Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ κ.κ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (8-13 ΜΑΪΟΥ 2015)

Η Α.Μ. Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
κ.κ. ΙΩΑΝΝΗΣ
ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
(8-13 ΜΑΪΟΥ 2015)

Η Α.Μ. ο Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής κ.κ. Ιωάννης,  μετά από πρόσκληση της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, αφικνείται την Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015 και ώρα 21.30΄, στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, προς πραγματοποίηση 5ήμερης επίσημης επίσκεψης στη νήσο μας. Τούτον θα συνοδεύουν Αρχιερείς και κληρικοί, ως και άλλοι υπηρεσιακοί αξιωματούχοι της Αποστολικής Εκκλησίας της Αντιόχειας.
Τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας και τη συνοδεία του θα υποδεχθούν στον Αερολιμένα Λάρνακας ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος και Μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου.
Η επίσημη υποδοχή της Α.Μ. του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 9 Μαΐου 2015 στις 10.00΄π.μ. στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου. Στη συνέχεια θα τελεσθεί Δοξολογία στον Καθεδρικό ναό Αγίου Ιωάννου. Κλήρος και λαός θα υποδεχθούν τους υψηλούς Επισκέπτες μας.

Ακολούθως θα συνεδριάσει πανηγυρικά η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου, την οποία και θα προσφωνήσει η Α.Μ. ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης.
Την Κυριακή, 10 Μαΐου 2015, οι Προκαθήμενοι των δύο Εκκλησιών θα προστούν του Αρχιερατικού Συλλειτούργου, που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο.
Την Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015, η Α.Μ. ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης θα συναντηθεί με την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο. 
Κατά τη διάρκεια της εδώ παραμονής του, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας θα επισκεφθεί Ιερές Μητροπόλεις και Ιερές Μονές της νήσου μας.
Από την Κύπρο ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν την Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015.

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
4 Μαΐου 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια: