Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου

 Η Α­γί­α μας Εκ­κλη­σί­α ε­ορ­τά­ζει αύριο 27 Ια­νουα­ρί­ου την Ε­πα­να­κο­μι­δή των Ιε­ρών Λει­ψά­νων του Α­γί­ου Ιω­άν­νου του Χρυ­σο­στό­μου και η Ιε­ρά Μη­τρό­πο­λη Πα­τρών τι­μά με ι­διαίτε­ρη εκ­κλη­σια­στι­κή λα­μπρό­τη­τα τον Θε­ο­φό­ρο τούτο Πα­τέ­ρα, του ο­ποί­ου το τί­μιο ό­νο­μα φέρει ο Σε­βα­σμιώτα­τος Μη­τρο­πο­λί­της μας κ. κ. Χρυ­σό­στο­μος.
Σήμερα το ε­σπέ­ρας της Κυριακής 26 Ια­νουα­ρί­ου τε­λέ­σθη­κε στο πανσεβάσμιο μοναστήρι της Γηροκομιτίσσης ο Μέ­γας Αρ­χιε­ρα­τι­κός Ε­σπε­ρι­νός του Ο­σί­ου με Αρ­το­κλα­σί­α, χο­ρο­στα­τού­ντος του Σε­βα­σμιω­τά­του Μη­τρο­πο­λί­του Ζι­χνών και Νευ­ρο­κο­πί­ου κ. Ιε­ροθέου και συγχοροστατούντων του Κερκύρας κ. Νεκταρίου και του οικείου Μητροπολίτου κ.κ. Χρυσοστόμου.
Πριν α­πό το τέ­λος του Ε­σπε­ρι­νού ο­μί­λη­σε ο Σεβασμιώτατος Κερκύρας κ. Νεκτάριος ο ο­ποί­ος α­να­φέρ­θη­κε στην πα­ρουσί­α κλή­ρου και λα­ού για τα σε­πτά ο­νομα­στή­ρια τού Ποι­με­νάρ­χου μας κ.κ. Χρυ­σο­στόμου, έκανε ιδιαίτερη μνεία για την ικανοποίηση που ένοιωσε όταν ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος κυρός Χριστόδουλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον Επισκοπικό θώκο των Πατρών και ευχήθηκε υγεία και δύναμη στο ιερό έρ­γο του, το­νί­ζο­ντας ι­διαι­τέ­ρως ό­τι ο κά­θε Ε­πί­σκο­πος έ­χει α­νά­γκη α­πό τις προ­σευ­χές του ποι­μνί­ου του για να ε­πι­τε­λέσει το δύ­σκο­λο έρ­γο του και ο ίδιος προσεύχεται γι΄αυτόν.
Α­να­φέρ­θη­κε στη ζω­ή του Ιε­ρού Χρυ­σο­στόμου το­νί­ζο­ντας ό­τι οι Ά­γιοι εί­ναι η δόξα του ου­ρα­νού, οι Ά­γιοι είναι η ζω­ή του Χρι­στού, οι Ά­γιοι εί­ναι ο ίδιος ο Θε­άν­θρω­πος. Στα πρό­σω­πα των Α­γί­ων ζει ο Χρι­στός α­νά­με­σά μας και πα­ρα­τεί­νε­ται στους αιώ­νες. Και προ­έ­τρε­ψε ό­λους, ποι­μέ­νες και ποι­μαι­νο­μέ­νους, ιε­ρω­μέ­νους και λα­ϊ­κούς, να διε­ξά­γου­με πνευ­μα­τι­κά πα­λαί­σμα­τα όπως οι Ά­γιοι, ώ­στε να ζή­σου­με τη θε­αν­θρώ­πι­νη ζω­ή του Χρι­στού και να ε­νω­θού­με μα­ζί του.
Αναφέρθηκε στην πνευματική καλλιέργεια των Πατρινών την οποία εμφύσησαν άγιοι Ιερείς όπως ο π. Γερβάσιος Παρασκευόπουλος. Τη βίωσε δε, κατά την είσοδό του στην πόλη μας, μιας και ερώτησε που είναι το μοναστήρι της Γηροκομιτίσσης και ένας συμπολίτης μας προσφέρθηκε από την άλλη άκρη της πόλεως να τον οδηγήσει σε Αυτό.
Ακολούθησε κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής. Αργά το βράδυ ήλθαν στην Πάτρα για τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και να λειτουργήσουν οι Μητροπολίτες Σερρών κ. Θεολόγος, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών Αρχιμανδρίτης π. Μελχισεδέκ συνοδευόμενος από τον Αδελφό της Μονής π. Ιερώνυμο. Αναμένετο δε και ο Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ενώ αύριο θα συμμετάσχει στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο ο Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος.
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ως γνωστόν θα χειροτονηθεί στον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης ο τ. Γυμνασιάρχης κ. Νικόλαος Μεσσαλάς (Θεολόγος).
Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος.  
Αλέξανδρος Κολλιόπουλος
Εκδότης Εφημερίδος «Ο ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΟΣ»




Δεν υπάρχουν σχόλια: