Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Ἐκοιμήθη ἐν Κυρίῳ ὁ πρωτοπρεσβύτερος Θεμιστοκλής Δρουκόπουλος Ἐφημέριος Ι.Ν. Παντανάσσης Πατρῶν.


Ἐκοιμήθη ἐν Κυρίῳ ὁ πρωτοπρεσβύτερος
Θεμιστοκλής Δρουκόπουλος
Ἐφημέριος Ι.Ν. Παντανάσσης Πατρῶν.  


Παρέδωσε την ψυχή του «πλήρης αγαθών έργων» στον Δικαιοκρίτη Κύριο, ο Πρωτοπρεσβύτερος και Πνευματικός π. Θεμιστοκλής (Θέμης) Δρουκόπουλος, συνταξιούχος εφημέριος του Ι.Ν. Παντανάσσης Πατρών. Ο μακαριστός διηκόνησε με ιερό ενθουσιασμό και ζήλο ένθεο την ενορία της Παντανάσσης επί 45 περίπου χρόνια, ενώ μέχρι βαθυτάτου γήρατος αγαπούσε την θεία λατρεία, τα ιερά μυστήρια της Εκκλησίας μας και τους πονεμένους και ενδεείς αδελφούς μας. Διακρίνετο για την ευσέβειά του και το πολυποίκιλο ποιμαντικό και φιλανθρωπικό του έργο.
Ο π. Θέμης ήταν ταπεινός, φιλακόλουθος, ευλαβής, ελεήμων, γλυκύς και ευγενέστατος. Ως Πνευματικός ανάπαυσε στο επιτραχήλιο του χιλιάδες πιστών με την καλοσύνη της καρδίας του.
Είχα την ευλογία, κατά την διακονία μου στο βιβλιοπωλείο της «Ζωής», να τον γνωρίσω. Δοξάζω τον Θεό για την γνωριμία και για τις πατρικές γεμάτες αγάπη συμβουλές του


 Αιωνία σου η μνήμη αγαπημένε μας πατέρα Θεμιστοκλή, 
την ευλογία σας.  Καλό Παράδεισο

Αναστάσιος Κ. Κωστόπουλος

Από το πρωί του Σαββάτου 1η Αυγούστου 2015 η σορός του μακαριστού Γέροντα θα ευρίσκεται στον Ι. Ν Παντανάσσης από 7 π.μ. έως 4 μ.μ. 
Στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου 1η Αυγούστου 2015 θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία στον Μητροπολιτικό ιερό ναό της Ευαγγελίστριας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κληρικός με ήθος και βαθιά πνευματικότητα ο μακαριστός π. Θεμιστοκλής. Από τα πρόσωπα της τοπικής Εκκλησίας που κόσμησαν τον κλήρο της και έγιναν υποδείγματα ζωής για το λαό της. Αιωνία του η μνήμη !

Ανώνυμος είπε...

Τίμησε το ράσο και την ιεροσύνη του. Καθημερινά πρωί και απόγευμα ήταν στον Ναό. Τελούσε τις ακολουθίες και εξομολογούσε.

Ανώνυμος είπε...

Ο ένας μετά τον άλλο που έδιναν ζωντάνια στο βιβλιοπωλείο της «Ζωής» φεύγουν. Φίλε Τάσο κατάφερνες να έχεις κοντά σου την πνευματική αφρόκρεμα της Πάτρας. Μέσα σε αυτούς και ο π. Θέμης. Ερήμωσε η Παναντάσσης σιγά-σιγά και αυτοί που πρόσφεραν ζωή έφυγαν και φεύγουν. Τώρα γέμισε ξενυχτάδικα.
Ο π. Θέμης ήτανε το σήμα κατατεθέν της Παντάνασσας και της περιοχής.
Αιωνία του η μνήμη.