Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Η 1η Ιανουαρίου 2014 στον Μητροπολιτικό Ναό Πατρών

  Σήμερα, 1η Ιανουαρίου 2014, η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την επέτειο Περιτομής Ιησού Χριστού, την Ιερά Μνήμη του Αγίου Βασιλείου και του Οσίου Πέτρου εκ Τριπόλεως.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας με συλλειτουργούς τους Αρχιμανδρίτας π. Χριστοφόρο Μυτιλήνη, π. Αμβρόσιο Γκουρβέλο, τους Πρωτοπρεσβυτέρους π. Μιχαήλ Καραμπατάκη, π. Ιωάννη Παπαγεωργίου, π. Γεώργιο Ηλιόπουλο, π. Χρίστο Σερέτη, τον Πρεσβύτερο π. Κων/νο Γουρδούπη, τους Διακόνους Σεραφείμ Αργυρόπουλο, Ιωακείμ Σταματόπουλο, Ιερόθεο Ανδρουτσόπουλο, Κων/νο Τσαγκάρη και Αντώνιο Ρηγόπουλο.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας χειροτονήθηκε στον δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης ο Διάκονος Αντώνιος Ρηγόπουλος.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας, οι κυρίες του Φιλοπτώχου Ταμείου, («ευαγγελίστριες» όπως τις αποκαλεί ο Επίσκοπος), έκοψαν την βασιλόπιτά τους την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος.
Λίγο αργότερα, τελέσθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου η Δοξολογία στην οποία παρέστησαν, ο Δήμαρχος Πατρέων, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος, βουλευτές και άλλοι επίσημοι.  
Κατόπιν ο Επίσκοπος μετέβη στο Δημαρχείο όπου ευλόγησε την Βασιλόπιτα και εν συνεχεία για τον ίδιο λόγο στα γραφεία της  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. 
Αλέξανδρος Κολλιόπουλος
Εκδότης της Εφημερίδος "Ο ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΟΣ"







Δεν υπάρχουν σχόλια: