Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Ευχαριστώ τους εν Χριστώ αδελφούς, θα συνεχίσω να υπηρετώ την μοναδική αλήθεια της Ορθοδοξίας.


Ευχαριστώ τους εν Χριστώ αδελφούς, 
οι οποίοι με την γκρίζα διαφήμιση- δυσφήμηση εναντίον μου, 
από τα ιστολόγια τους 
με τους σχολιασμούς των αναγνωστών τους
ανέβασαν στα ύψη την αναγνωσιμότητα του blog «Αναστάσιος».

Από το σύνηθες των 3.500 χιλιάδων αναγνωστών την ημέρα 
έφτασα στους  4.400 χιλιάδες με αυξάνοντα αριθμό,
αυτή την δύσκολη καλοκαιρινή περίοδο των διακοπών.  

Παρακαλώ να συνεχίσουν να με συκοφαντούν.

Θα συνεχίσω να υπηρετώ την μοναδική αλήθεια της Ορθοδοξίας.

137 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κωστόπουλε μου αρέσει το μαύρο χιούμορ σου. Τους γράφεις στα παλαιά των υποδημάτων σου και αυτοί δεν ησυχάζουν. Σε πάω !!!!

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι σε συκοφαντούν ματάκια όμορφα;

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η κατακλείδα θα κάνει τους άσπονδους φίλους σου να λυσσάξουν κατά το λαϊκά λεγόμενο.

Ανώνυμος είπε...

Δώσε στοιχεία και ντοκουμέντα για να τους απαντήσουμε εμείς οι φαν του Αναστάσιου.

Ανώνυμος είπε...

Κάπου αλληθωρίζεις και δίνεις αφορμές για παρεξηγήσεις. Όσοι δεν σε γνωρίζουν μπορεί να σκεφτούν πολλά. Βάζεις και εσύ πολλούς μοντέρνους θεολόγους . Τι να που και οι άλλοι αφήνουν την φαντασία τους να οργιάσει.

Ανώνυμος είπε...

Τους προκαλείς με αυτά που κατά περιόδους δημοσιεύεις και γράφεις ως προσωπικές σου απόψεις. Τώρα και αυτή η ανάρτηση ρίχνει λάδι στην φωτιά. Πας γυρεύοντας.

Ανώνυμος είπε...

Είσαι "σημείον αντιλεγόμενον", για όσους δεν σε γνωρίζουν καλά.
Σε αυτούς που γράφουν ψευδόμενοι εναντίον σου θα έλεγα "μη κρίνετε κατ' όψιν, αλλά την δικαίαν κρίσην κρίνατε".
Τέλος φίλτατε θα σου πω "έμπλεξες με τα πίτουρα" τους χριστιανούλιδες θα σε "φάνε οι κότες" που ως άτλαντες κρατούν στα πήλινα χέρια τους την ορθοδοξία.
Σπύρος Κοσμόπουλος

Ανώνυμος είπε...


Για την ταμπακέρα δεν λες λέξη. Το μάρκετινγκ δεν μας αφορά. Μας νοιάζει αυτό που υπόγεια περνάς στην συνείδηση των πιστών με την ηλεκτρονική αυτή πρόσβαση. .

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ ΜΑΤΑΙΟΤΉΤΩΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ....
ΜΑ ΤΟΣΗ ΥΠΕΡΟΨΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΕ?

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ "ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ" ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΜΩΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕ ΜΑΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΜΗΠΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΖΗΖΙΟΥΛΑ;

Ανώνυμος είπε...

Κατάντησαν τον χώρο τον εκκλησιαστικό σαν την κομουνιστική σοβιετική ένωση. Πρότυπο τους η βόρεια Κορέα του σήμερα. Μόνο οι απόψεις της κομματικής νομενκλατούρας πρέπει να διακινούνται. Δεν μπορούν να ανεχθούν την αντίθετη άποψη. Οπότε εσύ Αναστάση είσαι το κόκκινο πανί για τους σύγχρονους ταύρους των θρησκευτικών ανθρώπων. Θέλει γερό στομάχι και έξω καρδιά για να αντιμετωπίσει οποιοσδήποτε τα κτυπήματα των ψευτοχριστιανών. Τους πάς κόντρα και τους χαράς την σούπα. Πρόσεχε είναι αδίσταχτοι.

Ανώνυμος είπε...

Αν σε δυσφημούν άδικα θα είναι στεφάνη για εσένα στον ουρανό. Η μάνα μου λέει κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του Θεό. Την δικιά του κρίση και άποψη. Έχουν πει πολλοί ότι στην Ρώμη είναι ένας ο αλάθητος στην ανατολική εκκλησία είμαστε όλοι αλάθητοι.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον ημάς.

Ανώνυμος είπε...

Το κοσμικό άσμα λέει:
Λόγια του αέρα, ακούω κάθε μέρα.
Το ψέμα και η ζήλια στα χείλια.
Στην κάθε φαντασία και μια συνωμοσία.
Μη δίνεις σημασία πουθενά.

Ας τους να λένε και να φωνάζουν.
Άσε τις φήμες να οργιάζουν.
Όλα τα κρίνουν, όλα τους φταίνε.
Ας τους, λοιπόν , να λένε.
Ας τους να λένε, γύρνα την πλάτη.


ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ είπε...

Άσε τις φήμες να οργιάζουν με την ησυχία τους! Εμ τι, θα κάτσεις και να ασχοληθείς; Το κουτσομπολιό και η διασπορά κάθε είδους φήμης είναι το αγαπημένο μας εθνικό σπορ και ενδημεί ιδιαίτερα.
Καλοθελητές υπάρχουν παντού, πρόθυμοι να τροφοδοτήσουν φιλικά προσκείμενα αυτιά με κάθε είδους απίθανη, ελπίζοντας προφανώς στην εφαρμογή του δόγματος «πες, πες, κάτι θα μείνει».
Μην απελπίζεσαι, δεν κάνεις κάτι λάθος, ούτε θέμα μίσους. Η ίδια η ανθρώπινη φύση φταίει. Η οποία δεν ησυχάζει λεπτό και αναζητεί απεγνωσμένα το πιο μέτριο από την ίδια, το πιο φτηνό, το πιο δεύτερο χέρι, για να ανελιχθεί η ίδια στα μάτια των άλλων. Ε, και αν δεν το βρίσκει εύκαιρο, προσπαθεί να κατεβάσει στο ίδιο με αυτήν επίπεδο το πιο εύκολο στα μάτια της θύμα. Μη θεωρήσεις ότι δίνεις δικαιώματα, οι περισσότεροι δεν τηρούν καν τα σχετικά προσχήματα και εκτοξεύουν τους μύδρους τους ανενόχλητοι, χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό.
Παράμεινε πιστός στους στόχους και σε αυτά που κυνηγάς, κοίτα τη δουλειά και τις ασχολίες σου και μην γυρίσεις καν να κοιτάξεις το ενοχλητικό τσιμπηματάκι από τα κουνουπάκια που πιστεύουν ότι μπορούν να σου πιουν το αίμα….
Μη διανοηθείς να απαντήσεις στο παραμικρό. Η αντίδραση α) σημαίνει ότι σε πειράζει και ασχολείσαι, β) συνιστά δράση, που θ α φέρει τη μοιραία αντίδραση. Και έτσι, μπαίνεις εκουσίως σε έναν οικτρό φαύλο κύκλο, από τον οποίο θα θες να βγεις και δεν θα μπορείς εύκολα. Για αυτό…. κιχ!
Μη σκεφτείς καν να πέσεις στο επίπεδο καμίας καρακαηδόνας, που ξέρει να τραγουδά κλέφτικα τραγούδια εις βάρος σου. Σιγά μην την κεράσεις και γλυκό νεραντζάκι! Είμαστε με τα καλά μας; Δεν θα προσφέρεις την παραμικρή ικανοποίηση και δεν θα δώσεις καμία απολύτως αξία.
Όχι, δεν βλέπω θεωρίες συνωμοσίας ούτε φαντάσματα ούτε καταχθόνια τέρατα που φθονούν και ζηλεύουν τους άλλους, προσπαθώντας να τους καταστρέψουν. Μία πλευρά της πραγματικότητας παρουσιάζω, η οποία δεν μπορείς να μην παραδεχτείς ότι είναι απολύτως υπαρκτή. Για την ακρίβεια, ικανοποιεί όλα τα κόμπλεξ και συναισθήματα κατωτερότητας που μπορεί κάποιο στερημένο άτομο να αισθανθεί απέναντι σε άλλο, και όλες τις βιαστικές κρίσεις, οι οποίες μετατρέπονται μεμιάς σε χιονοστιβάδα, που έχει σκοπό να σε θάψει κάτω από τα χιόνια. Δεν πιάνεις ούτε φτυάρι ούτε τίποτα! Όλα τα παραπάνω δεν σε αγγίζουν, σε προσπερνούν και δεν προκαλούν το παραμικρό τσαλάκωμα στην εικόνα που έχουν για σένα οι άνθρωποι που σε αγαπάνε και σε νοιάζονται πραγματικά. Αυτοί είναι εκείνοι που ξέρουν, και η άποψη τους δεν πρόκειται να αλλάξει από φήμες, ούτε από εικοτολογίες και ανοησίες που πλανώνται στον αέρα. Βάλε το καλά στο μυαλό σου, λοιπόν. Και φρόντισε να κοιτάς και να αντιμετωπίζεις με λύπηση τα σχετικά άτομα, αδιαφορώντας για τη δυστυχία τους. Γιατί ναι, είναι πολύ δυστυχισμένα. Και περαστικά τους….
Κυπριανός

Ανώνυμος είπε...

Όταν τους δίνεις σημασία τους δίνεις αξία. Οι άνθρωποι λόγω θέρους παίρνουν ληγμένα.

Ανώνυμος είπε...

Πώς υπηρετείς την Ορθοδοξία όταν προωθείς απόψεις οικουμενιστών όπως του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του Περγάμου Ιωάννη, του Δημητριάδος Ιγνατίου;
Προσγειώσου και αποκήρυξε τις ιδέες αυτές. Φύγε από το άρμα των οικουμενιστών για να σωθείς.

Ανώνυμος είπε...

Μετά τον Σωτηρόπουλο, τον Τελεβάντο και τους συν αυτώ, διώκεται και ο Κωστόπουλος δια την πίστην...

ποπο... φοβερό

Ανώνυμος είπε...

Αρχηγός Αρχηγός δεν υπάρχει πιο καλός κύριος ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ...!!!

Ο Βοηθός Αρχηγού...

Ανώνυμος είπε...

Μην τους αφήσεις σε χλωρό κλαρί. Δημοσίευσε για να σε διαφημίζουν.

Ανώνυμος είπε...

Ειναι καλο που ο Αναστασιος δινει βημα να εκφραζει ο πιστος λαος τις θεσεις του...κακο ειναι να κινδυνευει η Ορθοδοξια ,αν δεν το εχουμε καταλαβει.
Και δυστυχως,κατα την πτωχην μου γνωμη,ειναι καλυτερα να πιασεις ενα οφι..ενα θηριο πριν σε δαγκασει για το δαμασεις παρα να επιστρεψεις αιρετικο στην Εκκλησια και ομιλουμε γενικως και ουχι ειδικως .π

Ανώνυμος είπε...

Κωστόπουλε είσαι πρώτος. Βάζεις τους άλλους να δουλεύουν διαφημιστικά για σένα. μας δουλεύεις ψιλό γαζί και όμως σε αγαπάμε. Χαραμίστηκες τόσα χρόνια. θα μπορούσες πολλά να προσφέρεις στο διπλωματικό σώμα.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει όλους αυτούς 10.47 να τους τιμήσει η Μια Αγία και Καθολική Εκκλησία. Είναι από τους ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ της ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ πίστεως.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω καταλάβει πού και ποιοί οι συκοφάντες του κ. Κωστόπουλου;
Τί του καταλογίζουν;
Τόσα χρόνια μια χαρά μας παρουσιάζει πολλά και καλά θέματα.

Ανώνυμος είπε...



Μακάριοι εστέ,όταν ονειδίσωσιν υμάς και είπωσι παν πονηρόν ρήμα καθ΄υμών ψευδόμενοι ένεκεν εμού.

( 9ος Μακαρισμός )

Ανώνυμος είπε...

Είναι βλασφημία το να μπαίνει στην ίδια σειρά ο μέγας Ορθόδοξος Θεολόγος Σωτηρόπουλος που τον έχουν φοβηθεί και τρέμουν στο όνομά του οι οικουμενιστές και οι αιρετικοί. Αυτός που ομολόγησε και ομολογεί Χριστό σε κάθε αναπνοή του.
Δεν είναι σωστό να γίνει σύγκριση με τον ακραιφνώς ορθόδοξος Θεολόγος Τελεβάντο.
Ας προσέχουν αυτοί που χαράσσουν γραμμές τι γράφουν θα απολογηθούν στον Κύριο.
Ντροπή.

Ανώνυμος είπε...

Δεν σε συκοφάντησαν. Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει.

Ανώνυμος είπε...

Ο ιστολόγος μπέρδεψε την κριτική με τη δυσφήμιση.

Ανώνυμος είπε...

Δεν σε είπαν και καμπούρη. Αλλά βρήκες την ευκαιρία για τζερτζελέ.

Ανώνυμος είπε...

Την κριτική την κάνουν με ντοκουμέντα και όχι με αερολογίες. Διάβασα στον τρελογιάννη τις βλακείες που γράφουν στα σχόλια . είδα και το Λαπάς του τρελογιάννη και δίνω δίκιο στον Αναστάσιο. Το άκουσα, μου είπαν κλπ .. δεν είναι κουβέντες ανδρών. Αυτοί που τα γράφουν να βγάλουν τα πανταλόνια και να φορέσουν φουστάνια. Αν είναι γυναίκες τις δικαιολογώ. Το κουτσομπολιό είναι στην φύτρα τους. θα μπορούσα και εγώ αφού γράφω ανώνυμα να πω ανακρίβειες. Τα λόγια του αέρα δεν τα φορολογεί κανένας. Από κει και πέρα ο ιστολόγος καλά κάνει και τους ειρωνεύεται. Έχει γίνει το εκκλησιαστικό διαδίκτυο χειρότερο από τα κουτσομπολίστικα περιοδικά με τα κατά φαντασία σκάνδαλα και φωτογραφίες παπαράτσι για πέταμα.

Ανώνυμος είπε...

Προς 8:08: "ταύροι", "ψευτοχριστιανοί", "αδίστακτοι"! Να χαρώ τη "χαριτόβρυτη" και προ παντός "χριστιανικότατη" γραφίδα σου!

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω καταλάβει ποιος στα χώνει και που;

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι αυτά που λες 2:55; Μπήκα στον Τρελογιάννη και είδα ότι η κριτική στον Αναστάσιο γίνεται με παραπομπές σε αναρτήσεις του ίδιου του Αναστασίου π.χ. για τη συμπροσευχή στη Γροιλανδία.
Γιατί αδικείς την αλήθεια;

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν τέρμα τα λόγια ο Αναστάσιος είναι οικουμενιστής αυτό αποφάσισαν στο λαϊκό δικαστήριο των σχολιαστών της αντίπερα όχθης. Δεν χωράει αμφιβολία περί αυτού. Το αποφάσισαν οι ιεροεξεταστές της Ορθοδόξου παρατάξεως. Το μόνο που του απομένει είναι ο αφορισμός. Βρείτε κανένα παλαιοημερολογίτη ή κάποιον αποτειχισμένο να τον αφορίσει και αυτόν.
Αυτά που σας γράφω να γενούν αμέσως και παραυτίκα.

Μαχητής Ορθοδοξίας

Ανώνυμος είπε...


Τάσο μου γιατί αφήνεις τον κάθε ευσεβή αδελφό χριστιανό να βγάζει τα απωθημένα του. Έφτασε της Παναγίας με τόση κατάκριση στην μια ή στην άλλη πλευρά πως θα κοινωνήσουν; Έχεις ευθύνη. Σε ικετεύω μην ρίχνεις λάδι στην φωτιά με αυτά τα σχόλια της ντροπής και της αισχύνης.

Ανώνυμος είπε...


Γιατί δεν γράφεις τα blogs που έγραψαν εναντίον σου.
Φοβάσαι μην τα διαφημίσεις;

Ανώνυμος είπε...

Αχ! μια ζωή χωρατατζής θα είσαι; Έγραψαν εναντίον σου και τί με αυτό πρώτη φορά είναι; Θυμάμαι τον μακαριστό κυρ-Κώστα που σου έλεγε «παιδάκι μου ούτε μύγα στο σπαθί σου δεν σηκώνεις».

Είναι κακό που θέτουν ερωτήματα; Δεν είναι.
Είναι κακό που κάνουν υποθέσεις; Δεν είναι.
Είναι κακό που ψεύδονται. Δεν είναι.

Λένε ψέματα ότι προβάλεις τον Βαρθολομαίο; Δεν λένε.
Λένε ψέματα ότι προβάλεις τον Ιωάννη Ζηζιούλα; Δεν λένε.

Βέβαια εξανίστασαι για τα άλλα ιστολόγια. Αφού δεν τα γράφεις σιωπώ και εγώ. Δεν αξίζει ούτε να τα δεις πόσο να τα διαβάσεις. Εκεί ναι οι σχολιαστές ξεπέρασαν την λασπολογία. Σε αυτό έχει δίκιο

Ανώνυμος είπε...

Από πότε προσέχεις το τί σου γράφουν; Η καλύτερη απάντηση θα ήταν να του γράψεις καταλλήλως ..

Ανώνυμος είπε...

Ο κ.Κωστόπουλος καλό θα είναι να αφήσει τις βαρύγδουπες εκφράσεις περί "δυσφήμισης" και "γκρίζας διαφήμισης" και να προβληματισθεί σοβαρά πάνω στις εναντίον του αιτιάσεις.
Όσο για το σχολιαστή Κυπριανό και το "σεντόνι" που μας παρέθεσε καλά θα κάνει να μη μιλάει για "οργιάζουσες φήμες", "κουτσομπολιά" και "διασπορά κάθε είδους φήμης" γιατί δεν πρόκειται για φήμες αλλά για συγκεκριμένες αιτιάσεις και αξιολογικές κρίσεις για το ιστολόγιο και τον ιστολόγο του.

Ανώνυμος είπε...

Ανάστασιε έφυγε ένας εξαίρετος ιερέας της πατραικης κοινωνίας και δέν έβγαλες κουβέντα_ ΓΙΑΤΙ-?

Ανώνυμος είπε...

5:43 συνεχίζεις τον ολισθηρό σου κατήφορο βρίζοντας αυτούς που διαφωνούν μαζί σου. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να έχει την οποιαδήποτε άποψη για τον μπλόγκερ και το μπλογκ του και να την εκφράζει σε άλλα ιστολόγια. Δικαιούται ο καθένας να τον θεωρεί οικουμενιστή χωρίς να πάρει πιο πριν άδεια απο σένα. Σύνελθε λοιπόν και μάζεψε τη γλώσσα σου γιατί δε σε παίρνει άλλο. Ποιος νομίζεις ότι είσαι;

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΤ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΙΕΡΕΑ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ Η ΠΑΤΡΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟ ΑΝΔΡΕΑ ΡΑΠΑΝΟ.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ νταής είσαι 5:43! Να χαρώ το ύφος σου!

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΟΝ 5:43! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

5:34 καλημερα και καλη Παναγια !
Αυτο που ειπε ο Σεβ.Λεμεσου,τον οποιον τιμω ,αναφερεται για τους ζηλωτες εκ του παλαιου...αυτο το εχει πει στη Θεοδρομια,δεν θυμαμαι ακριβως το τευχος να σου το πω.Εχθροι της εκκλησιας ειναι ολοι αυτοι οι εκτος της εκκλησιας ,τοσο οι εκ του παλαιου ζηλωτες δυστυχως διοτι εχουν πεσει κατα τον πνευματικον μου πατερα σε υπερηφανεια και με την ακριβεια χασαν και πιστη και αγαπη αφου τους βλεπεις να εχουν γινει 10-12 θυσιαστηρια...αλλα και οι ιδιοι δεν αναγνωριζουν τους αγιους μας.Παλαιοτερα ειχαν προβλημα με τον αγιο Νεκταριο.Αλλα και οι εκτος αιρετικοι πασης φυσεως ιεχωβαδες...Δωδεκαθειστες κλπκλπ[???] Πεντηκοστιανοι κλπκλπ[???}..σαιεντολογοι κλπκλπ[???].Μη συγχεουμε την πνευματικη ζωη με την κοσμικη,ουτε την πνευματικη ζωη με τον ου κατ επιγνωσιν ζηλωτισμο.Μεσα στην εκκλησια ,υπαρχουν χιλιες δυο πνευματικοτητες.Ολους τους χωρει η αγαπη της Εκκλησιας! Το οτι υπαρχουν καποιοι στους οποιους εζητηθη σχολιο και εσχολιασαν ειληκρινως,δεν τους κανει και αυτοματως επικινδυνους για την εκκλησια...εκτος και εαν φρονειται οτι τους κανει.Πλην ομως το Σωμα του Χριστου ειν'η εκκλησια με την κεφαλη της.απο εκει θρεφεται και συναρμολογειται,συμφωνα με το ευαγγελιο-σου,-μας!Πως μπορεις να σηκωνεσαι και να χτυπας ενα μελος σου.Μπορω εγω να βλεπω ενα μελος μου να αρρωσταινει και να μην πονω;
1)

Ανώνυμος είπε...

2)οταν λοιπον καποια πραγματα ερχονται σε αντιθεση με την Παραδοση,τα μελη της εκκλησιας εχουν χρεος να βοηθουν για την σωτηρια των υπολοιπων μελων μαζι με τους ποιμενες,δεν ειναι;
Κατα τον αγιο Νικοδημο τον αγιορειτη
''Οποιος δεν διορθωνει τον αδελφον του κεινος εχει να δωσει λογον στον θεο κατα την ημερα της Κρισεως...παλι ,οποιος εκ των ποιμενων δεν δεν πληροφορει το ποιμνιο του αυτου θα του ζητηθει λογος διοτι εαν σιωπησουν και οι λιθοι θα κραξουν κατα το ευαγγελικον ...αλλα και ''ο ανομος τη αδικια αυτου αποθανειται καιτο αιμα αυτου εκ χειρος σου εκζητησω. Ιεζ 3-17).
Βλεποντας λοιπον τους αδελφους μας να αμαρτανουν και να πλανωνται δημοσιως,χρεος εχουμε ολοι να προβαινουμε εις την διορθωσιν αυτων με αγαπη και πονο ψυχης και να μη ησυχαζουμε και σιωπουμε και αφηνουμε να πολλαπλασιαζεται το κακο.
Εκεινος που ησυχαζει με την πλανη και την αμαρτια του αλλου και δεν παει να μιλησει και να συνετισει τους -τον αδεφο του,την ιδια καταδικη με αυτον θα εχει.
Βλεπε ομοφυλοφιλια....κλπκλπ
''Το συγκατακρυπτειν αμαρτιαν...συγκατασκευαζειν εστιν τον θανατον ...''
Διοτι,
Με την αδιαφορια μας εμας το σωμα Του Χριστου κανουμε τους αδιαφορους τη πιστει να απορριπτουν οι ιδιοι τον ελεγχο της συνειδησεως τους και φυσικα δεν διορθωνονται.....συν

Ανώνυμος είπε...

3)
Χρεωστουμε οι Χριστιανοι να βοηθουμε ολους με τον λογο,με τον σωματικο κοπο,με την προσευχη,με το εργο,με γραμματα ,με τη ζωσα φωνη και με το παραδειγμα επειδη ζητουμε το συνολικο συμφερον το των πολλων ,''ινα σωθωσι''.
Οπως και οι πνευματικοι πατερες χρεωστουν να διορθωνουν και να συμβουλευουν και να ειναι νυχτο-φυλακες της πιστεως για την αληθεια της και να φερουν τους αμαρτωλους και αυτους που εχουν πλανηθει απο τυχον αιρεσεις.
Να θυμησω επισης,τον Προφητη Η λια-μας!
Οι παλαιοι Πατερες,εφροντιζαν για το ποιμνιο τους και για την επιμελεια και την διορθωση του ποιμνιου,ακομα και οταν ειχαν φυγει απο τη ζωη αφηναν την ζωσα εμπειρια τους ως θησαυρο για εμας τις νεες γενιες...

Ανώνυμος είπε...

4)
Ενα παραδειγμα
Ο Προφητης Ηλιας μετα απο 8 περιπου χρονια απο την αναλυψη του απεστειλε γραμματα[ο αγ.Νικοδημος λεγει εξ αγγελου] γραμματα που φοβερισαν προς τον γιο του βασιλεως Ιωσαφατ[δεν θυμαμαι το ονομα του],πως επειδη αφησε την λατρεια του αληθινου θεου και δεν εφυλαξε τις εντολες θα ασθενησει και θα πεθανει ...το οποιο και συνεβη.
Βλεπουμε λοιπον ,πως επιμελεια ειχαν ολοι για ολους.
Δεν κανω κηρυγμα ,μια συζητηση κανω και αν δεν τα θεωρεις σωστα πεταξε τα στον καδο.
Εαν καποιοι χριστιανοι στεναζουν για την σωτηρια των αδελφων τους ειτε ανηκουν στον εκκλησιαστικο κυκλο ειτε στον λαικο η μοναχικο ειναι γιατι οχι οτι οι ιδιοι δεν ειναι αμαρτωλοι αλλα επειδη κερδος ειναι η σωτηρια του αλλου να ειναι και δικη τους.
Εαν ομως αδιαφορησουν,θα αδιαφορησει και το συνολο.Και εαν αδιαφορησει και το συνολοματωνει το σωμα Του Χριστου.Πως ειναι δυνατον λεγει ο αγιος Νικοδημος -μας,να εχεις ζωο και να ειναι πληγωμενο και να μεριμνας γι αυτο να το περιποιηθεις και οταν ενα μελος του σωματος σου ειναι ασθενες να μην μεριμνησεις;;;...

Ανώνυμος είπε...

4)
Δεν ηξευρεις [λεγει] ταλαιπωρε πως ο αλλος ειναι μελος σου;;;τι λεγω,μελος Του χριστου;;;
Ποια καταδικην εχεις να λαβεις βλεποντας Την
Σ α ρ κ α Τ ο υ Χ ρ ι σ τ ο υ και Θ ε ο υ σου σ α π ι σ μ ε ν η ν διοτι δεν επιμεληθης να την ιατρευσεις;;;
Η Υπεραγια Θεοτοκος ας πρεσβευει για ολη την εκκλησια μας.Αμην.π

Ανώνυμος είπε...

Καμία μα καμία ύβρη δεν περιείχαν τα σχόλια κατά του Αναστασιου εκτός απ το χαρακτηρισμο ''λαπας'' του Τρελογιαννη που είναι καταδικαστέος. Τα όσα του καταλογίζουν είναι τεκμηριωμένα με παραπομπές και έχουν γραφεί και στο παρελθόν χωρίς να έχουν ουσιαστικά απαντηθεί. Αντίθετα κάποιοι κεκρακτες φίλοι του ιστολόγου ''διαπρέπουν'' στο υβρεολόγιο και την αμετροέπεια.

Ανώνυμος είπε...

Ρίχνεις την ρουκέτα Αναστάσιε και σιωπάς. Είναι δικαίωμα σου. Ονόμασαν αδελφοί ένα από τα ιστολόγια εδώ. Αυτό πράγματι κάνει επισημάνσεις και παραπέμπει. Δεν σε υβρίζει σε κριτικάρει. Έψαξα και βρήκα αλλά 3 ιστολόγια στα οποία λένε πολλά και υβριστικά. Χωρίς λόγο και αιτία. Λυπήθηκα και πόνεσα ψυχικά. Αβίαστα γράφουν πράγματα που δεν χρειάζονται επιχειρήματα για να διαπιστώσεις τα ψεύδη τους αλλά και την εμπάθεια. Μην ανησυχείς εμείς σε αγαπάμε και σου έχουμε εμπιστοσύνη. Εσύ παραθέτεις κείμενα. Ο καθένας μπορεί να τα εγκολπωθεί ή να τα απορρίψει.
Έχεις την αγάπη μου και την εκτίμησή μου.
Χαράλαμπος

Νησιώτης είπε...

Τάσο,
δώσε μια απάντηση για όλα αυτά που γράφονται...

Ανώνυμος είπε...

Όταν αγωνίζεσαι για την Ορθοδοξία και θέλεις να είσαι ορθόδοξο χριστιανικό ιστολόγιο δε βγαίνεις να ισχυρισθείς πως "ό,τι κάνει ο πατριάρχης είναι σύμφωνο με την Αγία Γραφή και την ουσία των ιερών κανόνων"!
Ξεχάσαμε το Πόρτο Αλέγκρε, το Μπάλαμαντ, τη θρονική εορτή στο Φανάρι το 2006 και τα όσα προδοτικά (ο όρος είναι επιεικέστατος)έλαβαν εκεί χώρα;
Ξεχάσαμε τις συμπροσευχές με μάγους και ειδωλολάτρες;
Ξεχάσαμε τη χωρίς απολογία έκπτωση απ το θρόνο του μακαριστού Μεθοδίου Μεγάλης Βρεττανίας;
Ξεχάσαμε τις κατά καιρούς σκανδαλώδεις δηλώσεις του πατριάρχη Βαρθολομαίου που ξεσηκώνουν κάθε φορά θύελλα αντιδράσεων; Τα πολυδάπανα πατριαρχικά ταξίδια;
Τόσα και τόσα άλλα ατοπήματά του που θα μας πάρει μέρες να τα απαριθμούμε;
Πώς μετά να μη μας κακοχαρακτηρίσουν όταν εκθειάζουμε τις σκανδαλωδέστατες ένέργειες του κ.Βαρθολομαίου;
Πώς;;;
Μήπως δίνουμε κι εμείς αφορμή;

Ανώνυμος είπε...

Χαίρω και συγχαίρω τον ιστολόγο που δεν κατεβαίνει στα επίπεδα πολλών από εδώ που το μόνο που ξέρουν είναι να πουλάνε ορθοδοξία και όχι να την βιώνουν. Επιτέλους λίγη σοβαρότητα.

Ανώνυμος είπε...

τι ούτοι σου καταμαρτυροΰσιν ',
ο δε εσιωπα

Ανώνυμος είπε...

Στον χώρο της Εκκλησίας μας της Ορθόδοξης, υπάρχει η ελευθερία της εκφράσεως. Ο κ. Κωστόπουλος, ως ελεύθερος άνθρωπος και ως μέλος της Αγίας Εκκλησίας, εκφράζει κάποια άποψη. Το να του απαντά αδελφό χριστιανικό ιστολόγιο με την λέξη «Λαπάς» δεν είναι σωστό. Έχει κάθε δικαίωμα ο ιστολόγος κ. Τρελογιάννης να απαντήσει με σοβαρότητα. Ποτό όμως με λέξεις του «πεζοδρομίου» που δεν συνάδουν σε χριστιανό. Προσωπικά πιστεύω ότι ο κ. Κωστόπουλος κράτησε επίπεδο. Θα μπορούσε με αγοραία έκφραση να ανταπαντήσει. Δεν το έπραξε αυτό.
Ζητούν τώρα άλλοι αδελφοί να πάρει θέση ο κ. Κωστόπουλος σε διάφορα ζητήματα. Μήπως δίνουν μεγάλη αξία στον κ. Κωστόπουλο με το αν αποφανθεί θετικά ή αρνητικά. Γιατί όλοι αυτοί οι αδελφοί που πονούν για τον εκτροχιασμό της Περιμένουσας Εκκλησίας δεν τολμούν επώνυμα να εγκαλέσουν τους Επισκόπους τους ή του ποιμένες της ενορίας τους;
Δεν θα έγραφα αν δεν έχανα τον χρόνο μου να διαβάσω ένα σωρό από ανούσια σχόλια. Συγχωρέστε με αυτή την άποψη έχω.
Χρήστος Ζαχαρόπουλος
Μαθηματικός,
Νέα Χαλκηδόνα.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος ψυχοανατόμος είναι πάλι αυτός ο 11:48 που "ετάζει καρδίας και νεφρούς"; Μετά τον "ψυχαναλυτή" Κυπριανό υπάρχει κι άλλος του ιδίου φυράματος;

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ 11:48; ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΠΛΕΡΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ! ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙΕΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΠΡΟΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΞΑΙΡΕΤΕΟΥΣ! ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟ!

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι ποιός είναι περισσότερο ορθόδοξος και ποιός λιγότερο. Αυτοί που κατηγορούν επισκόπους ως αιρετικούς για τον οικουμενισμό και δεν τους αποκηρύσσουν είναι στο ίδιο καζάνι. Όλα τα υπόλοιπα είναι περί όνου σκιάς.

Ανώνυμος είπε...

Αφού η Εκκλησία της Ελλάδος συμμετέχει σε διαλόγους με οικουμενιστές μετά από απόφαση της Ιεράς Συνόδου με εκπρόσωπο Μητροπολίτη κάθε φορά αυτόματα και εμείς το αποδεχόμαστε. Όποιος δεν θέλει την συμμετοχή του στον οικουμενισμό η πόρτα εξόδου είναι ανοικτή. Μόνο να προσέξει τους λόγους του ευπατρίδη Ευάγγελου Αβέρωφ Τοσίτσα ‘’πως και το κριάρι έξω από την στάνη κινδυνεύει’’.

Ανώνυμος είπε...

Ο 11:48 μίλησε για σοβαρότητα. Διάβασα τα σχόλια. Η έλλειψη σοβαρότητας πρέπει να καταλογισθεί σε αυτούς που άρχισαν τις ύβρεις και τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος όσων κριτίκαραν τον ιστολόγο. Ακόμη περιμένουμε απαντήσεις επί της ουσίας και βλέπουμε απαράδεκτες εκφράσεις, μειωτικούς χαρακτηρισμούς και καραμπινάτη απαξίωση, πράγμα βεβαίως σύνηθες για τους οικουμενιστές που είναι γνωστό με ποια "κοσμητικά επίθετα" λούζουν τους αντιτιθέμενους!

Ανώνυμος είπε...

Μην τους απαντάς. Δεν αξίζει. Σαν τους φαρισαίους ψάχνουν να βρουν αιτία για διαπόμπευση. Είναι γνωστή η τακτική των τζιχαντιστών.

Ανώνυμος είπε...

Είσαι μεγάλη καρδιά κ. Αναστάσιε και έχεις υπομονή.

Ανώνυμος είπε...

Αχ! και να γνώριζα που είσαι τώρα και απολαμβάνεις την δροσιά. Εγώ είμαι με κλιματισμό γιατί έξω βράζει. Εσύ κάπου θα αναπαύεσαι μέρες που είναι. Ρίχνεις και καμιά κλεφτή ματιά στον υπολογιστή για να περνάς την ώρα σου. Όπου και να είσαι να περνάς καλά. τα άλλα δεν με ενδιαφέρουν. Εμένα με νοιάζει να πηγαίνω στην εκκλησιά να συμμορφώνομαι σε όσα λέει ο πνευματικός μου, τα μεγάλα κεφάλια που έχουν τα γένια ας έχουν και τα χτένια. Τώρα εδώ στο μπλοκ σου διάβασα πολλά σχόλια και καλά και άσχημα να είναι καλά και αυτοί.

Ανώνυμος είπε...

Συκοφαντία είναι ψευδής κατηγορία που εκτοξεύεται ηθελημένα εναντίον κάποιου με σκοπό να τον βλάψει. Σκοπός τους αυτός είναι και κακώς συνεχίζεις να δημοσιεύεις σχόλια. Η καλύτερη απάντηση στη συκοφαντία είναι η σιωπηλή περιφρόνηση. Η πολλή ελευθεροτυπία δεν κάνει καλό.

Ανώνυμος είπε...

"Τζιχαντιστές". Ακόμη μια λέξη προστέθηκε στο "χαριτόβρυτο" λεξιλόγιο των οικουμενιστών μετά τους "ταλιμπάν", "φονταμενταλιστές", "μουτζαχεντίν", "ακραίους", "ζηλωτές", "ψυχοπαθολογικούς", "φαρισαίους", "φίδια κολοβά", "ταύροι", "ψευτοχριστιανοί", "αδίστακτοι" κ.τ.ό.!

Ανώνυμος είπε...

" Η καλύτερη απάντηση στη συκοφαντία είναι η σιωπηλή περιφρόνηση" απεφάνθη ο 6:18. Δε μας διευκρινίζει όμως σε τι συνίσταται στην προκειμένη περίπτωση η "συκοφαντία". Προφανώς η τελευταία αποτελεί συστατικό στοιχείο της καλπάζουσας φαντασίας του. Πάντως συμφωνούμε με τον 6:18 ότι "η πολλή ελευιεριτυπία δεν κάνει καλό"! Η περίπτωσή του το επιβεβαιώνει...

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΤΙ ΛΕΣ 7:30! ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ! ΕΥΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΚΙ ΟΧΙ ΕΠΑΡΧΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΞΕΣΤΟΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, ΤΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΕΩΜΕΝΕΣ ΜΟΥΜΙΕΣ! Ε, ΤΩΡΑ, ΑΝ ΒΡΙΖΟΥΝ ΛΙΓΑΚΙ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝΤΑΙ! Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ...

Ανώνυμος είπε...

7:30
Προσθεσε ακομα και αλλες δυο υβριστικες λεξεις.''Ριψασπιδες'' και ''αχρικαιριτες''..
Οπως τοτε επι Βαρλααμ που ελεγε τα καλογερια ''Μασσαλιανους'',''ευχιτες'',και ''ομφαλοψυχους''' και τα λοιπα.
Τα ιδια ζουμε λοιπον..π

Ανώνυμος είπε...

Απ οτι βλεπω το σχολιο μου δε το δημοσιευσατε. αυτο σημαίνει ότι προβκηματιστηκατε. εχετε δικιο. εχετε θεσεις που ισως πρεπει να τις εγκαταλειζετε. δεν μπορουμε ολα να τα συνταιριαψουμε... προβκ=ληματιστειτε. ρωτειστε και καντε τον πρεπον. σκανδαλιζετε... κι ας δειχνετε σποουδαιος... διαλεζτε τι θελετε

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα τις παραπομπές και με εκφράζουν οι θέσεις του Αναστάσιο.
Περισσότερο οι κατά καιρούς σοφές παρεμβάσεις του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Φυσικό είναι να υπάρχουν και ελάχιστες εξαιρέσεις μεμονωμένων χριστιανών για να επιβεβαιώσουν την ορθότητα των παρεμβάσεων του Κωνσταντινουπόλεως.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το ''αχρικαιριτες'' που το είδαν; Ποιος το γράφει, τι σημάνει; Πρώτη φορά το διαβάζω ο φουκαράς.

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΕΊΣΘΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ναι! Ναι!! συμφωνώ σκανδαλίζει τον κόσμο. Νομίζει ο κυρ-Αναστάσιος ότι είναι σπουδαίος. Να μετανοήσει. Να πάει στα Κατουνάκια να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του με προσευχή, νηστεία, και δάκρυα πολλά.

Άντε σε όλους οικουμενιστές και αντιοικουμενιστές, Πατριαρχικούς και Αντιπατριαρχικούς, Ζηζιουλιστές και αντιζηζουλιστές καλό Δεκαπενταύγουστο.

Και κυρ-Αναστάσιε για να σκουπίζεις τα δάκρυα πάρε σεντόνι και όχι χαρτομάντιλο. Για τις μετάνοιες μαξιλάρι απαλό. Αν και δεν σε έχω ικανό για μετάνοιες αν δεν διώξεις από πάνω στου 50 κιλά.

Ξέχασα αύριο τρώμε μόνο ψαράκι. Μην τολμήσει κανένας να φάει κρέας, αυγά, τυρί κλπ διότι θα του διαβάσω αφορισμό. Ούτε παγωτό. Κοιλιόδουλοι ……

Ανώνυμος είπε...

Εάν ζούσαμε Πατερικά, θα είχαμε όλοι πνευματική υγεία, την οποία θα ζήλευαν και όλοι οι ετερόδοξοι, και θα άφηναν τις αρρωστημένες τους πλάνες και θα σώζονταν δίχως κήρυγμα. Τώρα δεν συγκινούνται από την αγίας μας Πατερική παράδοση, γιατί θέλουν να δουν και την Πατερική μας συνέχεια, την πραγματική μας συγγένεια με τους Αγίους μας. Αυτό που επιβάλλεται σε κάθε Ορθόδοξο είναι να βάζει την καλή ανησυχία και στους ετεροδόξους, να καταλάβουν δηλαδή ότι βρίσκονται σε πλάνη, για να μην αναπαύουν ψεύτικα τον λογισμό τους, και στερηθούν και σ’ αυτήν την ζωή τις πλούσιες ευλογίες της Ορθοδοξίας και στην άλλη ζωή της περισσότερες και αιώνιες ευλογίες του Θεού.

Αριμαθαίος είπε...

’Στην εποχή του Ιερού Δαμασκηνού ο Μουσουλμανισμός ήταν σε περίοδο ακμής, ακόμη και επιθετικότητας. Σ’ ένα τέτοιο ιστορικό περιβάλλον ο Ιερός Δαμασκηνός δε δίστασε να κάνει διάλογο με τους Μουσουλμάνους, για να δώσει «λόγον περί της εν ημίν ελπίδος». Ύστερα από μερικούς αιώνες, ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, μία άλλη μεγάλη μορφή των Ιερών Πατέρων της Εκκλησίας μας, έκανε διάλογο με τους Μουσουλμάνους και έγραψε για το Ισλάμ. Ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός, ένας από τους νεώτερους αγίους της Εκκλησίας μας, τον οποίο οι λεγόμενοι «συντηρητικοί» αδελφοί μας έχουν ως σημαιοφόρο και τον προβάλλουν ως πρότυπο, δε δίστασε να ταξιδεύσει στη Δύση και να διαλεχθεί με τους Καθολικούς. Ο Άγιος Μάρκος δεν πείστηκε και ορθώς δεν υπέγραψε την ψευδο-ένωση της Φερράρας - Φλωρεντίας (1438-1439), διότι ενήργησε κατά συνείδηση. Όμως δε δίστασε και δεν απέφυγε να διαλεχτεί με τους Καθολικούς, όπως το ίδιο κάνει στη σύγχρονη εποχή το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας.
Τους διαχριστιανικούς διαλόγους με τους Καθολικούς, τους Αγγλικανούς, τους Λουθηρανούς, τους Μεταρρυθμισμένους, τους Παλαιοκαθολικούς δεν τους διεξάγει μόνο το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά υπό τη συντονιστική και ηγετική ευθύνη του όλες οι επιμέρους, αυτοκέφαλες και αυτόνομες αδελφές Εκκλησίες. Νομίζω ότι οι Ορθόδοξες Εκκλησίες που διαλέγονται με τους ετεροδόξους και τους ετεροθρήσκους, δεν έχουν προδώσει την πίστη τους. Να προσεύχεστε για να φωτίζει ο Θεός και εμάς και τους θεολόγους, οι οποίοι εμπλέκονται στους διαχριστιανικούς και διαθρησκευτικούς διαλόγους, για να δίνουμε ορθή μαρτυρία, για να διαφωτίσουμε τους αδελφούς μας που βρίσκονται στην πλάνη. Και μακάρι να τους φωτίσουμε και να τους διαφωτίσουμε μέχρι του σημείου ώστε κάποια στιγμή να αποφασίσουν να έλθουν στην Ορθή Πίστη. Αυτή είναι η προσευχή μας, η επιδίωξή μας και η επιθυμία μας!’
Καλή Παναγιά.

Ανώνυμος είπε...

Σταμάτησαν να γράφουν κατά του κ. Αναστάσιου, οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι, το θρησκευτικό κατεστημένο ακραίων ομάδων. Τον καταδίωξαν και τον πολέμησαν σκληρά. Ζητούσαν πολλά εναντίον του. Θέλησαν και επιδίωξαν να τον αφανισμό του. Τον συκοφάντησαν. Διέστρεφαν τα όσα έγραψε. Πίστεψαν, μέσα στην αφροσύνη τους, ότι με τις βλακώδεις φοβέρες τους στα bologs θα τον φόβιζαν και θα την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια.
Οι είρωνες, οι συκοφάντες, οι πλαστογράφοι, οι καπηλευτές, σιώπησαν πλέον. Μια ατέλειωτη σειρά ανθρώπων που έθεσαν σαν στόχο να εξαφανίσουν το όνομα και το ιστολόγιο Αναστάσιος. Να κλονίσουν την εμπιστοσύνη μας. Να πείσουν τους αναγνώστες ότι έχει τελειώσει η αποστολή του, και ότι χρεοκόπησε, και γι’ αυτό καλά θα κάνει να αποσυρθεί από το διαδίκτυο.
Και τι απέγινε, αγαπητοί; Ποιος επικράτησε; Ποιος νίκησε; «Τεθνήκασιν οι ζητούντες την ψυχήν του Παιδίου» αντηχεί η πραγματικότητα. Νίκησε Γραμματείς και Φαρισαίους ακραίων παλαιοημερολογίτικων ομάδων, με την υπομονή και την σιωπή. Δεν τους απάντησε και έτσι απελπισμένοι σταμάτησαν την πολεμική.
Αναστάσιε οι εχθροί της αλήθειας δεν έλειψαν ποτέ ούτε και θα λείψουν. Όπως κατά το παρελθόν έτσι και στο μέλλον οι διώκτες και συκοφάντες θα εξακολουθήσουν να επιδίδονται με ποικίλους τρόπους στο ανόσιο έργο τους. Άλλοτε κατά μέτωπο και άλλοτε ύπουλα και καμουφλαρισμένα. Άλλοτε με το ξίφος και άλλοτε με τη γραφίδα,
Η δική σου θέση είναι πάντοτε κοντά στον Ιησού και μέσα στην Εκκλησία. Τοποθέτηση συνειδητή, στάση υπεύθυνη, θέση αγωνιστική. Η καρδιά σου να είναι πάντα πλημμυρισμένη από την αγάπη του Ιησού. Η ζωή σου λουσμένη στο φως του Χριστού. Η πορεία σου εμπνεόμενη από την αλήθεια του Ευαγγελίου. Η ελπίδα μέσα σου σταθερή ότι τελικά ο μεγάλος νικητής είναι πάντοτε ο Ιησούς.

Ανώνυμος είπε...

Μετά από τα καλά λόγια του 7.46 πρέπει να υπάρξει και ο της δικαιοσύνης στέφανος.
ΟΥΚ ΕΝ ΤΩ ΠΟΛΛΩ ΤΟ ΕΥ ΑΛΛΑ ΕΝ ΤΟ ΕΥ ΤΩ ΠΟΛΛΩ . (Σωκράτης)

Ανώνυμος είπε...

Προς 7:46: σου πήρε πολύ να σκεφτείς τς όσα έγραψες; Τι ανίεροι παραλληλισμοί είναι αυτοί; Για την ταμπακέρα έχεις να πεις τίποτε ή νομίζεις ότι με την ακατάσχετη φλυαρία σου αποκτάς αξία;

Ανώνυμος είπε...

Θα επιτρέψει φαντάζομαι ο 7:46 κάποιες παρατηρήσεις πάνω στο σχοινοτενές του σχόλιο:
-Επιτρέπεται να χαρακτηρίζονται όλοι όσοι διαφωνούν με τη γραμμή του blog και εκφράζουν ζωηρά τη διαφωνία τους και το σκανδαλισμό τους "γραμματείς και φαρισαίοι"; Μήπως 7:46 θα τους απαγορεύσεις και να σκανδαλίζονται όταν βλέπουν κάποια πράγματα;
-Από πού κι ως πού ήθελαν τον αφανισμό του ιστολόγου οι διαφωνούντες; Πώς τεκμηριώνεται κάτι τέτοιο; Ή πετάμε μια κουβέντα που κάνει θόρυβο χωρίς να την τεκμηριώνουμε;
- Σε τι συνίσταται η συκοφαντία και η διαστροφή των όσων έγραψε ο ιστολόγος; Ποια απ τα λεγόμενα του Αναστασίου διαστράφηκαν; Να μας τα παραθέσει ο 7:46 κι όχι να μιλάει γενικά και αόριστα.
-Ποιες είναι οι "βλακώδεις φοβέρες"; Να μας τις αναφέρει ο σχολιαστής.
-" Μια ατέλειωτη σειρά ανθρώπων που έθεσαν σαν στόχο να εξαφανίσουν το όνομα και το ιστολόγιο Αναστάσιος" μας λέει ο 7:46! Αν είναι δυνατόν! τι συνωμοσιολογία είναι αυτή;
-" Και τι απέγινε, αγαπητοί; Ποιος επικράτησε; Ποιος νίκησε";
Τι "ποδοσφαιρική" λογική είναι αυτή άνθρωπέ μου; Πώς εκφράζεσαι με τέτοιους όρους;
-Γιατί ταυτίζεις με τους παλαιοημερολογίτες όσους κριτίκαραν τον ιστολόγο; Πιθανώς κάποιοι να είναι. Δεν είναι όμως όλοι. Ούτε ο Τρελογιάννης ούτε η κατάνυξη ούτε ο Αμέθυστος απ ότι ξέρω είναι με το παλιό. Δηλαδή για να διαφωνεί κάποιος με τον ιστολόγο θα πρέπει a priori να είναι με το παλιό;
- Σίγουρα κάποιοι σχολιαστές εκφράστηκαν απαράδεκτα για τον Αναστάσιο. Όχι όμως όλοι. Ούτε όσοι διαφωνούν θέλουν να κλείσει το blog. Θέλουν όμως να αλλάξει γραμμή σε κάποια θέματα. Να σταματήσει να προβάλλει βαμμένους οικουμενιστές και κακόδοξους και να αμνηστεύει τα όσα αυτοί κάνουν και κοντεύουν να μας οδηγήσουν σε σχίσμα. Είναι κακό αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Για την ταμπακέρα άφησα να μιλήσεις εσύ 3.40. Εγώ δεν καπνίζω. Αλλά και εσύ όπως και οι άλλοι δεν μας είπατε τίποτα. Ο κ. Αναστάσιος Κωστόπουλος ευθαρσώς υποστηρίζει με συνέπια τις θέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τις πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Τον επαινώ για την στάση του καθώς και για την στήριξή του. Διαβάζω το ιστολόγιό του διότι γνωρίζω την αγνότητα των προθέσεών του. μας διαφωτίζει, μας ενημερώνει και μας στηρίζει στην πίστη και υπηρετεί με συνέπεια την Ορθοδοξία έξω και πέρα από συντηρητικές αγκυλώσεις.
Σας εύχομαι να ξεπεράσετε τον φανατισμό και να πορευθείτε στην αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

7:46-12:23 με το εμπρηστικό σου σχόλιο "φρόντισες" να ξαναγράψουν αυτοί που είχαν σταματήσει...

Ανώνυμος είπε...

Κοκορομαχίες χωρίς αντίκρισμα. Καμία ουσία. Μόνο αντεγκλήσεις που θυμίζουν πολιτικά κόμματα.

Ανώνυμος είπε...

Πάντα υπήρχαν ακραίοι και ταυτόχρονα γραφικοί τύποι. Δεν μπορεί κανένας να φράξει το στόμα κανένα. Ας γράψουν αν έγραψαν κάτι και για τον ιστολόγο. Να μάθει να έχει μεγάλο στομάχι και να είναι οπλισμένος με υπομονή. Δεν μπήκα στο κόπο να διαβάσω τι γράφουν εναντίον του. Δεν με ενδιαφέρει. Δεν το έκανα διότι δεν έχω τον χρόνο να διαβάζω σκανδαλοθηρικά περιοδικά. Το ίδιο δεν κάνω και στον ηλεκτρονικό τύπο. Ο Αναστάσιος ως τώρα έχει σταθεί στο ύψος του.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 12:55: ΜΠΕΣ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ!ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΣΑΙ ΜΑΝΟΥΛΑ!

Ανώνυμος είπε...

Είναι μαέστρος ο Κωστόπουλος. Έχει μαθητεύσει κοντά στους οικουμενιστές. Οι ιησουίτες τον έκαναν ξεφτέρι. Το αλεπουδάκι βγήκε εξυπνότερο από την αλεπού. Βρήκε την ευκαιρία και πέρασε το μήνυμα που επιθυμούσε. Μετά άφησε να γράψουν πολλά υπέρ και κατά. Στο τέλος σιωπή. Αυτή είναι η τακτική της διπλωματίας των οικουμενικών. Στα σημεία νίκησε ο Κωστόπουλο. Στην παραπληροφόρηση νίκησε ο Κωστόπουλος. Οι άλλοι απολαύστε την σκόνη που άφησε με το να σας ξεπεράσει.
Συμβουλή: μην ξαναπατήστε την πεπονόφλουδα των οικομενιστών.

Αγαθάγγελος

Ανώνυμος είπε...

Γεμίσαμε φαν της ποδοσφαιρικής "λογικής"."Νίκησε στα σημεία ο Κωστόπουλος" μας λέει ο Αγαθάγγελος!Γιατί τα βλέπουμε έτσι τα πράγματα;

Ανώνυμος είπε...

Που την είδες την ποδοσφαιρική λογική. Απλούστατα όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Με αυτά που έγραψες δικαίωσες τα όσα διατύπωσα.
Αγαθάγγελος

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟ: "ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ"
ΛΟΥΙΤΖΙ ΠΙΡΑΝΤΕΛΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν συνηθίζω να διαβάζω κοσμικούς μυθιστοριογράφους ως ο Λουίτζι Πιραντέλλο. Προτιμώ την ανάγνωση της Αγίας Γραφής, των άγιων Πατέρων της Εκκλησίας, και του ιερού Πηδαλίου. Όλα τα υπόλοιπα είναι σκουπίδια.
Ο άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως (398-404 μ.Χ.) επισημάνει για το θέατρο ότι οὕτω μαλακῶν καὶ μίμων ἐκεῖ χορευόντων ὁ διάβολος ἐν τῷ μέσῳ κωμάζει (PG 51, 211).
Αντίστοιχα ο Άγιος Κύριλλος Πατριάρχης Ιεροσολύμων (348-386 μ.Χ.), στις περίφημες Κατηχήσεις (1, 6) του σημειώνει ότι πομπὴ δὲ διαβόλου ἐστὶ θεατρομανίαι … καὶ πᾶσα τοιαύτη ματαιότης, ᾗς εὐχόμενος ἐλευθερωθῆναι ὁ ἅγιος τῷ Θεῷ λέγει• Ἀπόστρεψον τοὺς ὀφθαλμούς μου τοῦ μὴ ἰδεῖν ματαιότητα. Μὴ περισπούδαστόν σοι ἔστω ἡ θεατρομανία, ἔνθα αἱ ἀσελγεῖς εἰσι τῶν μίμων ὄψεις, ὕβρεσι πεπραγμέναι καὶ πάσαις ἀσχημοσύναις, καὶ ἐκτεθηλυμένων ἀνδρῶν ἐμμανεῖς ὀρχήσεις».
Αγαθαγγελος

Ανώνυμος είπε...

Όλοι οι Ορθόδοξοι προσευχόμεθα προς τον Τριαδικό Θεό για την ενότητας της Εκκλησίας. Ένα από τα όργανα επίτευξης της ενότητας είναι το κίνημα του Οικουμενισμού. Άγευστοι του διαλόγου τον κατηγορούν. Ο Οικουμενισμός είναι ένα κίνημα που ωθεί το αντάμωμα και την επανένωση των πιστών χριστιανών μεταξύ διαφορετικών Εκκλησιών. Κοινή αρχή αποτελεί η κοινή πίστη στη Τριαδικότητα του Θεού: στο Θεό Πατέρα, τον Υιό και το Πνεύμα το Άγιο. Η λέξη προέρχεται από τον ελληνικό όρο «Οικουμένη» που εννοεί το σύνολο των περιοχών εκείνων της γης, που κατοικείται από ζωντανές υπάρξεις. Ακριβώς η τοποθέτηση αυτού του όρου έρχεται να καταδείξει την αναζήτηση εκείνη μιας στενότερης συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των διαφορετικών χριστιανικών εκκλησιών που εδρεύουν στο Κόσμο.
Ο ίδιος ο Ιησούς την ώρα του πάθους Του προσευχήθηκε ώστε «να γίνουν όλοι ένα»» (Ιω. 17,21). Αυτήν την Ενότητα, που ο Κύριος χάρισε στην Εκκλησία και επιθυμεί να την εναγκαλιστούν όλοι, δεν είναι ένα παρελκόμενο, μα ίσταται στο ίδιο το κέντρο της Οικονομίας του Θεού. Επίσης, η έννοια της ενότητας δεν αποτελεί δευτερεύουσα μέριμνα ακόμα και για τη πρώτη χριστιανική κοινότητα των Μαθητών του Χριστού. Ουσιαστικά, η Ενότητα αποτελεί την ίδια την ουσία αυτής της Κοινότητας. Ο Θεός αγαπά την Εκκλησία γιατί επιθυμεί την Ενότητα. Σ’ αυτή, λοιπόν, αναπαύεται όλο το βάθος της Αγάπης του Θεού. Αυτή η Ενότητα αποτελεί παρεπόμενο αποτέλεσμα της παρουσίας του Αγίου Πνεύματος. Η Ενότητα δεν αποτελεί καρπό, απλώς και μόνο, της ανθρώπινης κοινωνίας.

Τούτη είναι η Ενότητα που χτίζεται μέσα από τους αδιάσπαστους δεσμούς της Πίστης, των Μυστηρίων και της Εκκλησιαστικής Τάξης. Οι πιστοί γίνονται ένα εν Πνεύματι Αγίω, βρίσκονται σε Κοινωνία με τον Υιό, και δι’ Αυτού σε Κοινωνία με τον Πατέρα: «Η κοινωνία μας είναι με τον Πατέρα, και τον Υιό Του, Ιησού Χριστό» (1 Ιω. 1,3). Για την Εκκλησία, παράδειγμα, η Κοινωνία των Χριστιανών έγκειται στη κοινή πεποίθηση ότι εντός αυτών υπάρχει η Χάρη του Θεού δια μέσου της Οποίας ο Θεός τους καθιστά μετόχους της όντως Κοινωνίας που δεν είναι άλλη από την Αιώνια Ζωή.
Οι πιστοί σε ανατολή και δύση επιθυμούν το “ίνα πάντες εν ώσιν” που αποτελεί ευαγγελική επιταγή ενότητας μεταξύ των χριστιανών. Κάποτε πρέπει να δούμε κατάματα την αλήθεια αν θέλουμε φυσικά η ενότητα να γίνει πραγματικότητα και όχι απλά ένα ευχολόγιο στο διηνεκές.
π. Ιωάννης

Ανώνυμος είπε...

Στον εκκλησιαστικό χώρο επικρατεί μόνο το εγώ. Ο παπισμός έχει μόνο ένα αλάθητο τον Πάπα. στην Ορθοδοξία είναι όλοι αλάθητοι, δεσποτάδες, παπάδες, μοναχοί, λαϊκοί. Όλοι πιστεύουν ότι κρατούν ως Άτλαντες την ομολογία της ορθόδοξης πίστεως.
Τρομάρα σας.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω διαβάσει πικρόχολα παραγγελτικά προσωπικά σχόλια στο Αναστάσιος για κανένα άλλο συνάδελφό του ιστολόγο. Το να γράφουν ανώνυμα εναντίων του και να τα δημοσιεύουν άλλοι δεν είναι ούτε χριστιανικό ούτε αντρίκιο. Το φτυάρι με την λάσπη δουλεύει καλά. Αυτό είναι ξεπεσμός.

Ανώνυμος είπε...

Καταδικάζω όλους τους άνανδρους που βρίζουν και λασπολογούν και διαστρέφουν την πραγματικότητα κάτω από την ανωνυμία. Οι άνδρες απώλεσαν από πολλού τα πανταλόνια και φορούν φουστάνια.
Βασίλης Ζάρκος

Ανώνυμος είπε...

Μην διαβάζεις αυτά που σου γράφουν αυτοί που όλα τα βλέπουν με άσχημο μάτι. Mην σε φοβίζουν τα επικριτικά σχόλια. Mην σε πτοούν οι συκοφαντίες. Σε συγχαίρω για την ποιότητα των όσων κειμένων μας μεταφέρεις.

Ανώνυμος είπε...

Να μου ζήσεις π. Ιωάννη. Τολμάς να γράψεις όλα όσα πιστεύουν οι κληρικοί μας αλλά για τον φόβο των συντηρητικών δεν τα λένε δημόσια.

Ανώνυμος είπε...

Αγγαθάγγελε τα γράφεις υπέροχα. Να συνεχίσεις να μας διαφωτίζεις.

Ανώνυμος είπε...

Με όσα φρραστικά ψιμύθια κι αν επενδύσει την έννοια του οικουμενισμού ο π.Ιωάννης η αλήθεια παραμένει μία και μοναδική: ο τρισκατάρατος οικουμενισμός είναι παναίρεση και αίρεση των αιρέσεων!

Ανώνυμος είπε...

Προς το διαστρέφοντα την αλήθεια π.Ιωάννη:
"Ο Οικουμενισμός είναι κοινόν όνομα δια τους ψευδοχριστιανισμούς, δια τάς ψευδοεκκλησίας της Δυτικής Ευρώπης. Μέσα του ευρίσκεται ή καρδία όλων των ευρωπαϊκών ουμανισμών (ανθρωπισμών), με επί κεφαλής τον Παπισμόν. Όλοι δε αυτοί οι ψευδοχριστιανισμοί, όλαι οι ψευδοεκκλησίαι, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία αιρέσεις παραπλεύρως εις την άλλην αίρεσιν. Το κοινόν ευαγγελικό όνομα των είναι ή παναίρεσις. Διατί; Διότι στο διάστημα της ιστορίας οι διάφορες αιρέσεις ηρνούντο ή παραμορφώνουν ιδιώματα τινά του Θεανθρώπου και Κυρίου Ιησού, οι δε ευρωπαϊκές αυτές αιρέσεις απομακρύνουν ολόκληρο τον Θεάνθρωπο και στην θέση του τοποθετούν τον Ευρωπαίων άνθρωπον. Εδώ δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά μεταξύ του Παπισμού, Προτεσταντισμού, Οικουμενισμού και άλλων αιρέσεων, ων το όνομα «λεγεών».
Άγιος Ιουστίνος Πόποβις.

Ανώνυμος είπε...

Τα πνευματικά τέκνα του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς τα οποία συνεχίζουν την γραμμή και την διδασκαλία του αγίου Γέροντά τους είναι υπέρ του διαλόγου. Αυτό θα έπρεπε να προβληματίσουν την συντηρητική πλευρά.

Ανώνυμος είπε...

Την απάντηση στα όσα έγραψε ο φίλος με την επίκληση του οσίου Ιουστίνου την προσφέρει ο Αριμαθαίος. Οι άγιοι δεν είναι η επιτομή των Κανόνων εκφράζουν γνώμη η οποία μπορεί να μεταβληθεί. όπως γράφει και ο άλλος οι μαθητές του οσίου Ιουστίνου που τώρα διοικούν την Εκκλησία της Σερβίας μας δείχνουν τον δρόμο.

Ανώνυμος είπε...

Αναστάσιε το ιστολόγιό σου είναι από τα καλύτερα και τα αντικειμενικότερα.

Ανώνυμος είπε...

Αναμενόμενη η "στρεψόδικη" αντίδραση των ενδεών επιχειρημάτων οικουμενιστών. Μεράκι το χουμε κάποτε να απαντήσουν επί της ουσίας στα όσα καταλυτικά αντιοικουμενιστικά κείμενα βλέπουν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας. Ιδίως να προσαγάγουν ουσιώδη αντεπιχειρήματα στο ανηλεές σφυροκόπημα του οικουμενισμού απ τη μεριά της σύναξης κληρικών και μοναχών, των μητροπολιτών Πειραιώς, Κονίτσης, Κυθήρων και άλλων (μνημειώδες το κείμενο για τα αίσχη του Πουσάν). Άνθρωποι θλιβεροί που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα με παιδαριώδη φληναφήματα και γελοίες σοφιστείες!

Ανώνυμος είπε...

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ:
«…Έτσι φθάσαμε εις το σημείον αρχιερείς του Οικουμενικού θρόνου να εκφράζονται χυδαιότατα για το Πηδάλιο, το οποίο είναι επιμελημένη συλλογή ὀρων και κανόνων τοπικών και οικουμενικών συνόδων μετά ερμηνείας και υπομνηματισμού από τον περιώνυμο Αγιορείτη μοναχό άγιο Νικόδημο, και να το ονομάζουν χαρτί υγείας!!!
Στο κλίμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου τελευταίως καλλιεργείται ένα πνεύμα νεοπατερισμού, σύμφωνα με το οποίο, τα όσα είπαν και διέταξαν οι πατέρες της Εκκλησίας κατά το παρελθόν σε τοπικές και οικουμενικές συνόδους, ίσχυαν για τον καιρό εκείνο· αλλά τώρα έχασαν την αξία τους. Για τον λόγο αυτό σύγχρονοι πατέρες θεσπίζουν νέους όρους, θεσμούς και ήθη στην Εκκλησία, τα οποία και έχουν κατ᾽ αυτούς σήμερα ισχύν και αξία! Αυτοί διαχειρίζονται τα μεγάλα θέματα της πίστεως και έχουν αναφαίρετο δικαίωμα με τις οικουμενιστικές τους εκδηλώσεις να υποδουλώσουν την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ στον μινώταυρο του παπισμού με το πρόσχημα της Ενώσεως των εκκλησιών. Συνέπεια επίσης είναι άλλος ιεράρχης να πιστεύει ότι ο Χριστός δεν είχε το αναμάρτητο… Και είναι αυτός παρακαλώ, ιεράρχης του οικουμενικού κλίματος εν ενεργεία, χωρίς να του γίνει ουδέ η παραμικρή παρατήρησις, δεδομένου ότι εκατοντάδες επιστολών, αναφορών, υπομνημάτων των ευσεβών χριστιανών είχαν σταλεί στο Πατρειαρχείο… Εγώ δε απέστειλα στο Πατριαρχείο εμπεριστατωμένη μήνυση κατά του εν λόγω ιεράρχου, αλλά δυτυχώς η μήνυση μου πέρασε στο χρονοντούλαπο, χωρίς κάν να εξετασθεί, χωρίς καν να διαταχθούν ανακρίσεις.
Αντί δε να επιπλήξουν έστω και με την ελαφροτέραν επίπληξιιν τον ιεράρχη που εξέφερε τη βλάσφημη και αιρετική αυτή δοξασία, απέστειλαν οι εν τω Πατριαρχείω επιστολήν προς εμέ, δια της οποίας ειρωνικώς γράφουν ότι είμαι ευαίσθητος και σκανδαλίζομαι από ωρισμένες ζωηρές εκφράσεις!».
Μακαριστός Φλωρίνης Αυγουστίνος

Ανώνυμος είπε...

Άνθρωποι θλιβεροί είσθε εσείς που αναμασάτε τα ίδια και τα ίδια με πολύ σάλτσα ψεύδους. Αυτά έχουν απαντηθεί από αρμόδια πρόσωπα. Όμως η τύφλωση του φανατισμού δεν αφήνει ορισμένους να δουν λίγο παραπέρα από την μύτη τους. Γράψε επί της ουσίας εσύ 10.34 και άφησε τις γελοίες σοφιστείες σου. Απάντησε στον Αριμαθαίο ή στον π. Ιωάννη. Δεν τολμάς διότι δεν έχεις επιχειρήματα.

Ανώνυμος είπε...

Θα πω μια κουβέντα που δεν πρέπει. Ο Φλωρίνης ήταν αγωνιστής και αγία μορφή. Όμως διάβασα τα κείμενά του στο βιβλίο «Αντιπαπικά» και έχασα πάσα ιδέα. Ας πάρει ο αντιγραφέας των σκέψεων του Καντιώτη «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ» το βιβλίο που αναφέρω. Και αν μπορέσει να αντιμετωπίσει τον παπισμό με τα κείμενα αυτά που λόγω του σεβασμού προς τον Επίσκοπο Αυγουστίνο δεν θέλω να χαρακτηρίσω, τότε θα «του βγάλω το καπέλο.». Περισσότερο θεολογικό και επιστημονικό είναι το βιβλιαράκι «Η δυτική Εκκλησία του Κολιτσάρα, αυτό σου ανοίγει τα μάτια να δεις τις αιρέσεις. Ο Καντιώτης στα Αντιπαπικά του γράφει τα όσα και στο κείμενο που μας παρέθεσε ο 10.48. δηλαδή τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα πολλά.
Περί αέρων, περί υδάτων, περί ποντικών και γάτων ….
Όλοι είμαστε ειδικοί με άποψη και αλάθητο.
Αφήστε τους ειδικούς να κάνουν το έργο τους.
Ειδικοί είναι το Οικουμενικό Πατριαρχείο, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Όλοι οι υπόλοιποι είμαστε για να ακούμε και όχι για να λέμε.

Ανώνυμος είπε...

Σε τι διαφέρει ο Φλωρίνης Αυγουστίνος από τον Περγάμου Ιωάννη. Και οι δύο είναι αρχιερείς. Ο Φλωρίνης πτυχιούχος Θεολογίας ο Περγάμου Καθηγητής Θεολογίας. Τα υπόλοιπα τα κρίνω περιττά.

Ανώνυμος είπε...

11:48 απ την αντίδρασή σου καταλάβαμε ότι σε έτσουξε η αλήθεια και σε τσιγάρισε! Τι να κάνουμε όμως!

Ανώνυμος είπε...

Ο 11.48 έγραψε 7.40 κάτι που μάλλον τσιγάρισε εσένα. Δεν βλέπω να απαντάς. Προτίμησες να λοξοδρομήσεις. Το βιβλίο του αντιπαπικά είναι μόνο για λαϊκό ανάγνωσμα και όχι κάτι παραπάνω.

Ανώνυμος είπε...

Για την Εκκλησία την Ορθόδοξη η προσπάθεια του διαλόγου με τους ρωμαιοκαθολικούς πρέπει να αποτελεί μόνιμο στόχο και επιδίωξη. Δεν είναι ο κατάλληλος χώρος αυτός για πολλά χωρίς ουσία από αναρμόδιους.

Ανώνυμος είπε...

http://www.impantokratoros.gr/ED69DDF6.el.aspx
Η Ορθόδοξη ερμηνεία του χωρίου "ίνα ώσιν εν"

Ανώνυμος είπε...

Αδελφέ Αναστάσιε σου αφιερώνω τα παρακάτω λόγια του Κυρίου μας:
«μακάριοι οἱ δεδιωγμένοι ἕνεκεν δικαιοσύνης, ὅτι αὐτῶν ἐστιν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν. μακάριοί ἐστε ὅταν ὀνειδίσωσιν ὑμᾶς καὶ διώξωσι καὶ εἴπωσι πᾶν πονηρὸν ρῆμα καθ᾿ ὑμῶν ψευδόμενοι ἕνεκεν ἐμοῦ. χαίρετε καὶ ἀγαλλιᾶσθε, ὅτι ὁ μισθὸς ὑμῶν πολὺς ἐν τοῖς οὐρανοῖς· οὕτω γὰρ ἐδίωξαν τοὺς προφήτας τοὺς πρὸ ὑμῶν.»
Είσαι για μένα υπόδειγμα διότι προτίμησες την εύλαλη σιωπή.
Ο Κύριος να σε καθοδηγεί.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί σιωπούν και δεν απαντούν οι φωστήρες της Ορθοδοξίας;

Τόσο εύκολα βάζουν την ουρά στα σκέλια όταν τους στριμώχνουν;

Ανώνυμος είπε...

Το έβαλαν στα πόδια Τάσο αυτοί που το παίξανε παληκαριά της ορθοδοξίας και όχι της ορθοπραξίας. Δεν τόλμησαν να δώσουν απαντήσεις. Μόνο να φωνάζουν γνωρίζουν. Ψάχνουν την ευκαιρία για να δείξουν ότι υπάρχουν.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχεις ανάγκη την μαύρη διαφήμιση. Σε συνοδεύει η αγάπη όλων των αναγνωστών σου που γνωρίζουν το τι μας προσφέρεις. Συνέχισε να έχεις τον άμβωνα αυτό της Ορθοδοξίας.

Ανώνυμος είπε...

Αυτός που σκανδαλωδέστατα σιωπά είναι ο ιστολόγος. Οι καταγγελίες εναντίον του είναι σοβαρές. Ας σταματήσουν να βλακεύουν λοιπόν οι κεκράκτες-παπαγαλάκια φίλοι του με τα τόσο "αυθόρμητα" σχόλιά τους γιατί προκαλούν απέραντη θυμηδία. Οι οικουμενιστολάγνοι έχουν στριμωχθεί εδώ και χρόνια και δεν απαντούν στα καταπελτώδη αντιοικουμενιστικά άρθρα-αναρτήσεις και στο συγκεκριμένο και σε άλλα blogs. Ο κάθε απροκατάληπτος αν μπει στις διάφορες αναρτήσεις με θέμα τον οικουμενισμό θα αντικρύσει απ τη μια μεριά , των αντιοικουμενιστών δηλαδή, τη σοβαρή επιχειρηματολογία που εδράζεται στη Γραφή, τους πατέρες και τους κανόνες, κι απ την άλλη ακατάσχετη συνθηματολογία, αγαπολογία, κοσμική γλώσσα και "επιχειρηματολογία", αφόρητη ειρωνεία (το κύριο χαρακτηριστικό των οικουμενιστών), ύβρεις ενάντια στους αντιφρονούντες και ακατάσχετη υμνολογία του Φαναρίου.
Σοβαρευθείτε λοιπόν γιατί δε σας παίρνει! Και μάλλον δεν αξίζει να χάνει κανείς το χρόνο του για να πείσει προκατειλημμένους υπέρ του ιστολόγου αναγνώστες που μόλις ψελλίζεται μια κριτική εναντίον του πετάγονται σαν συμπιεσμένα ελατήρια να τον υπερασπιστούν!

Ανώνυμος είπε...

Ο ιστολόγος θα δώσει λόγο στον Θεό για την αφεντιά του. Έχει κάθε δικαίωμα να κάνει αυτό που του επιβάλει η συνείδηση του. Δεν μας έβαλε κριτές του ο Θεός. Υπάρχουν όρια στην κριτική και στην πίεση. Αν επιθυμεί να μην κάνει διάλογο είναι δικαίωμα του. Αλλά με ποιόν να κάνει διάλογο; Με τον «συνεργάτη χωρίς όνομα» που υπέγραφε παλιά κάποιος συντελεστής της τηλεόρασης. Διαβάζω αυτά που δημοσιεύει εδώ. Όσα μου αρέσουν τα κρατώ. Όσα δεν με αγγίζουν τα διαγράφω από την μνήμη μου.
Γράφει ένας από μας «ας σταματήσουν να βλακεύουν λοιπόν οι κεκράκτες-παπαγαλάκια φίλοι του με τα τόσο "αυθόρμητα" σχόλιά τους γιατί προκαλούν απέραντη θυμηδία.» Μα σε όλα τα blogs το ίδιο παρατηρεί ο καθένας μας. Κάποιος γνωστός ιστολόγος έγραψε πως συνειδητά δημοσιεύει κατάπτυστα σχόλια για να φανεί το επίπεδό μας. Γράφει ο ίδιος «αξίζει να χάνει κανείς το χρόνο του για να πείσει προκατειλημμένους υπέρ του ιστολόγου αναγνώστες που μόλις ψελλίζεται μια κριτική εναντίον του πετάγονται σαν συμπιεσμένα ελατήρια να τον υπερασπιστούν!» καλά λοιπόν αφού το γνωρίζεις τότε γιατί συμμετέχεις στο «παιχνίδι» απλά σε σένα και σε μένα το ζητά ο οργανισμός μας. Άρα να σταματήσουν οι διαμαρτυρίες για τις διαμαρτυρίες. Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.

Ανώνυμος είπε...

Ο έξυπνος που λέει για τα παπαγαλάκια δεν γνωρίζει ότι τα παπαγαλάκια επαναλαμβάνουν μόνο τα ίδια τα οποία δεν μπορούν να τα ξαναπούν με άλλες λέξεις. Ακόμα και αν οι υποστηρικτής του Κωστόπουλου είναι παπαγαλάκια αυτό σημαίνει ότι έχει συλλογή πάνω από 100. Είναι δυνατός ….

Ανώνυμος είπε...

Ο Αναστάσιος δηλώνει υπηρέτης της Ορθοδοξίας. Κρίμα διότι τον θεωρούσα άρχοντα και όχι υπηρέτη.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Αναστάσιος έχει πιεί το αμίλητο νερό. Καλύτερα διότι πάντα υπάρχει ο φόβος των ιουδαίων και των φαρισαίων να πάρουν αφορμή και να αρχίσουν να του καταμαρτυρούν.
Διάβασα τα σχόλια και με επηρέασαν του π. Ιωάννη και του κ. Αριμαθαίου. Αυτοί είναι συγκεκριμένοι στα όσα γράφουν. Ο κ. Αριμαθαίος καταγράφει γεγονότα τα οποίας με επηρέασαν αφού δεν είδα σοβαρές απαντήσεις. Ή καλύτερα καμία απάντηση. Ως τώρα από ένστικτο και μόνο είχα αρνητική διάθεση σε διαλόγους με άλλους χριστιανούς. Τώρα που διάβασα αυτά αρχίζω να αναθεωρώ. Θα παρακαλούσα για απάντηση.

Ανώνυμος είπε...

Ο ιστολόγος καταφέρνει όταν θέλει να ανακατώνει την κόλαση. Αυτό έκανε με μια ευκαιρία.

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να γίνω παπαγαλάκι. Να μου γράψουν οι επικριτές του Αναστάσιου τι πρέπει να υπογράψω!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μην τους ακούς συνέχισε την δυναμική σου παρουσία.
Προχώρα χωρίς να υπολογίζεις τίποτα και κανένα.
Πράξε όλα η συνείδηση σου επιβάλει.
Όλοι αυτοί προσπαθούν να κάμψουν την μαχητική σου δραστήρια παρουσία.
Αν υποκύψεις δεν θα είσαι εσύ αλλά όργανο των άλλων.
Η εποχή του ψυχολογικού πολέμου δεν περνά.
Ευτυχώς είσαι ελεύθερος και κανένας δεν μπορεί να σε εκβιάσει.
Ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται.
Δεν σε πτόησαν όταν ήσουν έμμισθος υπάλληλος και σου έδειξαν την πόρτα εξόδου.
Φίλτατε και αγαπητέ Αναστάσιε συνέχισε τον αγώνα σου στις επάλξεις και όχι πίσω από την μάχη.
π. Χρήστος

Ανώνυμος είπε...

Αναστάσιε σε ευχαριστώ για τον κόπο σου ώστε να μας ενημερώνεις για σημαντικά πράγματα. Θα μπορούσες να κάνεις κάτι άλλο. Όμως προτιμάς την συντροφιά μας.
Για την υπογραφή
Ένα Παπαγαλάκι κιτρινοπράσινο.

Ανώνυμος είπε...

Ίσως τελικά αυτό είναι το λάθος, ότι τα δίνεις όλα σε ανθρώπους που δεν έχουν την ικανότητα να εκτιμήσουν το ποιός είσαι και παρεξηγούν τη προσφορά σου.
Παίρνουν ότι χρειάζονται , σε απομυζούν, αλλά μετά σε παρατάνε χωρίς κανένα λόγο ξεχνώντας ότι τους πρόσφερες .
Γιατί ποτέ δεν ήταν ειλικρινείς μαζί σου, γιατί ποτέ δε μπήκαν και λίγο στη θέση σου, γιατί πάντα όλα περιστρέφονταν γύρω απο αυτούς.
Και μετά κατηγορείς τον εαυτό σου που επέμεινες.
Και αφού τους κάνεις το καλό σε διώχνουν μακριά τους και σε πληγώνουν με το χειρότερο τρόπο.
Δε φταίνε απόλυτα αυτοί, ίσως να θέλουν παραπάνω χρόνο,
ίσως να μην έχουν την δυνατότητα πια να νιώσουν τη ψυχή του άλλου.
Ίσως πια να αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους και να τον τοποθετούν μέσα σε μια σχέση ώς θύμα
ή
όταν προσπαθείς να ξαναγεμίσεις το μέσα σου για να ξαναδώσεις,
αυτό να το αντιλαμβάνονται σαν προδοσία.
Οτιδήποτε έξω απο αυτό, τους ξενίζει και κάνουν τα πάντα για να το διαλύσουν.

Για την υπογραφή
Ένα Παπαγαλάκι κιτρινοπράσινο.

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζουν να σε συκοφαντούν. Μην είσαι ευγενικός. Να τους ξεμπροστιάσεις για να δουν ότι και σήμερα υπάρχουν διακινητές του ψεύδους.

Ανώνυμος είπε...

Όποιος μπλέκει με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες. Αυτά συμβαίνουν στον χώρο σας. Τα αλληλομαχαιρώματα είναι στην ημερήσια διάταξη. Βρε Κωστόπουλε τι θες με αυτούς. Να πηγαίνεις στην Εκκλησία να ανάβεις κεράκι και με τους ισουήτες εκκλησιαστικούς ούτε καλημέρα. Τόσα χρόνια σου τραβούν τα χαλί από τα πόδια και συ συνεχίζεις. Πότε θα βάλεις μυαλό;

Αναστάσιος είπε...

Σας ευχαριστώ (26 Αυγούστου 2014 - 8:59 μ.μ.) για την κοινοποίηση του συκοφαντικού αυτού κειμένου.
Σε τέτοια ψέματα στηρίζουν τις κατηγορίες εναντίον μου.
Κρίμα για το ιστολόγιο «Τρελο-γιάννης» που προσφέρει βήμα σε ψευδολόγους.
Όλο τον μήνα Αύγουστο από 1- 22 δεν πήγα πουθενά εκτός Πατρών.
Τα περί επισκέψεώς και φιλοξενίας μου εις το Άστυ του Βατικανού δεν ευσταθούν.

Ανώνυμος είπε...

Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Μην τους απαντάς όλοι μας γνωρίζουμε ότι είναι κακοήθεις οι υβριστές σου.

Ανώνυμος είπε...

Η παροιμία λέγει: «Από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια» καταρρίφτηκε και αυτή η παροιμία και οι τρελοί στην τρέλα τους μεταφέρουν οτιδήποτε για να δικαιολογήσουν την σαθρότητα των επιχειρημάτων τους.

Ανώνυμος είπε...

Αθώο περιστεράκι μου Αναστάσιε ευτυχώς που δεν πήγες. Διότι μπορούσε να σε αρπάξει και να σε κατασπαράξει το κοράκι, που τρώει τα περιστέρια από του πάπα το χεράκι.

Ανώνυμος είπε...

Μας φλόμωσαν στο ψέμα.
Μακάρι να είχες πάει.
Θα πέρναγες καλά.
Άστους να λένε.

Ανώνυμος είπε...

Οι χαλκευμένες ειδήσεις είναι στην πρώτη θέση των χριστιανούλιδων που προκειμένου να υποστηρίξουν τις θέσεις τους κάνουν σημαία το ψέμα. Αίσχος στα ακραία ιστολόγια που μόνο να υβρίζουν γνωρίζουν.

Ανώνυμος είπε...

Είσαι αθώος Αναστάσιε. Έχεις δημοσίευση την διάψευση και αυτοί συνεχίζουν να παραπλανούν τους αναγνώστες. Έπρεπε να σου ζητήσουν συγνώμη για την ανακρίβεια και την εσφαλμένη είδηση από την οποία έβγαλαν συμπεράσματα. Αλλά και όλοι αυτοί που τους πείραξε η γλώσσα και οι φράσεις μερικών σχολιαστών τώρα κάνουν την πάπια.

Ανώνυμος είπε...

Δεν σε είπαν και καμπούρη. Για μια όμορφη παραμονή στο Βατικανό έγραψαν την οποία πολλοί θα επιθυμούσαν. Σου εύχομαι σύντομα να πας. Έχεις εκεί τα κονέ σου.

Ανώνυμος είπε...

Αναστάσιε ορισμένοι άσπονδοι φίλοι σου σε λέγουν «οικουμενιστή».
Εγώ θα σε έλεγα «οικουμενικό».
Σε είδαν να ανηφορίζεις στο Μοναστήρι της Μυρτιάς και να δίνεις το «παρών» στην ακολουθία προσευχής και αποχαιρετισμού του αείμνηστου Νικόλαου Σωτηρόπουλου.
Αυτό σε τιμά.
Άλλοι δια τον φόβο των Ιουδαίων δεν έδωσαν το «παρών» όπως και εγώ.
Θυμάμαι τον αείμνηστο μητροπολίτη Πατρών Νικόδημο να λέει για σένα «γνωστός ο κ. Κωστόπουλος, είναι πασών των Εκκλησιών».
Τολμάω να πω ότι είσαι «γνωστός» σε αγώνες, βορειοηπειρωτικό, πολιτικό γάμος, αμβλώσεις, εκκλησιαστική περιουσία, ταυτότητες, και άλλα
Σου αρέσει να αναδεικνύεις και να παραμένεις στο περιθώριο.
Σε είχα Αρχηγό στην Κατασκήνωση του Αλισσού, έμαθα πολλά από την ηγετική σου φυσιογνωμία και με δίδαξες αρκετά για την ζωή.
Πάντα έλεγες τα καλύτερα για μας δημόσια και μας νουθετούσες με διάκριση στις προσωπικές συζητήσεις.
Τον καιρό των σπουδών και του στρατιωτικού δεν ξεχνούσε σε μένα και σε άλλους που δεν είχαν οικονομικές δυνατότητες να βοηθάς χι με λόγια αλλά με χρήμα.
Σου οφείλω πολλά.
Η προσευχή μου για σένα είναι το καθημερινό μου ευχαριστώ.