Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Η εορτή του Αγίου Φιλουμένου του Αγιοταφίτου στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Πατρών


Με την πρέπουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε εις τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Πατρών η μνήμη του Αγίου Φιλουμένου του Αγιοταφίτου. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων στην πόλη μας ο ναός μας εις τον οποίο είναι θησαυρισμένο ιερό Επιτραχήλιο του Οσίου
Την παραμονή της εορτής Σάββατο 28η Νοεμβρίου τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος υπό του Αρχιμανδρίτου Θεοκλήτου Παντελίδη.
Την κυριόνυμο ημέρα της εορτής, Κυριακή 29η Νοεμβρίου τελέσθηκε ο Όρθρος και η  Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος υπό του Αρχιμανδρίτου π. Βασιλείου Μπακογιάννη. Των ιερών ακολουθιών μετείχαν πλήθη πιστών και εκτός της ενορίας. Ακολουθήσε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος πέριξ των οδών του Ιερού Ναού την μετέφεραν μέλη της Ενώσεως Κυπρίων Αχαΐας, η οποία συμμετείχε στην ιερά Πανήγυρη. 
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού Εθελοντική Αιμοληψία, η οποία και είχε επιτυχία με την συμμετοχή πολλών ενοριτών. 





















3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που και στην Πάτρα υπάρχει ναός που τιμάει την μνήμη του μεγάλου μάρτυρα της Ορθοδόξου πίστεως τον άγιο Φιλούμενο. Ο κόσμος που είναι στον ναό αλλά και στην λιτανεία της εικόνας του οσίου δείχνει την αγάπη και τον σεβασμό του θρησκεύοντα λαού στον άγιο Φιλούμενο.

Ανώνυμος είπε...

Ευλογημένη ενορία με πολλή Λατρευτική ζωή και άλλες δραστηριότητες. Ο Άγιος Φιλούμενος να προστατεύει όλους τους Προσκυνητές.

Ανώνυμος είπε...

Ο Άγιος Φιλούμενος έδωσε το αίμα του θυσία στο Χριστό και οι αδελφοί αιμοδότες έδωσαν το αίμα τους για τους συνανθρώπους μας τα παιδιά του Θεού. Ευλογημένη η συγκυρία της εορτής και της αιμοληψίας.