Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Ο π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης στην Κύπρο


Συνεχίζει την επίσκεψή του στην Κύπρο ο Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.
Χθες Παρασκευή συναντήθηκε με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο. Το μεσημέρι γευμάτισε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή -όπου και διαμένει- με τον Μακαριώτατο. Το απόγευμα,  κατόπιν ευλογίας του Μακαριωτάτου, κήρυξε τον Θείο Λόγο κατά την διάρκεια του Μεγάλου Εσπερινού, στον κατάμεστο πιστού λαού, πανηγυρίζοντα Ναό της Παναγίας στην Παλλουριώτισσα Λευκωσίας.
Σήμερα εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου έλαβε μέρος στην Θεία Λειτουργία την οποία ετέλεσε Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Θεοτόκου στα Καμπιά.
Το απόγευμα, πραγματοποίησε ομιλία στο υπερπληθές ακροατήριο του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου στον Στρόβολο. Την ομιλία έκλεισε με σκέψεις ο προϊστάμενος του Ναού  Πρωτοπρεσβύτερος π. Παντελεήμων Κωνσταντίνου.


ΥΓ.  Φωτογραφίες δεν διαθέτω άλλες εκτός από την ομιλία στον Στρόβολο, την οποία παρακολούθησα. Οι υποχρεώσεις μου δεν μου επέτρεψαν να τον συνοδεύσω στα παραπάνω, ούτε και στις επισκέψεις του σε Ιερές Μονές και προσκυνήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: