Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Πάπας: Να σταματήσουν οι εκκλησίες να ζητούν χρήματα για βαπτίσεις και γάμους

   «Ο Θεός δε συγχωρεί δύο πράγματα: Έναν ιερέα κολλημένο στα χρήματα και έναν ιερέα που φέρεται άσχημα στον κόσμο», επισημαίνει ο ποντίφικας
Ένα απόσπασμα από τη Βίβλο επέλεξε ο Πάπας Φραγκίσκος στη σημερινή ομιλία του, σύμφωνα με το οποίο ο Ιησούς έδιωξε τους εμπόρους από το ναό του Θεού και αναποδογύρισε τους πάγκους τους, για να εξηγήσει ότι η σχέση ανάμεσα στην Εκκλησία και τον άνθρωπο δε μπορεί να είναι εμπορική.
Όπως τόνισε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας δεν επιτρέπεται η εκκλησία να ζητάει χρήματα για βαπτίσεις, γάμους, ευλογίες και λειτουργίες, καθώς όπως επισήμανε «η λύτρωση είναι δωρεάν».
«Σκέφτομαι το σκάνδαλο που μπορεί να προκληθεί από τη συμπεριφορά μας, από τις συνήθειές μας που δεν αρμόζουν σε αυτές των επισκόπων, το σκάνδαλο του εμπορίου, το σκάνδαλο της κοσμικότητας. Πόσες φορές βλέπουμε μπαίνοντας σε μία εκκλησία, ακόμα και σήμερα, κατάλογο με τιμές για βαπτίσεις, αγιασμούς. Ο λαός σκανδαλίζεται», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος.

«Πρόκειται για σοβαρό αμάρτημα», επισήμανε ο Πάπας και πρόσθεσε πως «δε μπορεί να νοικιαστεί μία εκκλησία», μια και ο ναός πρέπει να παραμείνει «καθαρός».

Κάλεσε, ωστόσο, όλους τους ιερείς να έχουν το θάρρος να μιλήσουν όταν αντιληφθούν τέτοιες συναλλαγές και τόνισε ότι ο Θεός δε συγχωρεί δύο πράγματα: «Έναν ιερέα κολλημένο στα χρήματα και έναν ιερέα που φέρεται άσχημα στον κόσμο».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ας τα ακούσουν και οι ημέτεροι των μεγάλων ναών τα λόγια αυτά. Μπορεί να τα λέει αιρετικός αλλά είναι σωστότατα.