Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Ομογενείς φοιτητές στην Αρχαία Ολυμπία - Γεώργιος Κουρκούτας

Ομογενείς φοιτητές στην Αρχαία Ολυμπία
Στο πλαίσιο του ¨θερινού Σχολείου¨ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και της Παμμεσσηνιακής Ενώσεως

Συνεχίζοντας μία επιτυχημένη και καλή παράδοση των τελευταίων ετών, λειτούργησε και φέτος με την συνδρομή της Παμμεσσηνιακής Ενώσεως Αμερικής και Καναδά το ¨θερινό  Σχολείο¨ εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας ομογενείς φοιτητές από Η.Π.Α. και Καναδά (ενώ τα τελευταία χρόνια προστέθηκαν και φοιτητές από την Ρωσική Ομοσπονδία και την Ουκρανία) έρχονται στην Πελοπόννησο, με έδρα την Καλαμάτα, και μαθαίνουν για την γη των προγόνων τους, την Ιστορία  και τον Πολιτισμό τους.
Παράλληλα, πραγματοποιούν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους και μαθαίνουν  τις διαστάσεις της Τέχνης και της Κουλτούρας των Ελλήνων από τη  Αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Ανάμεσα στους χώρους αυτούς ήταν το Μουσείο και ο Αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας, που τον επισκέφθηκαν συνοδευόμενοι από καθηγητές τους, τον Πρόεδρο  της Παμμεσσηνιακής Ενώσεως Αμερικής και Καναδά κ. Θεόδωρο Τζαλαλή και τον Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, που διδάσκει στο ¨θερινό  Σχολείο¨ κάθε χρόνο, κ. Κωνσταντίνο Νιάρχο. Στην Αρχαία Ολυμπία οι ομογενείς φοιτητές από τις Η.Π.Α., Καναδά, Ρωσία και Ουκρανία ξεναγήθηκαν από τον φιλόλογο κ. Γεώργιο Κουρκούτα στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, την Τέχνη που συνόδευε τους αρχαίους αγώνες και την σημασία του Ολυμπισμού στον σύγχρονο Κόσμο.
Οι ομογενείς φοιτητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την αναβίωση των Ολυμπιακών αγώνων αλλά και για την πορεία των αναστηλώσεων και ανασκαφών που συνεχίζονται από την Ζ΄ ΕΠΚΑ στον αρχαιολογικό χώρο.  Οι φοιτητές επισκέφθηκαν και τους χώρους των Μυκηνών, της Επιδαύρου, της Αρχαίας Μεσσήνης και της Πύλου, ενώ στην Επίδαυρο παρακολούθησαν παράσταση αρχαίου δράματος.   
Γεώργιος Κουρκούτας

 






Δεν υπάρχουν σχόλια: