Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Στενοχώρια Η ασθένεια της καρδιάς - Αρχιμ. ΓΑΒΡΙΗΛ Γ. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ


Αρχιμ. ΓΑΒΡΙΗΛ Γ. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ

Στενοχώρια
Η ασθένεια της καρδιάς

«Εν παντί θλίβομενοι
Αλλ’ ου στενοχωρούμενοι»
 (Β’ Κορ. δ΄ 8)

Εκδόσεις "Ο ΣΩΤΗΡ


Η γνώμη ότι η στενοχώρια δεν θεραπεύεται μοιάζει με λύση φυγοπονίας. Δεν θεραπεύεται μόνο σε κείνους που έχουν αδύνατη θέληση και πίστη και δεν επιθυμούν να την αλλάξουν. Η στενοχώρια είναι προϊόν της ασθενικής θελήσεως του ανθρώπου. Είναι απλούστατα ένας λανθασμένος τρόπος αντιμετωπίσεως των δυσκολιών. Αφού είναι καρπός της θελήσεως του ανθρώπου, αυτό σημαίνει ότι υπερνικάται και πάλι με τη θέλησή του. Το «θέλω» του χριστιανού σημαίνει και «μπορώ». Μπορώ, αλλά πάντοτε με τη βοήθεια του Θεού «πάντα ισχύω εν τω ενδυναμούντί με Χριστώ» (Φιλιπ. Δ΄ 13)

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΠΠΟΥΛΗ ΣΕΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕ!!!ΠΑΤΕΡ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΠΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΙΕ ΠΑΠΠΟΥΛΗ ΜΟΥ! ΤΗΣ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΜΟΥ ΤΑ ΜΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ!!!ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ ΨΗΓΜΑΤΑ ΧΡΥΣΟΥ!!!ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΑ!!!ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Σπουδαίος πνευματικός με κατανόηση και αγάπη. Ευλογημένη ψυχή.

Ανώνυμος είπε...

Αχ! κ. Κωστόπουλε η φωτογραφία του Γέροντα είναι παρηγοριά μας. Τα όσα γράφει στο βιβλίο, είναι το καταστάλαγμα όχι μόνο των όσων έχει διαβάσει αλλά και της εμπειρίας του. Χρόνια τώρα υπήρξε ο πνευματικός καθοδηγός της πνευματικής μας ζωής. Οι προσευχές μας θα τον συνοδεύουν. Να μας προσφέρει την ευλογία και την ευχή του ξανά στην Πάτρα η προσδοκία μας.

Ανώνυμος είπε...

ευλογημενε και ταπεινε, ηρεμε και ησυχιε λειτουργε του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ!!!

Ανώνυμος είπε...

Είναι ο Παππούλης , που νομίζω, δεν υπάρχει άνθρωπος, που να μπορεί να πει ότι σε κάτι τον λύπησε.... Πήγαινες αναστατωμένος, πληγωμένος, πονεμένος και σου μετάγγιζε ΑΜΕΣΩΣ της καρδιάς του τη γαλήνη... Σε ειρήνευε με το Θεό! Παπουλάκο μας, χίλια ευχαριστώ σου αξίζουν... Έλα έστω και για λίγο πάλι... Σε έχουμε ανάγκη... Ας μας λες μόνο τα πνευματικά... Δε θα σε κουράσουμε με προβλήματα.... Θα μας λες μόνο του Θεού τα λόγια και ξέρουμε εμείς.... Θ¨αγωνιστούμε … Μας το είχες μάθει, άλλο που δεν το κάναμε και σε στενοχωρούσαμε…

Ανώνυμος είπε...

Ποιος Πατρινός έχει να πει κάτι αρνητικό για τον π. Γαβριήλ; Ποιον η αγάπη του δεν αγκάλιασε; Πόση υπομονή και αγάπη διέθετε; Ο εγωισμός , η εσωτερική ειρήνη, η εκτόνωση για να μη γίνει παθολογική κατάσταση το πρόβλημα ήταν τα θέματα που πάντα μας έλεγε… Θα βρεις , πατερ απ¨το Θεό αυτά που μας πρόσφερες !!!

Ανώνυμος είπε...

Μικρό σε σχετικά με άλλα μόνο από 96 σελίδες. Δεν έχει μόνο θεωρεία το περισσότερο ο π. Γαβριήλ το αφιερώνει στην θεραπεία της στενοχώριας χωρίς φάρμακα βέβαια αλλά με άλλου είδους θεραπευτική αγωγή. Αξίζει να το διαβάσει ο κάθε ένας μας. Όλοι περνάμε στεναχώριες. Ο π. Γαβριήλ μας προτείνει τη λύση.

Ανώνυμος είπε...

Η Αδελφότης του ΣΩΤΗΡΟΣ κατέχει ένα πνευματικό θησαυρό, τον πατέρα Γαβριήλ…- ανάμεσα στους τόσους άλλους- !!!
Εμείς τον ξέρουμε! Τον ζήσαμε ! εγώ 41 χρόνια¨! Όσα λόγια κι αν μπορεί τώρα να μας πει, τα λίγα – τα ελάχιστα φέρτε τον - αν πρέπει - να μας τα πει ! Στερηθείτε τον λίγο ΕΣΕΙΣ, άγιοι Πατέρες της Αδελφότητας… Τον έχουμε ανάγκη κι εμείς… Θα σας είμαστε ευγνώμονες!!!

Ανώνυμος είπε...

Τα χρόνια πέρασαν και ο πνευματικός μας πλέον δεν έχει τις δυνάμεις που είχε να είναι με τις ώρες στο ιερό Εξομολογητήριο για την θεραπεία μας από τις αμαρτίες.
Τα γραπτά του, όπως και οι παραινέσεις του, είναι για όλους εμάς πυξίδα πλεύσεως.
Σεβαστέ μας Γέροντα είσαι μέρος της καρδιάς μας. Την ευλογία σου.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια κ. Κωστόπουλε. Η προβολή ωφέλιμων βιβλίων βοηθά στο πνευματικό μας καταρτισμό. Πόσο μάλλον του π. Γαβριήλ.

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα βιβλία του π. Αθανασιάδη είναι πνευματικά και ωφέλημα.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΤΕΡ ΓΑΒΡΙΗΛ Η ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΕ!!!ΤΟ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ Η ΚΟΛΥΜΒΗΘΡΑ ΤΟΥ ΣΙΛΩΑΜ!!!ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ ΓΑΛΗΝΕΥΑΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

πού είστε, αγιασμένε παππούλη μασ;;;

Ανώνυμος είπε...

πατερ τησ ψυχησ και του σπιτιου μας!!!πατερ σεβαστε και ταπεινε!!!πατερ ΓΑΒΡΙΗΛ

Ανώνυμος είπε...

Πέρα από τα μελιστάλακτα τα οποία ανάγνωσα έχω να καταθέσω ότι ο συγκεκριμένος συγγραφέας Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Αθανασιάδης δεν γράφει για να γράψει. Είναι και αυτό ένα χόμπι της εποχής δια πολλούς ιερωμένους. Όμως αυτός γράφει διότι κάτι έχει να πει να προσφέρει. Ας του προσφέρει ο Κύριος δύναμη για να συνεχίσει την προσφορά του από όποιο μετερίζι και αν είναι τώρα.