Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Εκδήλωση Τιμής προς τους Ηλείους Παλαιμάχους του Πολέμου της Κορέας από την Πρεσβεία της Κορέας

Σε μια σεμνή και γεμάτη αναμνήσεις εκδήλωση η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα τίμησε Ηλείους Βετεράνους και απογόνους πολεμιστών του Πολέμου της Κορέας το απόγευμα της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου 2014 στον Πύργο.

Συγκεκριμένα, με την παρουσία του ιδίου του Πρέσβη της Κορέας στην Αθήνα κ. Τζιλ-Σου Σιν και με την συνεργασία του Παραρτήματος Ηλείας του Πανελληνίου Συνδέσμου Παλαιμάχων Κορέας και του Προέδρου του, κ. Κωνσταντίνου Φάρου, σε γνωστό κέντρο του Κατακόλου οι βετεράνοι της Ηλείας, που πριν από 60 χρόνια βρέθηκαν με το Εκστρατευτικό Τμήμα του Ελληνικού Στρατού στον Πόλεμο στην Κορεατική Χερσόνησο, και οι απόγονοι όσων έφυγαν από την ζωή τιμήθηκαν με το Μετάλλιο του Πρεσβευτή της Ειρήνης, μία διάκριση που απονέμει το Κορεατικό Κράτος σε Βετεράνους του Πολέμου από όλον τον Κόσμο. Το Μετάλλιο αυτό, όπως δήλωσε σε σύντομο χαιρετισμό του ο Πρέσβης της Κορέας, δίνεται στους Παλαιμάχους του Πολέμου της Κορέας, ως μία ένδειξη σεβασμού και ευγνωμοσύνης από την Κυβέρνηση της Κορέας.

Τον Πρέσβη της Κορέας καλωσόρισε στον τόπο μας ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Ηλείας του Πανελληνίου Συνδέσμου Παλαιμάχων Κορέας κ. Κωνσταντίνος Φάρος, ενώ στις στενές σχέσεις φιλίας και αγώνων της Ελλάδος και της Κορέας για την Ελευθερία αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής. Σε κλίμα συγκίνησης οι Παλαίμαχοι και οι απόγονοι τους παρέλαβαν το τιμητικό Μετάλλιο ευχαριστώντας παράλληλα της Κυβέρνηση και τον Λαό της Δημοκρατίας της Κορέας που δεν ξεχνούν τις θυσίες των Ελλήνων Στρατιωτών και τους τιμούν μετά από τόσα χρόνια.                                                    

Ο Πρέσβης της Κορέας  κ. Τζιλ-Σου Σιν μάλιστα κάλεσε τους Ηλείους Βετεράνους να επισκεφθούν  την Κορέα με έξοδα της Κορεατικής Κυβέρνησης , για αν επισκεφθούν τα μέρη εκείνα ύστερα από τόσες δεκαετίες, ενώ ανέφερε ότι υπάρχει και Πρόγραμμα Σπουδών με Δωρεάν υποτροφία για Πανεπιστήμια της Κορέας για απογόνους των Πολεμιστών της Κορέας. Το ¨παρών¨ στην τιμητική εκδήλωση έδωσαν μετά από πρόσκληση της Πρεσβείας της Κορέας ο Διοικητής της ΣΕΤΤΗΛ Αντισυνταγματάρχης κ. Ιωάννης Ζαφείρης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολεμιστών Κύπρου 1974 Νομού Ηλείας κ. Αθανάσιος Δασκόπουλος και ο Γραμματέας του Συνδέσμου Οπλιτών Νομού Ηλείας κ. Γεώργιος Κουρκούτας.











Δεν υπάρχουν σχόλια: