Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Η Βουλή της Κύπρου τάχθηκε τελικά υπέρ του συμφώνου συμβίωσης

Με 39 ψήφους υπέρ, 12 κατά και τρεις αποχές εγκρίθηκε πριν από λίγο από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την θέσπιση «πολιτικής Συμβίωσης».
 Το νομοσχέδιο περιέχει πρόνοιες που επιτρέπουν την αναγνωρισμένη πλέον και δια νόμου συμβίωση ομοφυλόφιλων ζευγαριών αλλά και ετερόφυλων ζευγαριών που δεν επιθυμούν να συνάψουν θρησκευτικό ή πολιτικό γάμο.
 Κατά τις τοποθετήσεις τους, σχεδόν όλοι οι βουλευτές που πήραν τον λόγο υποστήριξαν ότι το νομοσχέδιο θα μπορούσε να ήταν «πολύ καλύτερο» κατά την έκφραση που οι περισσότεροι χρησιμοποίησαν.
 Ωστόσο, η πλειοψηφία ψήφισε υπέρ, σε μια προσπάθεια να ικανοποιηθεί, όπως οι πλείστοι ανέφεραν μια «υπαρκτή κοινωνική ανάγκη».
 Οι διαφωνούντες βουλευτές, οι οποίοι προέρχονται από όλα τα κόμματα πλην της ΕΔΕΚ, εξέφρασαν την άποψη ότι το συγκεκριμένο νομοθέτημα αποτελεί ένα τρίτο είδος γάμου και υποστήριξαν ότι η πρόνοια που περιλήφθηκε σε αυτό και απαγορεύει τις υιοθεσίες δεν «πείθει» για την «αποτελεσματικότητα» της.

 Το νομοσχέδιο καταψήφισαν
από πλευράς του ΔΗΣΥ ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους, ο Ευγένιος Χαμπουλάς, ο Τέλης Μισός, ο Ευθύμιος Δίπλαρος, ο Ανδρέας Κυπριανού και ο Γεώργιος Τάσου. Από πλευράς του ΑΚΕΛ το καταψήφισε ο βουλευτής Πανίκος Σταυριανός. Από το ΔΗΚΟ το καταψήφισαν, ο Γιώργος Προκοπίου, ο Σοφοκλής Φυττής και ο Αντώνης Αντωνίου. Επίσης το καταψήφισαν ο βουλευτής της συμμαχίας πολιτών Νίκος Κουτσού και ο βουλευτής Αμμοχώστου Ζαχαρίας Κουλίας.
 Αποχή τήρησαν οι βουλευτές του ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης, Μάριος Καρογιάν και ο Φύτος Κωνσταντίνου.
 
 Την απόφαση της Ολομέλειας δέχθηκαν με χειροκροτήματα μέλη της ΛΟΑΤ κοινότητας της Κύπρου,τα οποία παρακολούθησαν τη συνεδρίαση.
 
Πηγή:philenews 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και τώρα αυτοί που ψήφησαν ΝΑΙ να περιμένουν το μαύρο από τους έντιμους οικογενειάρχες πολίτες. Αυτός ο νόμος είναι οπισθοδρόμηση.

Ανώνυμος είπε...

επιτελους θα παω στην Κυπρο και ελευθερα θ απαντρευτω. με τους ρατσιστες της ελλαδας δεν τα βγαζεις περα.
ζητω η κυπρος, ζητω η δημοκρατια ζητω η ελευθερια κατω ο ρατσισμος κατω ο φασισμος.

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ ΞΕΤΣΙΠΩΤΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΑΔΕΣ!