Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρῶν κ.κ. Χρυσόστομος, προεχείρισε Πρωτοπρεσβύτερο τόν π. Παναγιώτη Θωμᾶ


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρῶν κ.κ. Χρυσόστομος, προεχείρισε Πρωτοπρεσβύτερο τόν Προϊστάμενο τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίας Μαρίνης Πατρῶν π. Παναγιώτη Θωμᾶ, γιά τόν ὁποῖο μίλησε μέ πολύ ἐπαινετικά λόγια γιά τήν ἐργασία του καί τήν ἐν γένει δραστηριότητά του στό γεώργιο τοῦ Θεοῦ.





16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τον άξιζε ο π. Παναγιώτης τον έπαινο αυτό της Εκκλησίας προς το πρόσωπό του. Αν και νέος στην ηλικία έχει κάνει πολλά για την δόξα του Χριστού και της Εκκλησίας του.
Άξιος!

Ανώνυμος είπε...

Άξιος!

Ανώνυμος είπε...

Να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο την εργασία του την πνευματική και την διοικητική στον Ναό για να ευαρεστήσει Θεό, Μητροπολίτη και ενορίτες.

Ανώνυμος είπε...

Να είσθε υπερήφανος για τον σταυρό του πρωτοπρεσβυτέρου π. Παναγιώτη. Με την αξιοσύνη σας και την προσφορά σας τον έλαβες. Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν για εγγάμους ανώτερες διακρίσεις, εγώ σας εύχομαι και εις ανώτερα. Οι τιμές και οι διακρίσεις πρέπει να πηγαίνουν στους τίμιους εργάτες του Αμπελώνα που κοπιούν.
Πανάξιος.

Ανώνυμος είπε...

Άξιος πάτερ μου να χαίρεστε την ιεροσύνη σας.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον Μητροπολίτη μας που ξέρει να τιμά όσους εργάζωνται και υπηρετούν την Εκκλησία του Χριστού

Ανώνυμος είπε...

Ο Μακαριστος Χριστοδουλος ειχε πει:

Η Αξιοκρατια στον χώρο της Εκκλησίας ειναι ΑΙΤΗΜΑ των σεμνών και ταπεινών που προσφέρουν-εργάζωνται και προσφέρωνται-προσφερουν τον εαυτό τους...!
ΑΞΙΑ ΛΟΙΠΟΝ Η ΤΙΜΗ στο προσωπο του π.Παναγιώτη

Ανώνυμος είπε...

Άξιος, εργατικός παπάς!
Αγάπησε και αγαπά το μικρό του ποίμνιο!
Από μικρό παιδάκι εργάζεται μέσα στο Ναό και στον λαό του Θεού!
Έχει κάνει όλες τις δουλειές. Έψελνε, καθάριζε, διακονούσε, κλπ. Όλα με μοναδικό ζήλο και αγάπη προς τον Θεό.

Ο Σταυρός ήλθε σαν μια μικρή "δικαίωση" και ανταμοιβή των πολλών του κόπων.
Ωστόσο είναι νέος ακόμα. Ας συνεχίσει με τον ίδιο πόθο να εργάζεται, να κοπιά, και να θυσιάζεται για τον λαό του Θεού.
Ας συνεχίσει να σηκώνει τον Σταυρό που ο Θεός ακουμπά κάθε φορά στους ώμους του για να αξιωθεί να απολαύσει και την κοινή Ανάσταση των τέκνων του Θεού στη Βασιλεία Του! Γένοιτο.

Ένας καλός φίλος από τα παλιά.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Παναγιώτης για να γίνει Παπάς έχει δόξα και τιμές. Εμείς που χρόνια τρέχαμε σαν και αυτόν σε κατηχητικά και κατασκηνώσεις όχι σταυρό δεν μας προσφέρουν αλλά ούτε σημασία μας δίνουν.
Να είσαι καλά παπά μου σου εύχομαι και σε ανώτερες επιτελικές θέσεις στην Μητρόπολη. Το αξίζεις. Όσο για εμάς ‘’όλα για την δόξα του Χριστού΄΄ και τίποτα παραπάνω. Θα μας αμείψει ο Κύριος. Αυτό θα μου πεις όταν σε δω να σε συγχαρώ και από κοντά.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον Δεσπότη μας που ξέρει να τιμά όσους κουράζονται και προσφέρουν στην Εκκλησία του Χριστού

Ανώνυμος είπε...

ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ. Ο ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΤΟΣ ΠΑΠΑΣ .ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΠΑΔΙΑ ΤΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΑΞΙΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αξιος,

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ!!
ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ Ο Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ,Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΥΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΚΑΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΤΕΡ ΜΟΥ. ΑΞΙΟΣ .

Ανώνυμος είπε...

Φίλος ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Θωμάς φιλτάτη όμως η αλήθεια.
Αφού πρώτα του ευχηθώ για την επάξια προχείρισή του υπό του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, θέλω να διορθώσω μια παράληψη στο βιογραφικό του, το οποία διάβασα στην σελίδα 10 της εφημερίδας Εκκλησιολόγος. Γράφει μεταξύ των άλλων ‘Επί έτη ήτο λαϊκός Ιεραπόστολος πλησίον του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου’. Στην διακονία αυτή πολλές φορές είμαστε μαζί. Όχι όμως πλησίον του Αλβανίας Αναστασίου, αλλά πλησίον του Ιεραποστόλου Αρχιμανδρίτου π. Σωτηρίου Τσάφου ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Πατρών. Με ευλογία του Μητροπολίτη Πατρών κυρού Νικοδήμου και άδεια του Αρχιεπισκόπου ο π. Σωτήριος Τσάφος κάθε Χριστούγεννα, Πάσχα και Δεκαπενταύγουστο πήγαινε με δικά του έξοδα στην Αλβανία και Λειτουργούσε, κήρυττε, εξομολογούσε. Αυτό το κάνει και σήμερα. Τότε 10-15 νέοι τον συνοδεύαμε. Αυτός μας χώριζε σε ομάδες και πηγαίναμε προς ιεραποστολική διακονία. Ο π. Παναγιώτης συνήθως πήγαινε στο Αργυρόκαστρο.
Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον π. Σωτήριο Τσάφο τον ακούραστο και δυναμικό Ιεραπόστολο για τις ευκαιρίες που μας έδωσε.
Το ορθό στο βιογραφικό ίσος να ήταν ‘Επί έτη ήτο λαϊκός Ιεραπόστολος στην Αλβανία πλησίον του Ιεροκήρυκος της Μητροπόλεως Πατρών π. Σωτηρίου Τσάφου με την άδεια του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου’.
π. Παναγιώτη ΑΞΙΟΣ και σε ανώτερα αξιώματα.
Ν.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Παναγιώτης Θωμάς είναι προικισμένος με πολλά τάλαντα από τον Θεό. Αυτά όχι μόνο τα καλλιεργεί και τα αυξάνει αλλά με το έκτακτο χάρισμα που έχει τα προσφέρει και στους γύρω του. Είναι μια πηγή δημιουργικότητας, προσφοράς, ένας συνεχώς αγωνιζόμενος. Από νέος λαϊκός είχε αυτή την ζωντάνια και τώρα ακόμα περισσότερο. Έχει μάθει να μην αποκάμει και να προχωρά και να ξεπερνά ανυπέρβλητες δυσκολίες. Ο Ναός της Αγίας Μαρίνας είναι έργο του Λαού του Θεού μεν, όμως χωρίς την παρουσία και την φροντίδα του π. Παναγιώτου δεν γνωρίζω αν θα είχε φτάσει σε αυτά τα επίπεδα. Όμως πέρα από τα ντουβάρια τα οικοδομικά ο π. Παναγιώτης καλλιεργεί σε βάθος το ποίμνιο με ποικίλες ποιμαντικές και ιεραποστολικές δραστηριότητες.
Άξιος!