κανελλόπουλος. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας επισκέφτηκα και το Νεανικό Κέντρο του Ιερού Ναού. 

























4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι παπάδες των χωρίων είναι οι αφανείς ήρωες που δουλεύουν για την τοποική κοινωνία. Κάποτε στα χωρία υπήρχε ο παπάς, ο πρόεδρος και ο δάσκαλος. Τώρα παρέμειναν μόνο λίγοι παπάδες που φροντίζουν για τα χωριά που ποιμαίνουν. Από αυτούς του παπάδες είναι τώρα ο π. Γρηγόρης και παλιότερα ο π. Παναγιώτης. Αυτοί είναι η παρηγοριά και η ελπίδα των κατοίκων.

Ανώνυμος είπε...

Η ενορία μας (Αγίου Δημητρίου Σταροχωρίου) είναι μια μεγάλη και συνάμα αυξανόμενη πληθυσμιακά ενορία, με 17 Ναούς (από πολύ παλαιούς, έως και νέους χρονολογικά)!!! Εκτός από τον κεντρικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου στο Σταροχώρι, η Θεία Λειτουργία τελείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και στον ευμεγέθη Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στη Δαφνούλα, όπου και είναι ο πολυπληθέστερος οικισμός της ενορίας. Σε αυτόν τον Ναό ξεκίνησε το Κατηχητικό ο παπα-Γρηγόρης, πριν τη μετατροπή του παλαιού Δημοτικού Σχολείου σε Ενοριακό Κέντρο Νεότητος. Σε αυτόν τον Ναό τελέσθηκε για πρώτη φορά φέτος η Ακολουθία των Εγκωμίων της Υπεραγίας Θεοτόκου (Κυριακή προ 15Αυγούστου). Εκεί να δείτε λαοθάλασσα, καθώς και στις πανηγύρεις του δια κολλύβων Θαύματος του Αγίου Θεοδώρου και των Αγίων Αποστόλων! Μάλιστα, μια από τις πρώτες ενέργειες του παπα-Γρηγόρη και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ήταν η επέκταση του Ναού στα δυτικά.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στο Παπά και στους κατοίκους που αγαπούν την Εκκλησία. Το πνευματικό σας κέντρο είναι υπέροχο. Οι εσωτερικοί χώροι το κάτι άλλο όπως φάνηκαν στις φωτογραφίες. .

Ανώνυμος είπε...

Όμορφος ναός με καλούς κληρικούς.