Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Τελέσθηκε το Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Φωτίου Σοφιανόπουλου, κατά σάρκα πατέρα του Μεγάλου Αρχιδιακόνου του Οικουμενικού Θρόνου κ. Ανδρέα


 Σήμερα Κυριακή μετά την Χριστού Γέννηση, όπου η Αγία μας Εκκλησία τιμά την Ιερά Μνήμη του Πρωτομάρτυρος Στεφάνου του Αρχιδιακόνου, στον πανίερο Ναό του Αγίου Δημητρίου Πατρών τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιου.
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Φωτίου Σοφιανόπουλου, κατά σάρκα πατέρα του Μεγάλου Αρχιδιακόνου του Οικουμενικού Θρόνου κ. Ανδρέα, ο οποίος ήτο συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα.
Συλλειτούργησαν, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ομπλού, Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κωτσάκης, οι Αρχιμανδρίτες π. Ειρηναίος Σωτηρόπουλος, π. Θεόκλητος Παντελίδης, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Θωμάς, ο Πρεσβύτερος π. Νεκτάριος Γαλάνης και οι Διάκονοι Καισάριος (Οικουμενικού Πατριαρχείου) και ο Ιερόθεος Ανδρουτσόπουλος. Στο Ιερό Μνημόσυνο συμμετείχε και ο Αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος Τσιμιτσός. Στο Ιερό Βήμα συμπροσευχόμενος ήτο και ο Μ. Ἀρχιμανδρίτης του Πατριαρχικού Ναού κ. Βησσαρίων.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος ανεφέρθη στον εκλιπόντα Φώτιο, λέγοντας, ότι ήταν ένας ευλογημένος άνθρωπος αφού προσέφερε στον Θεό ένα από τα τέκνα του, τον Ανδρέα. Τονίζοντας, ότι είναι μεγάλη τιμή για έναν κληρικό να φέρει τον τίτλο του Μεγάλου Αρχιδιακόνου του Οικουμενικού Θρόνου. Αναφέρθηκε ακόμη και στην αγνή φιλία που έχει με τον π. Νεκτάριο Κωτσάκη από τα φοιτητικά τους χρόνια.
Λόγους αγαθούς για τον Σεβασμιώτατο κ. Αμφιλόχιο απηύθυνε και ο π. Νεκτάριος Κωτσάκης.
Παρέστησαν μεταξύ άλλων οι οφφικιάλιοι του Οικουμενικού Θρόνου κ.κ. Παναγιώτης Μαρτίνης, Χρίστος Τσούβαλης. Και ο κ. Αναστάσιος Κωστόπουλος.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε κέρασμα στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο.     
Αλέξανδρος Κολιόπουλος





Δεν υπάρχουν σχόλια: