Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πενταπόλεως κ. Ιγνάτιος στον "ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟ"

 Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πενταπόλεως κ. Ιγνάτιος (πρώην Κεντρώας Αφρικής), μίλησε το απόγευμα της Τετάρτης 12 Μαρτίου 2014 στα μέλη και τους συνεργάτες του Συλλόγου Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο Πρωτόκλητος». Τον Μητροπολίτη Πενταπόλεως προλόγισε και παρουσίασε ο Πρόεδρος του «Πρωτοκλήτου» κ. Νικόλαος Σίμος.
Ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος μίλησε με ενθουσιασμό για το επιτελούμενο έργο επί δεκαετίες στην Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής. Παρουσίασε το έργο των αειμνήστων π. Χρυσοστόμου Παπασαραντόπουλου και π. Χαρίτωνος Πνευματικάκι στην Κανάνγκα. Ενώ ενημέρωσε για την σημερινή πραγματικότητα και το έργο που επιτελεί ο νυν Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρος.
Μετά την ομιλία του έλυσε απορίες των ακροατών και ο κ. Σίμος παρουσίασε το έργο της Ιεραποστολής σε φωτογραφίες.
Το πρωί ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πενταπόλεως κ. Ιγνάτιος επισκέφτηκε στα Γραφεία της Μητροπόλεως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο με τον οποίο είχε εγκάρδια συζήτηση. Μετά μετέβη στα Γραφεία του «Πρωτοκλήτου» και ενημερώθηκε για το έργο του «Πρωτόκλητου» και είδε και τον υπό αποπεράτωση Ναό του Συλλόγου και την παράπλευρη αίθουσα του πνευματικού Κέντρου.






















10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εντυπωσιάστηκα από τη φλόγα,το ζήλο και το νεανικό ενθουσιασμό για Ιεραποστολή του Γέροντα Πενταπόλεως!
Πόσοι τέτοιοι σύγχρονοι, από καρδιάς Ιεραπόστολοι,της Αγάπης Χριστού άραγε υπάρχουν στις μέρες μας..

Ανώνυμος είπε...

Συγχαίρω τον Αναστάσιο για τις φωτογραφίες. Η πρώτη δείχνει την επινοητικότητα που διαθέτει. Αν τις τράβηξες εσύ Αναστάσιε σου βάζω άριστα.

Ανώνυμος είπε...

Πρότυπο Ιεράρχη. Όλη του την ζωή την έχει προσφέρει στην ιεραποστολή στα έθνη. Όσα έχει κάνει αυτός (και κάμποσοι άλλοι ιεραπόστολοι δεσποτάδες και παπάδες) δεν έχουν προσφέρει δεκάδες μισθοσυντήρητων κληρικών της άνεσης και της καλοπέρασης της Ελλάδας.

Ανώνυμος είπε...

Τον άκουσα τον Μητροπολίτη Πενταπόλεως Ιγνάτιο στον Πρωτόκλητο και τον θαύμασα. Όσα έλεγε τα ζούσε. Μπορεί να λέει και αυτός με σεμνή καύχηση σαν τον Απόστολο Παύλο «ζω δε ουκέτι εγώ, ζη δε εν εμοί Χριστός». Θα επιθυμούσα να κατασπαστώ το ευλογημένο του χέρι. Όμως, ταπεινά έφυγε αμέσως μετά την ομιλία, για να μην ακούσει επαίνους. Συγκλονίστηκα με τα όσα μας είπε. Έγινε μέσα μου ένας σεισμός. Είναι άξιος συνεχιστής του έργου των Αγίων Αποστόλων στην σημερινή εποχή.

Ανώνυμος είπε...

Πέρασε ο Μητροπολίτης Πενταπόλεως έκανε δύο ομιλίες ελάχιστοι οι κληρικοί που προσήλθαν να τον ακούσουν. Σε άλλους εγκολπιοφόρους τρέχουν για κοινωνικούς λόγους.
Μάλλον δεν θα άντεχαν τον έλεγχο της συνειδήσεως και κάθισαν στην πολυθρόνα του πολυτελούς ενοριακού γραφείου τους.

Ανώνυμος είπε...

Το πέρασμα ενός ιεραποστόλου δεν αξίζει να το καταγράψουν τα τοπικά ΜΜΕ;
Μόνο ο Αναστάσιος και λιγότερο η Αγ. Βαρβάρα έκαναν αναφορά.
Οι άλλοι γιατί σιώπησαν και δεν πρόβαλαν το γεγονός;
Πολλά περνούν από το μυαλό μου….
Αλέξανδρος Αραμπαντζής

Ανώνυμος είπε...

Χριστέ μου δώσε δύναμη και υγεία σε αυτόν τον κληρικό σου που σε όλη του την ζωή σε υπηρετεί με πνεύμα θυσίας και αυταπάρνησης.
Αμήν.

Ανώνυμος είπε...

Ό Χριστός είπε, "ουκ έρχεται ή βασιλεία του Θεού μετά παρα­τηρήσεως" (Λουκ. 17,20).

'' Ή Βασιλεία του Θεού έρ­χεται με δύναμη, φως και νίκη κάθε φορά πού οι πιστοί τη μεταφέρουν μαζί τους από την εκκλησία στον κόσμο, και αρχίζουν να τη ζουν στη ζωή τους. Τότε τα πάντα, πάντοτε και κάθε στιγμή "μπορούν ν' ανάψουν τις
καρδιές στο δρόμο...".
''Κήπος της Γεθσημανής ''Πάστερνακ

Έτσι φίλοι επισκέπτες ,νοιώσαμε, όλοι όσοι αφουγκρασθήκαμε τον φλογερό ιεραπόστολο σεβασμιώτατο Πενταπόλεως.κ.Ιγνάτιο στον ιεραποστολικό σύλλογο ο Πρωτόκλητος.
Αυτό είναι το πρωτεύον.
Προσπερνούμε όλους τους άλλους, που για τους δικούς τους λόγους θέλουν να υποτιμούν , να αγνοούν ή να παρασιωπούν τέτοιες ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΕΣ - ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.
Ευχαριστίες οφείλονται και στον Σύλλογο της Εξωτερικής Ιεραποστολής ''ο Πρωτόκλητος '' που αυτή την εβδομάδα, που η Εκκλησία μας, την έχει αφιερώσει ως εβδομάδα της Εξωτερικής ιεραποστολής , οργάνωσε αυτή την πνευματική εκδήλωση.
Συγχαρητήρια αξίζουν και στο τηλεοπτικό σταθμό της τοπικής μας Εκκλησίας που βιντεοσκόπισε την όλη εκδήλωση.
Ιδιαίτερα δε και στο κ.Κωστόπουλο,
που η πρώτη φωτογραφία που πολύ εύστοχα πήρε και έχει αναρτήσει ,τα λέει όλα....!!!! που θα είναι στο εξής και σημείο αναφοράς για την συνέχεια της Ιεραποστολής στο Κογκό από αφοσιωμένους ιεραποστόλους της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

Ανώνυμος είπε...

Θερμές ευχαριστίες προς όλους όσους συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση και προβολή της ομιλίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πενταπόλεως κ. Ιγνατίου στον Σύλλογο του “Πρωτοκλήτου” με την ευκαιρία της εβδομάδας της Ιεραποστολής.
Ιδιαίτερα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.Χρυσόστομο ο οποίος με αγάπη και θέρμη υποστηρίζει το Ιεραποστολικό έργο όπου γης.
Μακάρι ο ζήλος των νεοφωτίστων για την Ορθόδοξη πίστη να μας παρακινήσει να επισρέψουμε στις ρίζες μας.
Μόνο οι αξίες που λησμονήσαμε αποτελούν την ελπίδα για την ατομική και εθνική μας επιβίωση.

Ανώνυμος είπε...

Μου έκανε αίσθηση το πύρωμα της ψυχής του, 84 ετών και τρέχει για την ιεραποστολή ως νέος γεμάτος δυνάμεις, με ελπίδα να κάνει ζώσα και δρώσα την Εκκλησία, στην περιοχή που με επιμέλεια διακονεί.
Αυτό που γράφω το εννοώ, ο Θεός να κόβει από μένα και να προσθέτει σε αυτόν ζωή, διότι έχει να προσφέρει πολλά ακόμα.